joulukuuta 11, 2023

Joulukalenteri 24 luukkua - luukut 8. - 11.12.

 

Tänään joulukalenterin luukut 8. - 11.12. esitellään täällä blogin puolella lukijoiden toiveesta. Tämä joulukalenteri ilmestyi alun perin vain henkilökohtaisella Facebook-sivullani mutta sen verran paljon tuli pyyntöjä, että joulukalenteri siirtyi myös laajemmalle lukijakunnalle mahdolliseksi nähdä eli tänne blogiini. Kalenteri on jo 13. tekemäni ja perinne taitaa jatkua seuraavinakin jouluina. 

8.12.2023

Minä olen elämäni aikana tehnyt monenlaisia piparkakkutaloja. Joukkoon on ainakin mahtunut Muumitalo Muumilaakson hahmoineen, Maharadjan palatsi torneineen, kaupunkisilhuetti - ripustettiin ikkunalle roikkumaan - ja lukematon määrä erinäköisiä/kokoisia piparkakkutaloja. Kaksi vuotta sitten bongasin alemyynnistä "ikipiparkakkutalon", joka saa nyt hoitaa piparkakkutalon pestiä kunnes ehdin taas väsätä itse oman taloni. Joskus voi olla armollinen itselleen ja mennä siitä mistä aita on vähän matalammalla. Eikös ole aika aidoin näköinen... 🙂

9.12.2023

Tänään otettiin suunnaksi Talvipuutarhan kaikille avoin kasvikeidas Töölönlahden pohjoispuolella. Paikka on ollut jo yli 125 vuotta kaupunkilaisten kohtaamis- ja virkistyspaikka vehreyden ja vihreyden keskellä. Upea Talvipuutarhan joulu pitää ehdottomasti käydä joka vuosi kokemassa kävellen verkkaisesti kasvihuoneissa ja etsien mistä tontut mahtavatkaan kurkkia tänä vuonna. Joulutähtiä, hyasintteja, amarylliksia, atsaleoita - väriloistoa vihreyden keskellä. Karppialtaan luona tuijoteltiin pitkään valtavan isoja ja värikkäitä uiskentelijoita. Talvipuutarhan joulu on avoinna aina loppiaiseen saakka.

10.12.2023

Tänään on tehty pieni jouluasetelma kotiin. Ota mahdollisimman iso lasipurkki tai lasiastia asetelmaa varten. Itse olen käyttänyt isoäidiltäni perittyä Riihimäen lasin Ihanne 3 litran narupurkkia. Oma purkkini taittaa vähän vihertävää mutta on silti riittävän läpinäkyvä.
Osta karkeaa merisuolaa. Minä olen suosinut K menun merisuolaa eli 1 kg pussi maksaa 0,95€. Merisuolaa lasipurkin pohjalle muutamia senttejä "lumeksi" ja sitten tekemään haluttua asetelmaa.
Pienet Vinterfint joulukuuset (3 kpl paketti) ovat Ikeasta ja alessa maksoivat tänään 2,09€. Kuusien päälle voi kaataa myös merisuolaa lumeksi. Olen vuosien myötä kerännyt erilaista rekvisiittaa jouluasetelmiin: kärpässieniä, pieniä omenoita, käpyjä jne. eli tässä on taivas rajana mitä omaan asetelmaan haluaa laittaa.
Minulla on paljon tonttuhahmoja - kuvassa oleva hiihtäjä lähti Marjon matkaan Weisteen näytevarastomyynnistä pari viikkoa sitten. Usein myös joulun jälkeen tammikuussa koluan nettikaupoista alemyyntejä tehden löytöjä.
Asetelmaan voi laittaa tuikkukynttilän kunhan varoo ettei se oli liian lähellä syttyviä materiaaleja. Hyvää joulun odotusta ja asetelmien tuunailua.

11.12.2023Tuomaan Markkinat Senaatintorilla ovat elämyksellinen paikka hankkia vielä puuttuvia joululahjoja pukinkonttiin. Helsingin historiallista keskusaukiota ympäröivät empire rakennukset ja Helsingin Tuomiokirkko luovat juhlavat puitteet joulumarkkinoille. Markkinakojuista voi ostaa monenlaisia vastuullisesti tuotettuja ja valmistettuja tuotteita. Esillä on paljon myös pieniä tuottajia, joiden tuotteet ovat käsintehtyjä.
Jos nälkä tai jano yllättää löytyy lukemattomia erilaisia vaihtoehtoja nauttia huikopalaa tai vaikka kuumaa glögiä pakkassäässä.
Ihana, vanhan ajan karuselli viihdyttää perheen pienimpiä ja kyllä sitä tällainen vanhempikin katselee mielellään.
Tuomaan markkinat on elämyksellinen tapa hankkia lahjoja ja samalla saa myös pienen happihyppelyn itsekin. Pukeudu lämpimästi koska mereltä tuulee aina ja tori on aukea paikka.
Selkeästi suosituin selfien ottopaikka on joko Aleksanteri II patsaan luona kohden Tuomiokirkko tai vaihtoehtoisesti upeasti valaistuin karusellin luona. Hyviä markkinoita kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti