joulukuuta 29, 2019

Vain Elämää 2019 - juhlakauden konsertti


Eilen oli Vain Elämää 2019 juhlakauden ensimmäinen konsertti Hartwall Arenalla ja tänään sunnuntaina toinen. Molemmat konsertit olivat loppuunmyytyjä ja uskallan väittää, että tulijoita olisi varmaan ollut vielä kolmanteenkin konserttiin. Olihan tämä Vain Elämää 10.juhlakausi.

Hirvensalmen Satulinnaan palasivat Samu Haber, Elastinen, Paula Vesala, Antti Tuisku, Erin, Maija Vilkkumaa, Lauri Tähkä ja VilleGalle! Kaikki ihan huippuartisteja, joista Erin oli mukana jo ihan ensimmäisellä tuotantokaudella 2012! Miten nopeasti aika oikein kuluu koska muistan vielä tuosta ensimmäisestä jaksosta ihan elävästi muutamia kohtauksia mm. kun Cheekilta takavarikoitiin muiden toimesta kännykkä hetkeksi. Ja Erinin tulkinta Cheekin "Mitä tänne jää kun mä lähden täältä" biisistä on ihan upeaa "papatusta".

Kuva Nelonen

Elastinen ja Paula Vesala olivat puolestaan 3.tuotantokauden osallistujia ja tältä kaudelta jäi erityisesti mieleen Elastisen Naurava kulkuri sekä Vesalan Loiri tulkinnat. 4.tuotantokausi oli nyt juhlakaudella parhaiten edustettuna sillä mukaan olivat päässeet Antti Tuisku, Maija Vilkkumaa ja VilleGalle. Antti Tuiskun "Häissä (Mäissä)" oli huikea JVG tulkinta kun puolestaan VilleGalle veti Anatuden "Peto on irti" biisin hienosti ihan omalla tavallaan.Lauri Tähkä edusti yksin juhlakonsertissa 5.tuotantokautta. Lauri Tähkän tulkinta Mikael Gabriel Kipua -biisistä jäi soimaan päähäni ja sitä kuulee edelleen myös radiosoittona. Samu Haber osallistui 6.tuotantokauteen, joka kuvattiin ensimmäistä kertaa Mondan linnassa Espanjassa. Artistikattaus oli mielenkiintoinen vaikka itse kuvauspaikasta en liiemmin syttynyt. Ei vetänyt minusta vertaa iki-ihanalle Satulinnalle. Samu Haber oli vain etäisesti tuttu Sunrise Avenusta mutta hän yllätti minut positiivisesti Yön Joutsenlaulu -tulkinnallaan.


Elastinen vetää Vesalan kanssa "Älä tuu droppaa mun tunnelmaa" -kappaletta.Samu Haberin "Ikuinen vappu" -tulkinta kertoo JVG:n reissutarinaa omalla tavallaan ja upposi minuun sekä myös Hartwall Arenan yleisöön. Pidän yhä entistä enemmän Haberin äänestä. Myös Samun tulkinta Antti Tuiskun "Hanuri" -biisistä sai ihmiset eilen ihan pähkinöiksi kun vielä Tuisku itse keikutteli lanteitaan lavalla.


Odotukset olivat siis eilisen konsertin osalta katossa jo ennakkoon ja sinne myös ylsivät. Konsertin ensimmäinen puolisko alkoi vähän vaisusti mutta kun VilleGalle aloitti tulkitsemaan Maija Vilkkumaan biisiä "Kissavideoita" repesi. Minä meno mikä svengi ja Maija tuli myös itse mukaan!

"Tule meille ja kato mun kaa
kissavideoita, kissavideoita
Eikä puhuta mitään, yhtään mitään
Tule meille ja kato mun kaa
kissavideoita, kissavideoita"Antti Tuiskun paluu keikkatauolta tapahtui Satulinnan ohjelmakuvausten jälkeen juhlakauden konsertissa eilen. "Jos lyöt vielä kerran" -biisi hänen tulkintanaan PMMP:n alkuperäisestä ei jäänyt yhtään huonommaksi. Ja parisuhdeväkivaltaa kokevat niin naiset kuin miehetkin. 


Lauri Tähkän tulkinta Antti Tuiskun biisista "Blaablaa - en kuule sanaakaan" kosketti Satulinnassa ja vielä enemmän eilen Hartwall Arenalla. Tätä biisiä kuulee myös radiosta eri kanavilta koko ajan. Maija Vilkkumaan tulkinta Vesalan biisistä "En pystynyt hengittää" oli visuaalinen ja huikea!

Erinin tulkinta Antti Tuiskun "Hiihdän" -biisistä sai myös ihon kananlihalle. 


VilleGalle ja Jare vakuuttivat, että "Tänä yönä viimeinkin rakastuit luuseriin, mut mä aito oon ja paljon enemmän. Elämät ei mee vaan niin et ollaan pelkkii voittajii, mut must voit löytää parhaan ystävän!" Ihan kuin Nylon Beat aikoinaan mutta "miesnäkökulmasta" nyt. 

Antti Tuisku otti lavalle myös Jurekin kun Elastisen "Supervoimii" -biisi soi!

Elastisen koskettava JVG:n "Faija" -biisi ja katsomossa sekä Elan että VilleGallen isät!


Antti Tuiskun versio Lauri Tähkän "Minun Suomeni" -kappaleesta. 

"Minun Suomeni
On tähtitaivaan alla
Minun Suomeni
On auki kokonaan
Ja sen löysin kun mä kuljeskelin"


Yksi illan näyttävimmistä esityksistä oli Paula Vesalan "Nyt kommentoin", joka on Antti Tuiskun En kommentoi -biisiin tehty. Huikeat sanat ja valoshow! Ylipäätänsä juhlakauden konsertti oli myös musiikin lisäksi äärimmäisen visuaalinen ja näyttävä. Koko ajan tapahtui!


Encore esityksenä kuultiin lopuksi vielä Paula Vesalan ja Maija Vilkkumaan johdolla Vilkkumaan "Tähti" -biisi, joka päätti huikean konsertin. Kiitos UPEASTA illasta! Lähdin kotiin ihan pökertyneenä ja olen kuluvan päivän sulatellut Vain Elämää juhlakauden konserttia. Taidan katsoa Satulinnan jaksot vielä kerran muistin virkistämiseksi! KIITOS  ♥2 kommenttia:

  1. Tämä kausi oli kyllä todella hyvä Vain elämää kausi. Minusta Samu Haber voisi joka ilta tulla laulamaan tuutulauluja korvaani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä! Nyt oli kerätty kyllä yhteen sellainen setti, että huh huh! Jatkossa Samu Haber laulaakin sulle suomeksi tuutulauluja jonkun palvelun kautta kun Sunrise Avenuen tarina päättyy. Suomenkieli sopii hänelle ja se Stereon kanssa tehty "Sä saat mut palasiksi" on hyvä ;)

      Poista