joulukuuta 11, 2019

Tunnelmia Tuomaan Markkinoilta


Tuomaan Markkinat Senaatintorilla ovat kuuluneet minun joulukuun tapahtumiin jo monia vuosia. Muistelen vielä aikaa kun markkinat järjestettiin Espanpuistossa ja tunnelma oli aika tiivis silloin. Nyt Senaatitorilla on hyvin tilaa liikkua ja vanha empirekeskusta sekä Tuomikirkko luovat kyllä upean ympäristön tapahtumalle. Markkinoita vietetään tänä vuonna 6. - 22.12.2019 joten hyvin ehtii vielä mukaan tekemään jouluhankintoja tai vain fiilistelemään joulutunnelmaa. Tapahtumassa vierailee vuosittain yli 300 000 ihmistä. Vuosi vuodelta tapahtuma on kerännyt myös enemmän ja enemmän turisteja katselemaan suomalaisia joulumarkkinoita.
Vaikka Joulupukki on kovin kiireinen tällä hetkellä ehtii hän tulla viikonloppuisin Tuomaan Markkinoille tapaamaan kilttejä lapsia vanhempineen. Maanantaisin torikauppiaat pitävät vapaapäivän eli tori on silloin suljettuna. Tiistaista perjantaihin ovat myyjät paikalla 11-20 ja viikonloppuna joulutori on avoinna 10-20. Pari vuotta sitten lähdin innoissani ajamaan Espoosta Tuomaan Markkinoille juuri maanantaina mutta onneksi jouluinen Helsinki tarjosi minulle muuta katsottavaa sinä iltana.
Tuomaan Markkinat on vanhin ulkoilmassa järjestettävä joulutori Helsingissä.  Senaatintorilla on 72 kotimaista käsityöläistä ja pientuottajaa sekä 12 eri ravintolaa. Minusta parasta markkinoilla on se, että tuotteet ovat Suomessa valmistettuja ja vastuullisesti tuotettuja. Samalla voi tukea joululahja ostoksillaan myös kotimaista työtä. Täällä voi tehdä hyvänmielen joululahjahankintoja.

Jos haluaa voi pukinkonttiin vaikka ostaa Helsingin eri kaupunginosissa sijaitsevista mehiläispesistä kerättyä lähihunajaa. Tai jos olet kalakukon tai muiden eteläsavolaisten herkkujen ystävä löytyy niitäkin joulutorilta. Lasses Fisk myy ahvenanmaalaista kalaa ja hänen kojussaan "oli hyvä meno päällä". Torilta löytyy myös juustoja, piparkakkuja, suklaata, hilloja ja muitakin herkkuja joulupöytään.Soap and Balsam SB

Jos haluat ilahduttaa läheistäsi villasukilla, pipolla, kaulaliinalla tai jollain muulla lämpöisellä asusteella löytyy monia hyviä kojuja niidenkin hankkimiseen. Luonnonkosmetiikkaa, mehiläisvahakynttilöitä, koruja ja lelujakin on tarjolla. Itse ihastuin TIP-TAP Companyn kojun todella kauniisiin joulukoristeisiin. Hyvin paljon erilaisia ja todella mielikuvituksellisia koristeita tarjolla!

Ravintolapihalla voi nauttia glögiä piparkakkujen tai muiden jouluherkkujen kera mutta sieltä saa myös ruokaakin. Uutta minusta on iso teltta Valtioneuvoston puoleisessa toripäädyssä. En ehtinyt eilisellä visiitillä piipahtaa siellä mutta täytyypä käydä kurkkimassa tätäkin paikkaa vielä tarkemmin ensi viikon aikana. Viikonloppuna Tuomaan Markkinoilla on myös paljon ohjelmaa. Oletko ehtinyt jo vierailla Tuomaan Markkinoilla? Keräsin tähän postaukseen muutamia kivoja tärppejä ja tästä voit kurkistaa alueen kartan sekä myyntikojut ja ravintolat. Ihana vanha karuselli on Senaatintorilla taas hauskuttamassa lapsia. Mukavia markkinoita!8 kommenttia:

 1. En ole koskaan käynyt Tuomaan markkinoilla, mutta uskon, että pitäisin niistä tosi paljon juuri tuon ihanan jouluisan tunnelman vuoksi.

  Mukavaa joulun odotusta sinulle, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ensi vuonna ehdit tänne! Ehdottomasti käymisen arvoinen tapahtuma ja hyvä startti joulun odotukseen. Nyt on ollut vähän sateista, joka ehkä karsii torilla liikkujia mutta onneksi siellä on tänä vuonna mahdollisuus mennä myös siihen isoon telttaan torin päädyssä. Glögiä ja muuta ruokaa voi nauttia katetuissa tiloissa, joissa lampaantaljoja ja minusta myös lämmittimiä.

   Kivaa joulun odotusta Krisse ♥

   Poista
 2. Kävimme pyörähtämässä markkinoilla, mutta mitään ei tullut hankittua. Senaatintorille siirryttyään markkinoista on tullut paljon tunnelmallisemmat, silmää tosin säekee se iso valotaulu patsaan edessä, pilaa tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnitin muuten huomiota suureen valotauluun ja vielä Aleksanterin patsaan edessä. Ei minusta ollut ollenkaan kiva juttu. Kun torilla otetaan myös paljon kuvia se näkyi häiritsevän myös kuvaamista. Kiva kun karusellin paikkaa on muutettu. Mietin missä joulusaunamökki oli tänä vuonna? Kiersin myös Torikorttelit eikä ollut sielläkään?

   Poista
 3. Täällä kyllä käydään viikonloppuna jos reissuun päästään, pieni tautiuhka ollut päällä. Viime vuonna kävin ja tykkään kyllä ihan vain pyöriä näillä, aina yleensä joku tee tms. tarttuu myös matkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääsette käymään eikä kukaan olisi nyt sairaana! Tuomaan Markkinat on itselleni perinne ja sinne on aina kiva mennä. Päivittäin tulee melkein kuljettua torin ohi ja kiva aina seurata auton ikkunasta mitä siellä tapahtuu. Kivaa Helsingin matkaa ♥

   Poista
 4. Nuo markkinat on kyllä joka vuosi niin ihanat. Karuselli on yksi markkinoiden kohokohta.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karusellit on NIIN ihania! Minähän olen hulluna Lintsin karuselliin ja kaiholla katson tätäkin joka vuosi. Lapsi näytti olevan taas jonottamassa sinne kun ajoin eilen Senaatintorin ohi.
   Kivaa Karkkila viikonloppua Outi ♥

   Poista