joulukuuta 04, 2023

Joulukalenteri 24 luukkua - luukut 1. - 4.

 

On taas se aika vuodesta, että availlaan tekemäni joulukalenterin luukkuja omassa henkilökohtaisessa Facebook profiilissani. Tämän vuoden kalenteri on järjestyksessä jo 13. joulukalenteri joten tässähän voi alkaa puhua on jonkin sortin "joulukalenteri perinteestä". Vanha suomalainen sanonta kuuluu "Lapsi on terve, kun se leikkii." Voisin itse mukailla hieman tuota vanhaa viisautta ja muokkaisin uuden sanonnan muotoon "Marjolla on tarve jouluhulluna ihmisenä väsäillä näitä kalentereita omaksi ja myös muiden iloksi." Jouluttajat ymmärtävät varmaan jouluhulluuteni ja peukuttavat kalenterille. He ovat myös niitä, jotka toivovat joulukalenterien ilmestymistä täällä blogin puolella.

Mutta on ihan ok myös minulle jos et välitä ja skippaat yli joulukalenteri postaukset. Kaikki meistä eivät ole yhtä jouluhulluja kuin minä. Joulu on ollut itselleni aina tärkeä juhla ja olen halunnut myös panostaa siihen tämän kalenterin muodossa ja "vähän myös leikkiä"

Nyt avataan siis luukut 1. - 4. ja uusia luukkuja tulee jatkossa aina muutamien ryppäissä.

1.12.2023


Tänä vuonna joulukalenterissa kurkistetaan jokaisena joulukuun päivänä aina jouluaattoon saakka jouluisiin puuhiin. Tai sitten vain olla möllötetään ja nautitaan joulukuusta ja joulun odotuksesta. Joulukuu on mystistä aikaa kun nurkissa hiipivät tontut tarkkailemassa kilttejä lapsia. On kiirettä ja vilinää kun päiviä on vähän tekemistä sitäkin enemmän tuskaillaan monessa kodissa.

Mitäpä jos jokainen meistä hölläisi vähän omissa puuhissaan ja ottaisi iisimmin. Joulu tulee joka vuosi ja ehkä vähän vähemmälläkin hosumisella. Rauhaa, rakkautta ja rentoutta sekä tervetuloa seuraamaan vähän erilaista joulukalenteria.

2.12.2023


Tänään kasattiin lapsuuden mummolasta tuttu jouluinen enkelikello ensimmäistä kertaa omaan kotiin. Enkelikellojen helisevät tiu´ut kuuluvat minun mielestä erottamattomasti joulukauden perinteisiin. Enkelikelloilla on takanaan jo yli 100 vuoden mittainen historia. Ruotsalaismallisten enkelikellojen esikuvina olivat 1920-luvulla Saksassa valmistetut enkelikellot. Yleensä enkelikello ovat messinkisiä mutta meidän kellomme on hopeanvärinen. Enkelikellon heleä kilkutus tuo mieleen elävästi lapsuuden joulut ja joululahjojen odotuksen jännityksen. Muistoja vuosien takaa palaa mieleen kun katselee kynttilänliekkien lämmön liikuttavia enkeleitä kellossa.

3.12.2023


Joulukuussa tarvitaan monia pieniä joululahjoja muistamiseksi tarhatädeille, lasten ystäville, kampaajalle, naapurille, koiran hoitajalle, jne. Kuppi kuumaa kaakaota maistuu ihan jokaiselle talvisäällä eli vaikka vähän erikoisempaa kaakaojauhetta sekä vaahtokarkkeja pinnalle. Itse laittaisin vielä Polkagris karkkikepin tähän koristeeksi mutta viidennen kaupan jälkeen luovutin kun niitä ei löytynyt. Talviaiheinen muki mukaan. Lumiukko muki, kulho ja bambi muki Tigerista. Karhu muki Anna's Joulumaasta.

4.12.2023

Pähkinänsärkijä ja hiirikuningas on saanut alkunsa jo vuonna 1816. Pähkinänsärkijän tapahtumat sijoittuvat jouluyöhön joten sen takia myös pähkinänsärkijänuket liittyvät jouluun. Hoffmannin sadussa Klaara tyttö joutuu jouluyönä oudon kiehtovan sadun lumoihin. Klaaran kauppiasvanhempien luona vierailee hyvin omalaatuinen herra Drossmeier.

Oudolla vieraalla on mukanaan taikalyhty, jonka avulla hän kertoo tarinan kahden kilpakosijan väliin joutuvasta prinsessasta. Kilpakosijat ajautuvat kaksintaisteluun prinsessasta ja hurja Hiirikuningas taikoo prinssin, joka on prinsessan rakkauden todellinen kohde puiseksi Pähkinänsärkijä nukeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti