joulukuuta 27, 2019

#bestnine2019 - tarinat suosituimpien Instagram kuvien takana


On tullut aika kurkistaa miltä Marjon matkassa Instagram vuosi 2019 näytti! Tai tarkemmin ottaen mitkä olivat vuoden 2019 eniten klikkauksia saanutta IG-kuvaa. Olen ainakin kerran aiemmin julkaissut täällä blogin puolella saman koosteen vuoden 2017 osalta. Yllätyin kaksi vuotta sitten siitä, että klikatuimpien IG-kuvien joukkoon mahtui myös kaksi omakuvaa ja niin myös kuluvana vuonna. #thebestnine on tällä kertaa minusta erilainen kuin pari vuotta sitten tehty. Kukkakuvia ei ole suoranaisesti päässyt mukaan kuin yksi. Koska kaikki blogini lukijat eivät ole itse Instagramissa niin kurkataanpas minkälainen tarina jokaisen kuvan taakse kätkeytyy.

En tällä kertaa kirjoittanut numeroita kuviin mutta käyn niitä vasemmalta oikealle riveittäin alaspäin siis lähtien kuvasta 1 (vasen ylälaita) ja päätyen kuvaan 9 (oikea alalaita). Tässä vuoden tykätyimmät otokseni.

Kuva 1

Olin elämäni ensimmäisen kerran Saarenmaalla ja Muhussa 5.-6.toukokuuta. Tässä kuvassa ollaan juuri saavuttu ensimmäisen mielenkiintoisen reissupäivän jälkeen Kuressaareen ja jätetty tavarat hotellille. Lähdimme Kahvakuula kainalossa -blogia kirjoittavan Mariettan kanssa katsomaan ennen auringonlaskua vanhan Piispanlinnan aluetta. Linnanäkymä avautui suoraan eteemme parvekkeelta mutta halusimme nähdä sen vielä lähempää. Kuvan talot seisoivat Piispanlinnan vallihaudan vieressä ja ne heijastuivat upeasti tyyneen veteen. Taustalla näkyvä talo on Ekesparre Boutique Hotel.

Kuva 2

Tässä kuvassa ollaan Tallinnaan kesällä avautuneessa Fotografiska museossa jo toista kertaa. Valokuvaaja Kirsty Mitchellin valokuvat ja näyttely Wonderland menivät ihon alle. Näyttelyn upeissa ja sadunomaisissa valokuvissa palattiin Mitchellin omaan lapsuuteen. Aikaan, jolloin valokuvaajan äiti luki pienelle tyttärelleen H.C.Andersenin satuja ja monia muitakin lastenkirjoja. Mitchellin valokuvissa sukelletaan kauas ja syvälle satujen salaperäisen ihmeelliseen maailmaan käsitellen samalla suurta surua rakkaan äidin poismenon johdosta.

Kuva 3

Olen NIIN iloinen, että juuri Gdanskin jugendtalojen arkkitehtuuri on kolmanneksi tykätyin kuva kuluvana vuonna. Suurelle arkkitehtuuri fanille tämä on huippua! Kuvan olen julkaissut Instassa huhtikuussa kun kirjoitin blogiin postauksen Gdanskin uudelleen rakennetusta jugend arkkitehtuurista. Gdanskissa olin työmatkalla jo 2018 elokuussa ja ihastuin kaupunkiin heti. Ehdottomasti uuden vierailun arvoinen paikka.

Kuva 4

Heinäkuun alussa kävin Loviisan Skinnarbyssä tutustumassa kahteen avoimeen puutarhaan. Tässä ollaan aivan huikeassa Kauppamuseon puutarhassa, jossa kuljeskelin kuin Liisa Ihmemaassa katsellen kuvan hurmaavaa kesähuonetta, Kahvipannurinnettä, Aurinkopuutarhaa, Lampipuutarhaa, hyötytarhaa ja kaikkialla kukkivia kasveja sekä pensaita. Sokerina pohjalla näin samalla myös Suomen pienimmän kauppamuseon ennen siirtymistä Kerttulan taidepuutarhaan. Huikea kesäreissu ja mitä viherpeukaloita minä tapasinkaan!

Kuva 5

Syyskuun loppupuolella oli havaintoja mandariinisorsasta joten pitihän minunkin lähteä sitä etsimään. Muistin linnun niin elävästi lapsuuden lintukirjasta joten halusin nähdä sen myös ihan elävänä uiskentelemassa. Ihan helppoa tämän linnun löytäminen ei ollut mutta kuin sattumalta näin sen lopulta. Kiitos kuuluu ystävälle, joka vinkkasi mandariinisorsan uudesta havaintopaikasta ja olihan mukana myös tuuriakin.

Kuva 6

Olin löytänyt uuden lempparin Masai paitamekon Fashion Centerin bloggaajaillasta syyskuun loppupuolella. Kuva on lokakuun alusta kun olin "koekäyttänyt" löytöäni jo useita kertoja. Mekon hauska nimi Nimes sai ajatukset laukkaamaan Ranskaan ja haaveilemaan taas matkasta. Kuvaa ottaessani jaloissa pyöri mustavalkoinen russeliriiviö, joka halusi myös linssiluteeksi mukaan.

Kuva 7

Olin kuluvana kesänä Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa VIP-bloggaajana ja tämä kuva on otettu Fröken Wiklundin iki-ihasta Lilla Ljuvasta. Tästä samasta kohdasta taidan ottaa joka vuosi valokuvan ja aina se on yhtä tykätty. Tuo tapetti, korituoli ja tunnelma. Vanhoista taloista haaveilee minun lisäkseni moni muukin joten en ihmettele miksi kuva kiinnostaa.

Kuva 8 

Keltainen innoitti minua Habitaressa ja kun syyskuun 15.päivä oli lähdössä yhteen tilaisuuteen päätin itsekin pukeutua keltaiseen. Monkin jo keväällä hankitussa keltainen lammasmekko ylle ja menoksi. Onneksi löytyi myös keltainen huivi päähän niin "bad hair day" oli pelastettu. Keltainen on melkoinen voimaväri ja sitä pitäisi jokaisen käyttää enemmän!

Kuva 9 

Ja yllätys yllätys mukaan mahtuu vielä Wanhan Ajan Joulukotien kuva nyt kuluvalta joulukuulta. Ollaan taas tutussa Lilla Ljuvassa ja sen persoonallisen lämminhenkisesssä keittiössä. Asetelmat tuon vanhan puuhellan päällä vaihtuvat vuosi toisensa jälkeen ja aina ne vain kiinnostavat. Ah, niin kaunista!

Tällaiset kuvat olivat Instagram seuraajien mielestä tykätyimpiä vuonna 2019. Uutta vuotta ja uusia valokuvia kohden mennään joten katsellaan taas sitten vuoden kulutta mistä on pidetty eniten.

Lisään vielä tähän loppuu yhteenvetokuvan valokuvieni värisävyistä vuoden 2019 osalta. Verrattuna viime vuoden valokuviini sävyjä on nyt vähemmän tai ne ovat enemmän keskittyneempiä tiettyihin sävyihin. Aika paljon on mukana myös punaista! Tuohon punaisuuteen voi toki vaikuttaa loppuvuoden "punaiset joulukuvat" tai sitten punaiset vaatteeni :D Voit hakea omien IG-kuviesi värisävyt Instagramista tätä kautta @yearofcolour.
6 kommenttia:

 1. Upeita kuvia ja ihana sinä. Rakastan värejä ja tiedän, että sinä myös ja värien ilo ja kauneus näkyy näissä kuvissa. Toivottavasti oli oikein ihana ja rentouttava joulu. Sydämellistä viikonloppua Marjo. 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ihanuus❤️ Minäkin tiedän sinun rakastavan värejä. Viime vuonna IG:sta pystyi ottamaan myös "kuvien värit" koosteen. Täytyy tutkia löytyykö tätä vielä.

   Kiitos joulu oli todella rentouttava ja mukana. Ja maukas myös 😁 kivaa viikonloppua❤️

   Poista
 2. Samaa mietin minäkin kuin Tiia. Ihanan värikkäitä ja kauniita kuvia on sinun kuvakollaasissa.
  Kaunista viikonloppua sinulle ihana Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ♥ Toisinaan pidän mustavalkoisesta mutta ehkä kuitenkin useammin väreistä.
   Katsotaan mielenkiinnolla miten ensi vuoden kuvakollaasi ja sen värisävyt.
   Kivaa sunnuntai iltaa!

   Poista
 3. Upeita kuvia on tässä koosteessa, kuten kaikki kuvasi ovat. Lilla Ljuva on huikea paikka ja en ihmettele yhtään, että se on mahtunut yhdeksän parhaan kuvan joukkoon jopa kahdella eri kuvalla.

  Ihanaa loppuvuotta sinulle, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse ♥ Lilla Ljuva taitaa olla monen muun kuin meidän kahden suosikki. Ylipäätänsä kaikki kuvat Loviisasta ovat aina todella klikattuja ja pidettyjä. Vanhat talot ja kodit ♥
   Mukavia vuoden viimeisiä päiviä!

   Poista