joulukuuta 27, 2023

Marjon matkassa Instagramin TOP9 Year 2023



Vuosi 2023 lähenee kiivaasti loppuaan kohden joten nyt olisi varmaan hyvä aika kurkistaa Marjon matkassa Instagram TOP9 kuvat. Palvelu, jonka Instagram tarjoaa toimi ainakin minun kuvien kohdalla todella nopeasti. Muistan muutamien vuosien takaa, että omia TOP9 kuviaan saattoi joutua odottamaan yhden vuorokaudenkin mutta nyt meni todella sukkelasti. Ehkä järjestelmän nopeutta on parannettu ja koneet ovat vain uudempia. Tuossa yllä ovat @marjonmatkassa Instagram tilin yhdeksän suosituinta valokuvaa. 

5.7.2023









"Kukkamekko, sandaalit ja pionit - se on kesäloma nyt!" Sää ei ulkona kuvan ottohetkellä ollut aurinkoinen mutta pelkkä ajatus, että olisin seuraavat kolme viikkoa kesälaitumilla sai hymyilemään. Toinen ilon aihe oli ehdottomasti tuo kuvassa näkyvä Indiskan kukkamekko, jonka olin kotiuttanut nettikaupasta KLIK-KLIK. Mekkoon kun sattui vielä löytymään Reservedin alesta hurmaavat kesäsandaalit niin asukokonaisuus oli täydellinen. Vestiaire Collective myyntiportaalin kautta olin myös onnistunut saamaan itselleni design Tory Burchin vihreät isot korvakorut. Pioneita sylissä ja hymyä kasvoilla. Se sadekuurokin meni äkkiä ohi joten olikin syytä hymyillä. Juuri nyt - vaikka päivä on alkanut pienin kukonaskelin pidentyä - kaipaan valoa, aurinkoa ja lämpöä. Näitä leppeitä ja lämpöisiä kesäpäiviä on nyt ikävä. 

20.5.2023








Meidän parvekkeella on onnistuneesti pesinyt vain yksi mustarastas pariskunta. Pesintä onnistui 2020 keväällä viisi kuoriutunutta poikasta pääsivät onnellisesti lähtemään parvekkeeltamme kohden lintumaailman haasteita. Toivon ja rukoilin, että tämän parvekkeellemme rakennetun 5.pesän kohtalo olisi tuottaa mustarastaan jälkeläisiä maailmalle mutta toisin kävin. Pari päivää myöhemmin 24.toukokuuta pesä oli aamulla tyhjä kun kävin sitä katsastamassa. Itketti, harmitti ja myös raivostutti miksi näin taas piti käydä. Odotan jo innolla kevättä ja toivon taas uutta pesää. Saa nähdä miten käy!

26.3.2023

Kolmanneksi katsotuin kuvani on itse asiassa Reels-video porosta,  jota yritin sinnikkäästi jakaa tänne blogin puolelle siinä onnistumatta. Ylläoleva porokuva on saa nyt toimia sitten Reels-videona kun on otettu mielestäni juuri samasta porosta. Olin käynyt vierailulla Nuuksion poropuistossa lauantaina 4.maaliskuuta ensimmäistä kertaa vaikka espoolaisena minun olisi pitänyt kyllä löytää tämä huikea luontopaikka jo vuosia sitten. Poropuisto kun on toiminut Nuuksiossa jo vuodesta 1994. Paljon turisteja katsomassa poroja mutta kyllä siellä joukossa myös meitä paikkakuntalaisiakin oli. Poroja olivat suloisia joten ei ihme, että myös Instassa kuvani sai huomiota. 

26.1.2023








Tämä kaunis, vanhat lautaskaappi on edellisen kesän Loviisan Wanhat Talot -tapahtuman kuvasatoa. Tammikuussa esittelin myös Instagramin puolella todellisen talokaunottaren eli Loviisan Skinnarbyn kylässä sijaitsevan eli Kerttulan. Hurmaava ja pieteetillä kunnostettu 120-vuotias hirsitalo hurmasi minut paikan päällä ja myös Instagramin välityksellä katsojat. Vanhan talon henkeä on kunnioitettu ja huonetilat ovat kuin karkkeja. Kauniita yksityiskohtia mutta silti myös ilmavuutta sisustuksessa. 

14.5.2023

Magnolia on kasvanut maapallolla jo yli 100 miljoonaa vuotta sitten eli jo dinosaurusten aikaan. Dinot eivät selvinneet vaan kuolivat sukupuuttoon toisin kuin magnolia, joka on levinnyt laajasti maapallolla. Tämä kuva on otettu Agricolanpuistikossa, josta on tullut minulle joka keväinen "magnolian ihailupaikka" Kalliossa. En suinkaan ole ainoa magnoliaan hurahtanut vaan paikalla on aina muitakin magnoliasta innostuneita kukkien rakastajia. 

16.2.2023










Amos REXin belgialaisen  Hans Op de Beeckin Hiljaisten paraati -näyttely oli mykistävä. Näyttely oli todella suosittu enkä halunnut kovasti jonotella sitten. Onneksi minulla tuli mahdollisuus varata paikka itselleni ennakkoon yhdelle ruokatunnille näyttelyyn. Skippasin lounaan ja kävin katsomassa lumoavaa näyttelyä, jossa ei edes minusta voinut puhua ääneen vaan siellä piti kuiskailla. Äärimmäisen vaikuttava ja koskettava työ! 

27.6.2023

Keskikesän juhlan eli juhannuksen ruokapöytä kuva on 6.tykätyin Marjon matkassa -valokuvista kuluneelta vuodelta. Nyt kun katselen tätä värikylläistä ja herkullista kuvaa minussa herää vielä suurempi kaipuun kesään ja lämpöön. Olen syntynyt kesäkuun viimeisenä päivänä joten ei siis ihme, että kesä ja kesäkuukaudet ovat minun mieluisia ja toivoisin niiden jatkuvan ikuisesti. 

5.4.2023

Mimmi russeli täytti 2 vuotta ja sitä juhlistettiin uusilla leluilla. Instan tykätyin julkaisu on Mimmistä kuvattu Reels-pätkä, jossa hän leikkii lahjaksi saamillaan leikkikaluilla, jotka eivät kauaa russeliriiviön kuritusta kestä. En osannut liittää Reels-videota tänne Bloggeriin joten siksi valitsin valokuvan Mimmistä. 

25.1.2023









Tammikuussa löytyi Annabella perunapussista sydämenmuotoinen peruna, joka oli niin symppis, että se piti valokuvata. Kuva oli kuluneen vuoden 2023 9.tykätty. Aika harvoin enää löytää tällaisia erikoisen muotoisia perunoita. Luulenpa, että ne poimitaan käsin syrjään liukuhihnalta. Tämä yksilö oli päässyt livahtamaan perunapussin ja päätymään meillä jopa lautaselle saakka. Maistuikin hyvältä.

Miten sinun omat Instagram TOP9 Year 2020 valokuvat? Joko olet ehtinyt ottaa selvää mitkä kuvasi ovat suosituimpia? Tästä linkistä näet omat TOP9 tykätyintä valokuvaasi Instassa. Hyvää torstaita ja kohtahan on taas viikonloppu. 





4 kommenttia:

  1. Niin kauniita kuvia, ettei ole ihme että pääsivät yhdeksän suosituimman joukkoon. Erityisesti tykkään porokuvasta ja juhannuksen kesäisestä ruokapöytäkuvasta.
    Mukavaa vuoden vaihdetta sinulle ja Mimmille<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina kauniista sanoistasi ♥ Porot olivat niin ihania kun ne tulivat syömään jäkälää kädestä ja antoivat silitellä itseään. Pakko myöntää, että kun itse katson tuota juhannuspöydän kattaus minulla herahtaa vesi kielelle. Syynä voi olla myös etten ole ehtinyt syödä mitään aamiaisen jälkeen tai sitten vain, että kesäiset maut tulvahtavat jostain makumuistista mieleen. Uudet perunat, silli ja mansikat. Mukavaa vuodenvaihdetta myös sinulle ja perheellesi Ahvenanmaalle ♥

      Poista
  2. Tavallaan sääli, että niin monet ovat siirtyneet Instagramissa pelkästään stooreihin, jotka ellei niitä erikseen talleta johonkin kokoelmaan, häviävät sitten käytännössä melkein saman tien bittiavaruuteen. Nämä kuva jäävät jäljelle ja kyllähän tämäkin kertoo jotain kuluneesta vuodestasi, tiiviissä muodossa. Itsekin julkaisin tämän osana vuoden luetuimmat jutut -juttuamme ja ainakin minua itseäni se, siis kokoelma, ilahdutti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kanssasi ihan samaa mieltä, että Instagram stoorit ovat "katoavia" ellei niitä talleta itselleen johonkin. Instakuvien kanssa on vähän sama juttu eli jollet muista tarkkaan milloin joku kuva on Instaan laitettu on sitä vaikea hakea jälkikäteen. Blogin arkistosta löytää todella helposti hakusanoilla asioita kun niitä tarvitsee ja pidän toki myös siitä, että varsin jos käyttää läppäri kuvat ovat paljon suurempia kuin kännykän näytöllä.

      Poista