joulukuuta 31, 2023

Hyvää uutta, alkanutta vuotta 2024 juuri sinulle

 


Kaikki postauksen kuvat lainattu netistä. 

Kippis ja kulaus sekä samalla kohotan maljan uudelle, juuri alkaneelle vuodelle 2024! Edessä on uusi vuosi, kaksitoista kuukautta ja 366 päivää - koska tänä vuonna karkauspäivä - jotka meidän tulee käyttää parhaalla mahdollisella tavalla. Vuosi 2024 alkaa maanantaina ja se päättyy tiistaina. Kuluva vuosi on 21. vuosisadalla. Vuonna 2024 on todella paljon arkivapaita - JIPPII!!!!! Vuoden ensimmäinen kalenteriviikko alkaa siis maanantaina 1. tammikuuta. Ja uudessa vuodessa 2024 on 52 kalenteriviikkoa. Eli ihan hurjan paljon mahdollisuuksia!


"Olen tänään siirtänyt sinulle 366 päivää täynnä onnea ja iloa, rakkautta ja 
terveyttä tilille nro. 2024. Käytä ne hyvin.""POKS! Malja hetkille hyville menneille, kaksi maljaa toiveille tuleville. 
Uusi vuosi tuokoon mukanaan suunnan hyvästä parempaan."


"Katso taaksesi ja kiitä. Katso eteenpäin ja luota. Katso ylöspäin ja usko. 
Katso ympärillesi ja rakasta."


"Vanhalle vuodelle hyvästi jätä, ystävä rakas usko tätä: helliä itseäs salli, 
ota uusi elämän malli. Äläkä aikaa arvokasta tuhlaa, vietä 
arjessakin riemullista juhlaa!"


"Uure vuore ohjei: Ot käpy pois kenkäst. Kaar vesi pois saappaast. Nost ämpär silmiltäs. Jua kuppis tyhjäks. Ol ilone, ol valone, ol pulune. Älä lait kät sirkkeli. Älä purot kirvest kintuil. Älä unohr kotti avaimi. Älä karot annetui syrämei. Viä roskapussi mennesäs!"

 Heli Laaksonen"Toivon, et läskit ensi vuonna lähtevi. Naapurin hoikkahan rouvahan siirtyvi. Siihen, joka aina hyvältä näyttävi. Rahaa sais olla vaikka muille jakaa, velkojat pois oven takaa. Onnea mulle paljon suo, samat lahjat ystävilleni myös tuo.""Minä täällä juon tinaa ja valan samppanjaa, kuten kunnon vappuun kuuluu. 
Olen ampunut paljon selvin päin ja aion olla raketti."

Oikein mukavaa vuodenvaihdetta ja parempaa vuotta 2024 sinne ruutujen toiselle puolelle. 

6 kommenttia:

 1. Ihanat kortit ja miten kivat uudenvuodentoivotukset! Erityisesti mieleeni on tuo Heli Laaksosen toivotus, joka kieliasultaan muistuttaa aika paljon omaa murrettani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina ♥ Heli Laaksonen murrerunot ovat ihan hulvattomia.

   Minun oli ihan pakko tarkistaa mistä hänen murteensa rakentuu ja Wikipedia tiesi kertoa näin. "Laaksonen käyttää teoksissaan Lounais-Suomen murretta, joka on lähellä uusikaupunkilaista, Vakka-Suomen alueella puhuttavaa murretta, mutta siinä on piirteitä muistakin lounaissuomalaisista aluemurteista. Murreilmaisua on tuotannossa hieman yleiskielistetty."

   Olen saanut joskus synttärikortissa tämä Heli Laaksosen runon, joka minusta on ihan yliveto!

   "Naise elämää?

   Jos sää ole itsenäine, sää ole pelottava.
   Jos sää ole ystävälline ja ymmärtäväine, sää ole liian kiltti.
   Ku sää sano, mitä sää ajattele, sää ole rääväsuu. Jos sää ole hiljaa, on sus jotta kummallist. Jos sää anna, sää ole helppo nakki. Jos sää pihtaat, haeta joltain muult.

   Yritä täsä sit olla. Jua pari lasi kuaharii. Venytel tualis semmottos, et pää menee taakse ja kattelet maailmaa ylösalasi. Hiukka hianon näköst. Ei iloseks tulemiseks enemppä tarvita.

   Pan lähettäen kaikil, joil o väsymyst ja kaikil, joil ei ol ja si kaikil, joil halut viesti laitta.

   Kyl o helppo ol naine!!!!"

   Mukavaa vuoden 2024 1. päivää ♥

   Poista
  2. Naise elämää on siis Karoliina Koskisen runo teoksest Kipiä kaipuust. T: Laaksose Heli

   Poista
  3. Kiitos Laaksose Heli, että oikaisit ♥ Minä olen uskonut mitä kortin saaja on kirjoittanut mutta hyvä, että nyt sain tietää tämän hulvattoman runon olevan Karoliina Koskisen tuotantoa.

   Poista
 2. Hei Marjo ja hyvä uut vuat sin kans! Toi Sil ko lähte uut alkku kohre -runo on mun Raparperisyrän-runokirjastani, ja tosa somes kiärtäväs versios siit puuttuu viimene lause: Viä roskapussi mennesäs! Mut tärkiämp asia: Naise elämää -runo on Karoliina Koskisen, ei Laaksose. Ja Karoliinalt olis hyvä kyssy lupa sen jakamisse - taik sit poistaa tommosena, ettei väärä tiato leviä. Se on tosiaanki sitkiäst kiärtäny virheellisest mun nimissäni, ja yritän täl taval sitä pysäyttää… Tämmösel asial täält lähettä tervessi Laaksose Heli, runonkirjottaja (jonka tekstei ei ol myäskä esim. Ihana talvi… Netis levi kaik, hyvät ja huanot, omat ja viaraat)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinä ihana Laaksose Heli, että oikasit taas minua huolimatonta ja anteeksi, että viimeinen TODELLA TÄRKEÄ lause puuttuu. Minun edesmennyt äitini sanoi usein myös kun lähdin johonkin kotoa "Vie roskapussi mennessäsi." ♥ Käyn lisäämässä tuonne blogitekstiin tuon puuttuneen lauseen. Tunnen piston sydämessäni, että näin monta virhettä olen mennyt tekemään kun yleensä olen blogitekstien kanssa todella tarkka. Minulle on kunnia-asia, että menee ihmisten nimet ja asiat oikein. Anteeksi ♥ Taisi olla eilen "uudenvuodenkierrokset" jo käynnissä kun naputtelin tekstiä.

   Sinä Laaksose Heli olet kyllä sellainen sanankäyttäjä, että oksat pois. Ihailen sekä murrettasi että humoristista otettasi elämään ♥

   Poista