joulukuuta 09, 2023

Jouluisia kenkiä löytyy vaikka minkälaisia

 

Kaikki postauksen kuvat on lainattu netistä

Tänään blogissa on pitkästä aikaan kenkiä eikä mitä tahansa kenkiä vaan joulukuun kunniaksi joulukenkiä. Samalla toteutetaan pitkäaikaisen lukijani Sarin harras toive eli hän vihjaili tuossa jo pari viikkoa sitten "ei ole pitkään aikaan ollut mitään kengistä...onkohan Marjo hylännyt kengät kokonaan?" Sarille ja muillekin tiedoksi etten minä koskaan hylkää kenkiä. Pantteri ei pääse pilkuistaan enkä minä kenkähulluudestani.

Lupaan parantaa tapani ja laittaa taas myös kengistä postauksia useammin. Tähän postaukseen olen kerännyt nyt netistä syövereistä ihan hulvattomia joulukenkiä. Postauksessa vilahtelee tuttuja kenkäbrändejä kuten englantilainen Irregular Choice, joka on Brightonissa 1999 perustettu muotibrändi, joka on erikoistunut epätavallisiin jalkineihin, laukkuihin ja asusteisiin. Mutta mukana on myös uusiakin ja sellaisia, joista en itsekään ollut aiemmin kuullut.

Ota siis mukava asento niin lähdetään kurkistamaan minkälaisia joulukenkiä on tarjolla niitä haluaville. 


Aloitetaan vaihteeksi miehille suunnatuista joulukengistä. Amazonissa kaupitellaan hyvin perinteisiä ulkoisilta puitteeltaan olevan miesten pukukenkiä (Dobell Green Santa & Friends Christmas Novelty Shoes) mutta yllätys yllätys ne ovatkin joko joulunpunaiset tai havunvihreät. Eikä siinä vielä kaikki kengät on koristeltu joulukuusilla, lahjapaketeilla, karkkikepeillä ja lumihiutaleilla. Punaisia näytti netissä vielä olevan mutta vihreät on jo loppuunmyyty. 


Vihreät ovat selkeästi myyneet paremmin kuin joulunpunaiset kun ovat jo "sold out". Onneksi punaisia on vielä jäljellä! 

Irregular Choicen valikoimissa on aina todella näyttäviä ja epätavallisia yksityiskohtia esimerkiksi koroissa. Jouluaattona voisi hipsutella vaikka nilkkureissa, joiden nimi on "Chimney Chums Shoes" Meillä Suomessahan joulupukki tulee tuomaan lahjoja ihan oven kautta koteihin mutta maailmalla taitaa yleisempi tapa olla joulupukin sukellus taloon savupiipun kautta. Muistelen, että jossain aiemmassakin Irregular Choice joulukengässä "joulupukilla on ollut paljon kannateltavaa harteillaan" eli usein juuri tämän merkin kengissä se juju on korossa. 

Toinen Irregular Choice jouluaiheinen kenkä vai pitäisikö ehkä sittenkin puhua näistä nilkkureina on nimeltään Irregular Choice Santa's Sleigh Ride eli ollaan siis Joulupukin reen kyydissä. Tämä kenkäbrändi panostaa myös kenkien nimiin. Löytyy heiltä muuten myös "piparkakkutalo käsilaukkukin" jouluajaksi. Todellinen "jouluttaja" tai kuten minä kutsun "jouluhullu" voi pukeutua vaikka päästä varpaisiin jouluisiin vaatteisiin ja asusteisiin. 

Irregular Choice Gingerbread House Handbag

Nämä Irregular Choice Princess Promise heels kengät ovat väritykseltään myös minusta jouluiset vaikka varsinaisesta "joulukenkämallistosta" eivät olekaan. Sitä paitsi ollakseen saman merkin kengät tämä pari on yllättävän kesy. Malli on muutamien vuosien takaa ja tämän olen tainnut jo kerran täällä esitellä. 

Nämä mallit taas enemmän sitä tuttua enemmän "jalat irti maasta" olevaa mallistoa Irregular Choicelta. Se on varma, että näissä kengissä/nilkkureissa sinut ihan varmasti huomataan jouluna. 

Palaan välillä taas miesten malleihin eli tässä olisi Adidas Trae Young Christmas Basketball shoes. Näitä erilaisia koriskenkiä jouluaiheilla on paljon joten olisiko ehkä niin, että NBA peleissä käytetään näitä kenkiä joulun aikaan? Jos joku viisaampi tietää niin vinkkaa ihmeessä tuonne kommenttikenttään.

Itselleni uusi kenkäbrändi on Shoes a la Creme. Yritys sijaitsee Montrealissa Kanadassa ja heidän Instagram sivuilla lukee "Handmade Custom Fabulous Shoes & Accessories". Hyvin jouluisia kenkiä, joita löytyy korollisina ja myös ballerinoja sekä sneakerseja.

Shoes de la Creme Christmas Candy Canes Heels 


Shoes a la Creme Christmas Sneakers kengät on myös varustettu "jouluvaloilla" tuolla pohjassa. Aika päheet! 

Nike Air Force 1 Christmas XMAS erikoiskengät ovat minusta aika coolit! 

Rainbows and Fairies on australialainen yritys, joka valmistaa ainoastaan Mary Jane-kenkiä mutta niitä tehdään myös jouluaiheisina. Tämä pari on nimeltään Santa's Little Helper

Walmartistakin voi ostaa itselleen myös jouluaiheiset lenkkarit/sneakersit. Kaikki tämän postauksen kengät eivät ole siis superkalliita vaan halusin ottaa mukaan "myös markettikenkiä"Edullisempaa joulukenkää edustavat myös nämä englantilaiset Zazzle -ketjun tennarit, joista tulee mieleen mallinsa puolesta Conversit.

Kansikuvan kengät ovat Hot Chocolate Design nimisen yrityksen, joka vaikutti sen verran hämäräperäiseltä, että heidän kenkiään en lähtenyt tarkemmin tutkimaan. Jätin silti kansikuvaksi tuon värikkään kuvan mutta itse kenkiä en suosittele kenenkään tilaavan. Vaikea nimittäin ymmärtää miten kaakao liittyy kenkiin? Tällaisia joulukenkiä ja yksi käsilaukkukin tällä kertaa. Mukavaa sunnuntaita! 

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus! 😍 Kenkiä ja joulua yhdessä - aivan huippua!

  Minäkin odotan innolla lisää kenkiä blogiin. Kiitos etukäteen, Marjo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Joulukenkiä on vaikka kuinka paljon tarjolla maailmalla ja myös todella uskomattomia versioita. Lupaan ensi vuonna tehdä myös enemmän kenkäpostauksia ♥

   Poista
 2. Wau! Tuli yksi läheinen ihminen mieleen. Täytyy jakaa hänelle tämä postauksesi inspiraatioksi. Itse olen sellainen huopatossuihminen ja nykyään mukavuudenhaluinen. Yllätin itseni ostamalla lasten osastolta bling bling Kuomat, joilla on ollut kiva tepastella. Voisihan se kyllä kerran vuodessa olla ihanaa patsastella joissakin superspeciaaleissa popoissa.
  Joulun iloja Marjo sinulle! Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti joulukenkäsi postaukseni oli mieleinen ystävällesi. Bling bling Kuomat kuulostavat mielenkiintoisilta. Yritin juuri googlettaa niiden ulkonäköä mutta en löytänyt mitään. Joulukengät ovat tosi marginaalituotteita juuri ajan ja sesongin takia mutta ovathan nämä tosi hauskoja omalla tavallaan.

   Joulun odotusta Tuija ♥

   Poista