joulukuuta 24, 2019

♥ Hyvää joulua - nyt on vihdoin jouluaatto ♥


Suomen Turku julisti hetki sitten joulurauhan ja laskeuduimme jouluun lopullisesti! Eilen vielä touhuttiin ja tehtiin joulua. Koko joulukuun kissojen ja koirien kanssa etsitty tonttuovikin löytyi eilen myöhään iltasella. Siellä se oli joulukoristelaatikossa! Vaikka kapistusta oli laatikosta etsitty useita kertoja niin eipä vain ollut pistänyt silmään aiemmin. Perin outoa mutta minulle sattuu usein jouluvalmisteluissa "näitä hassuja katoamisia" :D

Illalla kirjoittelinkin jo tuonne Instagramin puolelle "Jos jotain jäi tekemättä tai unohtui niin tärkeitä on kuitenkin perhe, läheiset, rauha ja yhdessäolo." Kun selvisin eilisestä kauppakeskuksen väenpaljoudesta ja ruokakaupasta kotiin viimeiset hankinnat mukanani oli helpottunut olo. Joulu voi vihdoin tulla ajattelin ja niinhän se tulikin kuten aina ennenkin. Kynttilöitä ja rauhallista hyssyttelyä pimeässä joulukuun illassa. Jouluvillapaita päällä ja jalassa villasukat.

Aamulla varhain tänään aloin keittämään riisipuuroa ja totta kai maitoon. Pakko tunnustaa, että lorautin sinne vielä kermaakin. Kyllä riisipuuro jouluaattoaamuna maistuu sitten makoisalle. Toinen jouluaamun herkkuni on joululimppu maksamakkaran kera. Limpussa voi ola myös rusinoita.

Kohta lähdemme hautausmaalle viemään kynttilöitä poisnukkuneille. Sitten onkin vuoro siirtyä jouluherkkujen pariin. Joulun on herkuttelen aikaa myös ja hyvällä omalla tunnolla. "Se mitä nautitaan joulun ja uudenvuoden välillä ei ole yhtä merkityksellistä kuin se mitä nautitaan uudenvuoden ja joulun välillä" ja tämähän on totista totta.

♥ Hyvää ja makoisaa joulua kaikille ♥

8 kommenttia: