joulukuuta 30, 2023

Marjon matkassa -blogin lyhyt yhteenveto vuoden 2023 osalta

 

Vuoden viimeisiä päiviä tässä viedään ennen kuin vuosi 2023 voidaan hyvästellä ja toivottaa uusi tervetulleeksi. Minulla on ollut yleensä tapana tehdä jonkinlaista yhteenvetoa kuluneen vuoden osalta blogissa. Viime vuonna en jostain syystä ole summannut 2022 vuotta millään tavalla. Mutta kurkistetaan vähän peräpeiliin tämän vuoden osalta. 

Olen potenut kesästä lähtien todella huonoa omaatuntoa siitä etten ole ehtinyt kirjoittaa blogiin niin usein kuin olisi kirjoitettavaa. Kollegani vaihtoi työnantajaa ja minulla on käytännössä ollut nyt puoli vuotta kahden työtaakka kannettavana. Toivon sydämeni pohjasta, että saisin kollegan mahdollisimman pian jakamaan päivittäisiä töitä. 

Bloggaaminen on itselleni todella tärkeä asia ja sen laiminlyöminen on vähän samanlainen juttu kuin jättäisin liikunnan pois elämästäni tai syömisen. Kirjoitettavaa ja valokuvia kun olisi vaikka kuinka paljon mutta ei aina aikaa siirtää niitä tänne blogiin. Vuoden 2023 luetuimmat tänä vuonna kirjoitetut postaukset ovat olleet "Pantonen 2023 väri on Viva Magenta" ja "Mimmin sterilointi ja vähän mutkikkaampi toipumisprosessi". Em. tekstit porskuttavat koko ajan muutaman lukukerran erolla kärjessä rinta rinnan 1. ja 2. sijalla.

Yleensä postaukset Pantonen vuoden väristä ovat kyllä kiinnostaneet lukijoita mutta ihan näin valtaisaa innostusta kuin Viva Magenta on saanut ei aiemmin ole koskaan ollut. Ehkä punainen väri puhutteli pitkästä aikaa ja se herätteli myös samalla. Yleensä jos kirjoitan blogissa Mimmistä tai aiemmin jo edesmenneestä Minniestä postaukset kiinnostavat kyllä niin koiranomistajia kuin muutenkin eläinten ystäviä. Koirille tehdyt operaatiot kuten tämä Mimmin sterilointi ja aikoinaan Minnien "grid-keratomia" toimenpide silmään sekä hammasoperaatio kiinnostavat myös vertaistukea tarvitsevia toisia koiranomistajia. 

Sain aikoinaan Minnien erikoisiin toimenpiteisiin liittyen todella paljon kysymyksiä ja kiitettävästi on tullut myös emaileja tähän Mimmin sterilointiin liittyen. Ehkä kynnys kirjoittaa arasta aiheesta suoraan blogikommentteihin ei innosta mutta aina saa laittaa toki myös sähköpostia ja meseviestejä vaikka Facebookin kautta. Vertaistuki on äärimmäisen tärkeää ja asioiden jakaminen kun on epätietoisuutta. 
Kolmanneksi luetuin vuoden 2023 postaus on ollut "Nanny Stillin värikäs Still life näyttely on elämys". Ihanaa, että suomalainen taidelasi ja nimenomaan Nanny Still kiinnostaa. Tuon näyttelyn upea värikkyys oli todella melkoinen piristysruiske ja energian lisääjä kun kierteli ja ihaili taidokasta lasitaidetta.
Valokuva: KUT / Tuomas Scholz

Sijalle neljä kipusi postaus "Krapin kesäteatteri Täydelliset häät on aivan hulvaton farssi, jossa saa nauraa". Teatteri kiinnostaa aina ja nimenomaan farssi kesäteatterissa. Toivottavasti todella moni postauksessa vieraillut ja sen lukenut kävi myös katsomassa tämän näytelmän, jossa sai nauraa vatsa kippuralla sekä silmät sikkuralla. Muistan, että minua hymyilytti vielä autossa kun ajoin kotiin farssin lukuisat kohellukset. Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma ja siihen liittyvät postaukset kiinnostavat aina minun blogini lukijoita. 5. sijalta löytyikin uusi talokohde "Hurmaava Villa Mickos oli ensimmäistä kertaa mukana LWT-tapahtumassa". Myös muut tapahtumasta tehdyt postaukset "Pihlajarinne Loviisan Isnäsissä on entisten hellahuoneiden muodostama värikäs koti" ja "Elokuisia LWT23 talotunnelmia ja aurinkoa tähän harmaaseen marraskuuhun" kiinnostivat lukijoitani vaikka postaukset eivät mahtuneetkaan 10 luetuimman joukkoon. "Nuuksion poropuisto on Suomen eteläisin kohde, jossa voi nähdä poroja" oli 6. luetuin tänä vuonna julkaistu postaus. Poropuiston osalta tuli myös monia emaileja liittyen ihan käytännön juttuihin itse poropuistossa eli "miten kannattaa pukeutua", "pääseekö perille saakka autolla" ja "purevatko porot" jne. 
Kiva juttu oli se, että vasta nyt joulukuun 3.julkaistu postaus "Anna's joulumaa Mäntsälässä on hurmaava joulumielen nostatuspaikka" kipusi sijalle 7. Tässä varmasti auttoi myös se, että postaus jaettiin Anna's joulumaan Facebookissa ja somessa muutenkin. Toivottavasti tapahtuma jatkaa myös ensi vuonna samalla konseptilla - hurmaava joulutapahtuma! Kuvat lainattu netistä 

Myös kenkäpostaukset kiinnostivat lukijoitani eli "Mary Jane -kengät ovat taas trendikkäitä tänä keväänä" löytyy sijalta 8. Postaus ilmestyi helmikuussa ja lukijoita tuli tasaisesti pitkin vuotta tuolle postaukselle. Sain myös useampia toivepostauksia kuluvan vuoden aikana nimenomaan koskien kenkiä eli lupaan parantaa tapani ja ensi vuonna tehdä useampia kenkäpostauksia. 

Sijalta 9. löytyy "Turun tuomiokirkko, Suomen Kansallispyhättö - historiaa, taidetta ja rauhaa".  Mukavaa, että kirkkoarkkitehtuurikin kiinnostaa ja totta kai kirkkoon liittyvä Suomen historia. Kypsyttelin pitkään tätä postausta koska Turun tuomiokirkko aiheena oli mielenkiintoinen mutta samalla todella järkälemäinen kokonaisuus, joka piti saada tiivistettyä luettavaan muotoon,Mukavaa oli myös se, että uusi tapahtuma pääkaupunkiseudulla eli "Halloweenpuisto Puotilan kartanolla on ihan huikea!" pääsi 10.luetuimpien listalla koska tästäkin kirjoitettiin blogiin vasta 18.lokakuuta. Tapahtumalle oli selkeästi tilaus koska tällaista ei pääkaupunkiseudulla ole aiemmin järjestetty. Odotan innolla miten tapahtuma tulee esittäytymään ensi syksynä. 

Lisäksi minun blogipostauksissa on sellaisia postauksia, joita palataan koko ajan lukemaan uudelleen ja uudelleen eli "ikisuosikkeja, jotka kiinnostavat ihan koko ajan". Ohessa listausta näistä "bestseller postauksista". 

Kolonoskopia ja "viime hetki" - julkaistu 28.2.2019

Jugendlinna metsän keskellä - Nummelan parantola - julkaistu 21.10.2020

Nikkilän entisen mielisairaalan upeat jugendtalo - julkaistu 21.2.2018

Huoli omasta karvakaverista - julkaistu 22.12.2015

Sudden deafness - pelottava "hiljaisuus" - julkaistu 26.10.2017

Uusi kortteliravintola Meiccu tarjoaa mutkatonta kotiruokaa upeassa ympäristössä - julk. 14.2.2019

Linnunlaulun eleganssia - julkaistu 3.1.2014

Kahvila Aiju löytyy Träskändan kartanon pihapiiristä tänä kesänä - julkaistu 15.6.2021

Meille muutti pikkuinen Mimmi russeli - julkaistu 2.6.2021

Lumoava vanha Rauma - julkaistu 15.9.2016

Rummu Karjäär - mystinen louhos ja uponnut vankila Harjumaalla - julkaistu 23.9.2018

Kopparnäs on elämyksellinen virkistysalue Inkoossa - julkaistu 16.5.2020

Mustarastaa lähtivät maailmalle ♥  - julkaistu 17.6.2020 + kaikki muutkin mustarastas postaukset 

Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä ensi vuosi tuo blogirintamalla tullessaan. 2 kommenttia:

 1. Jos omasta mielestäsi et ole ehtinyt kirjoittaa niin paljon blogijuttuja kuin olisit halunnut, niin aika monipuolisesti ole kuitenkin tämänkin vuoden mittaan maailmasta kertonut! Blogisi kautta olen vuosien mittaan oppinut mm. näistä Pantone-väreistä, vaikken muodista tai sisustuksesta ihan tuolla tasolla välitäkään. Joulukalenteriasikin tapaan ihailla melkein joka kuvan kohdalla, vaikkei se nyt näissä suosituimmissa luonnollisesti kausiluontoisena ollutkaan, sen verran upeasti työstetyn oloisia kuvat ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko kauniista sanoistasi ♥ Lifestyle blogin ongelma/vahvuus on varmasti juuri se, että tulee kirjoitettua hyvin monipuolisesti asioista. Kyllähän minun blogista näkyy ne kärkiaiheet (kulttuuri, taide, sisustus, luonto, kengät jne.) mutta siinä olet oikeassa, että aika monesta aiheesta olen tänäkin vuonna ehtinyt kirjoitella. Olen vain itse kokenut etten ole päässyt työkiireiden takia toteuttamaan itseäni täällä blogin puolella riittävästi. Toivottavasti alkanut uusi vuosi tuo helpotuksen ja voin taas jatkaa blogissa kuten ennenkin.

   Kiva, että ole pitänyt kalenterista. Olet ihan oikeassa, että kun kalenteri on kausiluonteinen se ei koskaan tule nousemaan luetuimpien joukkoon. Lukijakunta on ollut vuosi sama mutta uskollinen. Kalenterissa pääsee toteuttamaan luovuuttaan ja "leikkimään" samalla. Kalenteria toivotaan ja se tulee edelleen jatkumaan.

   Poista