joulukuuta 03, 2023

Anna's Joulumaa Mäntsälässä on hurmaava joulumielen nostatuspaikka

 
Selasin eilen Facebookin uutisvirtaa kuumeisesti etsiäkseni yhtä yritystä kun yhtäkkiä ruudulle lävähti Anna's Joulumaa aivan ihanan kuvan kera! Minun mielenkiintoni heräsi välittömästi koska olen jouluhullu. Minähän olen aikoinaan - kohta 11 vuotta sitten - tehnyt ensimmäisen blogipostauksen juuri joulupäivänä blogiini. Muistin hämärästi kuulleeni, että Järvenpään Prisma-keskuksessa olisi Anna's Home Collection niminen sisustusliike. 

Mutta nyt tämä valokuvien perusteella todella hurmaava Joulumaa löytyisikin Mäntsälän Nummisista maatilalta. Maaseutu ja maininta vielä Joulumaassa olevista eläimistä vakuutti minut siitä, että tämä paikka on nähtävä ja koettava! Äkkiä pikatarkistus Google mapsista, että kolmessa vartissa huristelisin Espoosta tuohon talvisen satumaiseen Joulumaan peltojen keskellä. Liike näytti olevan auki tänään sunnuntaina 12-15 joten Mimmi autoon ja menoksi. 

Anna's Joulumaa löytyi lumisten peltojen keskeltä todella ihan maaseudulta, jossa kesällä voi varmasti nähdä lehmiä ja hevosia laiduntamassa. Talvinen maisema oli hyvin idyllinen ja antoi myös ihanan rauhalliset puitteet tälle Joulumaalle. Oltiin kaukana kiireestä ja hälinästä joka muuten nykyään jouluaikaan vaikkapa kauppakeskuksissa on aika ärsyttävää. Koko hankkeen ja myös Anna's Home Collection liikkeen takana on Annamaria Helander. 

Helander oli etsinyt joulun ajaksi paikkaa pop up myymälälle ja juuri nimenomaan joulusesongin tuotteille koska kaikki tavarat eivät vain yksinkertaisesti mahtuneet Järvenpään liikkeeseen esille. Omalle kotitilalle avattu Joulumaa on minusta oivallinen ratkaisu sillä se on kokonaisvaltainen kokemus koko perheelle ja myös perheen pienimmille, jotka näkevät myös maatilan eläimiä rauhallisessa maalaisympäristössä. 

Annamaria kertoi, että Joulumaa on avattu jo lauantaina 18.marraskuuta ja ihmisiä on riittänyt joten myös parkkipaikkaa oli ehditty jo laajentaa pihapiirissä. Silti missään vaiheessa minun käyntini aikana yhdessäkään rakennuksessa ei tullut ruuhkaisuuden tai hälinän tunnetta. Joulumaa on avoinna aina viikonloppuisin aina 22.joulukuuta asti. Jouluviikolla liike on avoinna myös arkisin. Joulumaata pyörittävät omat perheenjäsenet ja myös Annamarian vanhemmat. Maalla kun ollaan toki osa naapureitakin on ollut auttamassa Joulumaan pyörittämisessä. Avajaisviikonloppuna vieraita oli käynyt tuhat ja varmasti kun sana paikasta vielä enemmän leviää jouluaaton lähestyessä määrät voivat vielä kasvaa. 


Minä päätin aloittaa kierrokseni eläinten silittelyllä ennen siirtymistä ihanien tuotteiden hipelöintiin. Ensimmäisenä tapasin ehkä suurimman hevosen mitä olen koskaan nähnyt. Saaga on shirehevonen eli alun perin kotoisin Englannista. Shiret ovat lempeitä jättiläisiä, joiden säkäkorkeus voi olla 1,60 - 2,05 metriin ja painokin 800-1100 kg. Miten lempeät silmät Saagalla olikaan ja kuinka rauhallinen hän oli kun silittelin hevosen sametinpehmeää turpaa. 

Ennen kotiinlähtöämme toin myös Mimmin tapaamaan eläimiä ja Mimmi oli aivan innoissaan Saagasta. Kokoeroahan heillä tosin oli jonkin verran. Viereisessä karsinassa oli myös lampaita mutta he olivat niin keskittyneitä ruokailuunsa ettemme päässeet silitysetäisyydelle. 


Löysin rakennuksen toisesta päästä vielä suloisen pienen ponin, jonka nimi oli Hertta. Toinen shetlanninponi Dianne eli Didi toimi kärryponina pihamaalla pikkulapsille. Luin Anna's Joulumaan Facebook sivuilta, että Didi oli muuttanut maatilalle Hollannista muutamia vuosia sitten. Seuraavana keväänä oli ollut yllätys kun Didi synnytti Hertta varsan. Hauska tapahtuma kun yhdestä ponista tulikin loppujen lopuksi kaksi ponia! Myös Mimmi tapasi myöhemmin Didin ja hän oli yhtä innoissaan kuin Saagan kanssa. Ei Mimmi turhaan ole kasvattajansa hevostallin vieressä kasvanut ja kehittynyt. 

Lapsille oli järjestetty Joulumaa tapahtumaan myös oma Joulumaan tonttujahti, jossa ihan jokainen etsintään osallistunut pikkutonttu myös palkittiin. Poniajelun tarjosi Joulumaa ja askartelupajassa oli mahdollista tehdä joulujuttuja. Lisäksi lapset kuten myös me aikuisetkin saimme tärkeää eläinterapiaa eli mahdollisuuden rapsuttaa paikalla olevia eläimiä. Tonttuja löytyi myös ulkorakennuksista joten lapset saivat tonttuja etsiessään myös liikuntaa.
Seuraavaksi siirryin pihapiirissä Juhlalatoon, joka oli todella kauniisti sisustettu tila. Vanha lato toimii kesällä myös kirkkona eli täällä voi papin läsnä ollessa vaihtaa sormuksia ja lausua vihkivaloja. Juhlaladon ovi oli koko ajan avoinna eli tila oli siis ilman lämmitystä joten kannatti pukeutua lämpimästi kotoa lähtiessä. Uusien sisustusesineiden lisäksi ladosta löytyi vanhoja ja käsityönä valmistettuja kalusteita, second hand -sisustustuotteita, uusia joulukoristeita ja paljon mielenkiintoista katsottavaa.
Tässä tilassa tulee mahdollista ensi viikonloppuna tavata itse Joulupukki. Nyt paikalla oli vain pukin reki täynnä lahjapaketteja kilteille lapsille. Moni kävi ottamassa kuvan itsestään tuossa ihanassa kirkkaanpunaisessa pukin reessä. Joulutontun kirjekin löytyi yhdeltä pöydältä... Paljon näytti tontulla olevan puuhaa tässä vielä ennen joulua. Toivottavasti ne Joulupukin silmälasit löytyvät ennen aattoiltaa...
Seuraavaksi siirryin sisälle Juhlasali nimiseen tilaahan, josta löytyy ihan mieletön jouluisia ihania tavaroita pullollaan oleva tavarataivas! Minulle tuli ihan samanlainen olo kuin aikoinaan lapsena karkkikaupassa eli pää tuntui menevän ihan pyörälle kaikesta tarjonnasta. Olisi tehnyt mieli säntäillä ympäriinsä pöydältä toiselle mutta hillitsin itseni. Silmäni tarkentuivat erilaisiin jouluastioihin, tekstiileihin, joulukoristeisiin, mukeihin, torkkuhuopiin, piparkakkulyhtytaloihin ja lukemattomiin kauniisiin esineisiin pöydillä sekä hyllyissä.Salin toinen puoli oli valkoisen joulun kannattajien ja toinen taas punaisen joulun puolesta liputtavien. Itse taisin vähän risteillä kulkiessani puolelta toiselle poimien aina uusia mielenkiintoisia tuotteita. Oma jouluni on puna-valkoinen yhdistelmä eli sopivasti em. värejä keskenään. Valkoinen tuo mielestäni jouluun arvokkuutta ja puhtautta kun taas punainen on rempseämpi tonttuväri, joka tuo sen joulunilon. Joulukuusen vihreys on se kolmas väri, jota minusta joulussani on mukana. 
Hevosaiheiset lautaset, vadit ja kulhot olivat hauskoja. Olen vinkannut parille hevosihmiselle, jotka ovat suuntaamassa Mäntsälään nyt tulevana viikonloppuna. Myös iso keraamiset talot ja autot jäivät mieleni sopukoihin kummittelemaan. Joulutekstiileillä sijattu vuode melkein kutsui heittäytymään syleilyynsä. Paljon erilaisia joulukoristeita ja monta kuusta olikin tilassa koristeltuna. Minä myös palaan tänne vielä sillä olin innoissani jättänyt valitsemani punaisen hiiren jonnekin koska en maksanut sitä kassalla joten pääsen siis uudelleen tähän suloiseen joulumaailmaan. Oman hauskan lisänsä toi se, että juhlasalin katossa oli valtavan suuria kristallikruunuja. 

Juhlasalissa oli myös kahvila, jossa tarjolla oli kahvia, glögiä, joulutorttuja ja muitakin jouluisia herkkuja. Leipomo Viljaherkku Mäntsälästä ja naapurin Henna vastaavat syötävistä tarjottavista. Oli tarkoitus istahtaa kahville mutta en ehtinyt kun piti kiertää pöytiä ennen Joulumaan sulkeutumista. Ehkä sitten kun palaan hakemaan hiirtäni.

Kiitos Annamaria Helanderille, että näin kaunis Joulumaa on ilahduttamassa veloituksetta meitä jouluttajia ja jouluhulluja ♥♥♥

Joulumaa löytyy osoitteesta Koivulantie 37 Numminen. Aukioloajat löydät tästä ja Joulupukin paikallaoloajat myös. Koska minä tyystin unohdin kuva kaunista maisemaa Joulumaan ympärille lainaan tähän loppuun kauniin talvikuvan maisemasta Joulumaan ympärillä. 
2 kommenttia:

  1. Onpas suloinen paikka! Tekee mieli lähteä sinne tutustumaan, toivottavasti ehtisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna's Joulumaa on todella ihana paikka maaseudulla. Se rauha mitä siellä peltojen keskellä on rauhoittaa mieltä. Ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille ja myös eläimiä, joita saa silitellä. Minä olen suuntaamassa huomenna uudelleen Mäntsälään koska unohdin jouluhiireni sinne viimeksi. Jos vain suinkin ehdit kannattaa täällä kyllä piipahtaa koska tiedän sinun pitävän paikasta Rva Kepponen :)

      Poista