joulukuuta 01, 2019

Herttanen avasi ihanan joulukauppansa Loviisassa


Hyvää joulukuun ensimmäistä kaikille! Nyt blogin puolella siirrytään myös jouluisiin aiheisiin kun kuukausi on virallisesti vaihtunut joulukuuksi. Onneksi matelevan harmaa marraskuu on vihdoin selätetty ja jouluvaloja voi alkaa jo ripustella kotiin sekä parvekkeelle. Kuten moni varmasti muistaakin minä aloittelen jouluni valmistamisen vasta pikku hiljaa joulukuussa ja meillä joulu kestääkin sitten ensi vuoden puolelle aina Nuutinpäivään saakka.

Perjantaina 28.11. avattiin virallisesti Loviisan joulu kello 18 Loviisan torilla Raatihuonetta vastapäätä. Ilma oli hieman sateinen mutta torin isoon kuuseen sytytetyt jouluvalot toivat kivaa tunnelmaa pimeyteen. Totta kai paikalle saapui myös itse Joulupukki starttaamaan Loviisan joulua. Joulunavauksen kunniaksi useat Loviisan kaupat olivat avoinna pidempään.


Ihana Herttanen Design & Deli on taas avannut kivijalkakaupan. Liike löytyy kauniista vanhasta talosta ihan Loviisan ytimestä osoitteesta Aleksanterinkatu 8. Pieni sympaattinen liiketila, jonka ikkunoista avautuu näkymä suoraan Raatihuoneentalolle. Ja totta kai tuotteita voi edelleen tilata myös nettikaupan kautta.

Herttasen aukioloajat ovat

tiistai - torstai  klo 11-17
perjantai klo 11-18
lauantai klo 10-17
sunnuntai 12-17 
(Joulukodit viikonloput)

Nyt kannattaa myös jo merkitä itselleen muistiin, että Wanhan Ajan Joulukodit ovat avoinna tänä vuonna 7.-8.12. ja 14.-15.12.2019. Näillä näkymin olen itse menossa ensimmäisen viikonlopun aikana Loviisaan. Tätä tapahtumaa ei voi jättää väliin koska minulla se toimii aina joulutunnelman nostattajana. Loviisassa joulukoteja on 13 ja Ruotsinpyhtäällä puolestaan 5 joulukotia. Tästä voi ladata Loviisan Joulu -lehden ja kartan. 


"Valikoimastamme löydät muun muassa seuraavat brändit: House Doctor, Nicolas Vahé, Meraki, Ib Laursen, Skandinavisk, Nurme, Murena Deco ja Svanefors. Täydennämme valikoimaamme myös kiinnostavilla Suomi-Design tuotteilla ja pyrimme löytämään tarjolle kivoja ekologisia puhdistustuotteita." Herttanen 



Minä iskin yllättäin silmäni noihin House Doctorin pikkuisiin jouluautoihin ja saattaapa olla, että meille pari kappaletta tuollaisia "kuusi katolla Volkkareita " muutti. Olen monena jouluna ollut ostamassa vähän vastaavia mutta herännyt aina vasta siinä vaiheessa kun koristeautot ovat olleet jo loppu kaupoista.

Nicolas Vahén deliherkkuja olen muutamana jouluna ostanut joululahjaksi. Erittäin laadukkaita tuotteita ja erityisesti pastat ja suklaat ovat kivoja pikkulahjoja. Herttanen myy myös Nurmen laadukasta luonnonkosmetiikkaa, joita olen käärinyt paketteihin myös parina jouluna.


Herttasen tekstiilivalikoimassa minua puhutteli jostain kumman syystä tämä Pupu Herra hienossa takissaan ja myllynkivikauluksessaan. Siinä oli jotain mystisen kiinnostavaa ja minulle tuli mielleyhtymä Liisa Ihmemaassa kirjan Valkoiseen Kaniin, joka säntäili päättömästi eteenpäin kello kädessään hokien "olen myöhässä".

Jouluisemmat tyynyt päällisineen olivat myös ihanan värisiä ja samettisen pehmeitä. Itse asiassa tuo joulupukki tyyny voisi olla myös kiva. Kotonamme on tällä hetkellä pianon edessä olevan Pantone tuolin päällä Birger Kaipiaisen Paratiisi-kuosinen tyyny, joka pitää kyllä jouluna korvata jouluisemmalta. Olisiko se ehkä tämä Joulupukki... vai sittenkin joku punainen...


Vaikka koiraihminen olenkin niin nämä Kaisu Sabdbergin kissa-aiheiset joulukortit olivat suloisia. Ihanaa kun Posti-lakko loppui. Minähän olen myös "ikuinen joulukorttien lähettäjä" enkä aio siitä tänäkään vuonna luopua.


Katselin taas kaiholla Herttasen ikkunalla olevaa huonekuusta ja mietin, että ostaisinko taas oman? En ole tähän päivään mennessä onnistunut säilyttämään yhtään huonekuusta hengissä kun pari kuukautta joulun jälkeen. Yritän välttää ettei kuusi saa vetoa huoneessa. En kastele sitä liikaa mutta en pidä kuivanakaan. Yleensä sijoitan huonekuusen ruokapöydälle joten ihan ikkunan läheisyydessäkään se ei ole. Kaipaan vinkkejä teiltä, joilla huonekuuset säilyvät vuodesta toiseen.

Bongasin muuten Herttasen somisteista Skimmian, joka oli kuulemma hankittu Ikeasta. Se on minusta aika hauska talvikukkanen joten taidanpa kipaista hakemaan sellaisen joku päivä. Joskus vuosia sitten sain Skimmian lahjaksi joulunaikaan ja pysyi pitkään vihreänä.



Me teimme vielä Minnien kanssa pienen kävelylenkin sateisessa Loviisan illalla ennen kotiinlähtöä. Hauskoja nuo kesällä katuun maalatut räsymatot. Elävöittävät kivasti kaupunkikuvaa ja lisäävät värikkyyttä. Kyllä Loviisa on kaunis kaupunki kaikkina vuodenaikoina.

Joko ruudun toisella puolella on jouluvalmistelut aloitettu?  


8 kommenttia:

  1. En aloita koskaan joulukoristeluita aikaisin, sillä pidän siitä että vasta joulukuussa laitetaan kotiin oksia ja muita mitkä eivät ole liian jouluisia, mutta vievät ajatuksia jo siihen suuntaan.
    Huonekuusta meillä ei ole ollut kuin kerran, mutta se taisi kestää ihan hyvin, koska en muuta muista. Voisin kuvitella, että sopivasti vettä kuten muillekin kasveille, ei liikaa ainakaan sillä se tappaa takuuvarmasti. Olen itse korvannut sen männynoksilla, joskus keräilen niitä ihan myrskyn jälkeenkin maasta - luomua.
    Loviisan joulutunnelma näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Maarit, että joku toinenkin aloittaa joulunsa "myöhään". Oman tapani periytyy lapsuudenkodista ja haluan pitää siitä kiinni. On joskus vaikea lokakuun lopussa mennä kauppaan kun siellä on jo joulusuklaat esillä ja Tonttu-ukot hyppivät taustamusiikissa. Mutta kuten olen todennut blogissa aiemminkin niin jokainen tekee omalla tavallaan. Toisaalta emmehän aloita juhannuksen viettoa jo toukokuussa tai pääsiäistä helmikuussa... :D
      Männynoksat ovat muuten kivoja. Minulla oli niitä yhtenä jouluna kun lähistöltä oli kaatunut myrskyssä mänty ja kävin poimimassa siitä pieniä oksia kotiin.
      Loviisa on ihana joulukaupunki joten pysy kuulolla niin kohta blogissa lisää Loviisan joulutunnelmaa ja Wanhoja taloja.

      Poista
  2. Voin kuvitella ihanan joulutunnelman noissa Loviisan taloissa! Meillä on jo tähdet ja kyntteliköt ikkunoissa. Joulukoristelusta ei oikeastaan muuta puutu kuin itse kuusi. Joululiinojakin minulla kaapissa on, mutta voi olla että en niitä ollenkaan laita esille, kuten en tonttujakaan.
    Huonekuusi olisi kiva, sillä sellaista minulla ei koskaan ole ollut.
    Mukavaa joulukuun alkua sinulle Marjo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun pääsisit joskus käymään Loviisassa ja näissä vanhoissa taloissa. Tunnelmallisia ja varsinkin näin joulun aikaan.
      Tuo huonekuusi on kyllä kaunis ja tiedän koteja, joissa se on säilynyt monia vuosia ja kasvanutkin. Ehkä annan vielä yhden mahdollisuuden itselleni ja ostan oman huonekuusen. Sitten viimeistään vapun tienoilla rapostoin kuinka se jouduttiin poistamaan ruskettuneena ja
      neulasensa pudottaneena.
      Hyvää joulukuun alkua myös sinulle Kristiina :)

      Poista
  3. Herttasessa on niin paljon kaikkea ihanaa. Minäkin haluaisin volkkarin kuusella, on niin kiva koriste.
    Täällä pohdiskelen juuri, että miten korvaan töissä kuusen, kun sitä ei pikkuisten kanssa voida laittaa. Saas nähdä mitä keksin :)
    Ihanaa viikkoa sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herttanen on hurmaava kauppa ja sen valikoima on kiva! Volkkareita on metsästänyt kauan ja nyt sain vihdoin itselleni sekä pienen että ison. Aik akivoja.
      Ehkä otatte töihin pajukartion. Minulla on sellainen parvekkeella ja se koristellaan niin näyttää melkein joulukuuselta. Tosin ei ole vihreä mutta monivuotinen ja aina myös tähden latvaan.
      Kivaa alkanutta joulukuun viikkoa Outi <3

      Poista
  4. Onpas tosiaan ihana liike! Pitääpä käydä ennen joulua kun Loviisan ohi taas ajelen. Nuo pikkuautot erityisesti kiinnostaa. Onko ulkona valomainosta tai nimeä mistä tuon erottaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valomainosta ei liikkeessä ole mutta ihan varmasti löydät sinne! Liikkeen edessä on sellainen "kolmionmallinen mainos" jalkakäytävällä. Ravintola Localen toimii hyvänä maanmerkkinä eli samassa talossa mutta Aleksenterinkadun puolella. Herttasen ovea vastapäätä on Raatihuonetalon päätyseinä. Kivoja shoppailuita ja jouluodotusta sinulle :)

      Poista