joulukuuta 23, 2023

Enää yksi yö jouluaattoon...

 

Joulun aatonaatto ilta ja lähes kaikki valmiina huomista aattoa varten. On ihanan rauhallinen olo päiväisen kiireen ja hässäkän jälkeen. Jouduin nimittäin vasten tahtoani lähtemään kauppakeskus Selloon hakemaan yhtä asiaan, jonka olin unohtanut jouluaaton vietosta. Arvasin jo etukäteen, että  pelkästään kauppakeskuksen parkkihalliin sisälle pääseminen voi olla tuskien taival. En ollut todellakaan väärässä koska kaikki muutkin halusivat juuri samaan aikaan Selloon. Kun vihdoin olin päässyt parkkihalliin alkoi armoton parkkipaikan metsästäminen. Minulle kävi onneksi paikan kanssa melkoinen moukan tuuri sillä satuin juuri sopivasti paikalle kun parkkiruudusta lähdettiin peruuttamaan pois. Sain asiani hoidettu todella vikkelästi ja parkkihallista pääsi todella nopeasti ulos joten selvisin ilman tuskan hikeä tästä shoppailureissusta.Olin keskiviikkona leipomassa joulutorttuja isäni luona. Oli onni onnettomuudessa ettei Mimmi vetänyt alas juuri uuniin menevää pellillistä paistamattomia torttuja. Käänsin selkäni ottaakseni jotain niin samalla russeliriiviö oli jo kirsu pitkällään uunipellissä kiinni. Pari sekuntia myöhemmin tortut leivinpaperilla olisi jo vedetty parempiin suihin ja siis nämä olivat paistamattomia. Ollakseen pieni matalajalkainen koira on Mimmillä melkoinen ulottuvuus joten tarkkana saa olla.


Kuva Roni Lehti / HK Scan 

Postasin Instagram Stories osioon kuvia tästä Mimmin joulutorttuepisodista. Sain seuraajaltani viestin liittyen heidän entisen Osku spanielin edesottamuksiin joulun aikaan. Oli aatonaatto ilta ja seuraajani perhe oli laittanut kinkun paistumaan uuniin yöksi. Mies olikin sitten herännyt jossain vaiheessa jo aamuyöstä ottamaan kinkun pois uunista ja kömpinyt takaisin nukkumaan. Aamulla perhe oli herännyt siihen, että Osku spanieli oli pyytänyt ulos ripulin takia. Syykin selvisi eli koiruus oli yöllä päässyt keittiöön ja syönyt lähes koko kinkun yöpalakseen. Seuraajani kirjoitti "Ei siinä vielä kaikki, että piti lähteä hakemaan uutta kinkkua mutta toinen meistä kävi koiran kanssa lenkillä myös tosi usein. Tuli vähän erilainen aatto." Onneksi koira ei joutunut eläinlääkärille tai saanut jotain ähkyä. 


Tulin todella iloiseksi kun löysin Gallerina K-Supermarketista todella isoja leikkoamarylliksia, joita myytiin kahden kappaleen paketissa.  Kukkia oli sekä valkoisena että punaisena ja koska ne olivat niin komeita ostin molempia värejä. Olin ostanut jo viikolla Plantagenista ruukkuamarylliksen, joka punainen myös. Leikkoamaryllikset olivat todella pitkiä eli jouduin leikkaamaan niiden varresta pois 20cm vaikka laitoin ne kaikkein korkeimpiin kristallimaljakoihini. Mutta ovat ne upeita ja avautumassa.

Olin jo aiemmin viikolla ostanut myös samasta ruokakaupasta Ilex punaisilla marjoilla varustettuja oksia eli orjanlaakereita. Vasta kotona googletin, että marjat ovat myrkyllisiä mutta pienen määrän nieleminen ei ole hengenvaarallista. Täytyy pitää maljakot riittävän korkealla ettei Mimmi pääse vahingossa niihin käsiksi. 

Tämän Joulupukki tyynynpäällisen ostin Herttanen Design & Deli verkkokaupasta kun olin tätä jo aiemmin katsellut ja nyt oli alessa. Annella oli Herttasen joulupuoti nyt Loviisassa joulukuussa mutta jatkossa voit tilata kivoja sisustusjuttu netin kautta Herttasesta. Kesällä taas varmaan LWT:n aikaan pop-up myyntiäkin. 

Nyt siirryn hetkeksi vielä lukemaan kirjaa ja sitten nukkumaan. Huomenna on aamusta vielä vähän jouluun liittyviä puuhia. Hyvä yötä! 2 kommenttia: