marraskuuta 30, 2019

Fiskarsin joulumarkkinat ovat avoinna vielä sunnuntaina 1.12. ja joulu jatkuu 21.12. saakka


Fiskarsin Ruukin joulu alkoi viikko sitten lauantaina. Minulla oli vakaa aikomus matkata ruukkialueelle jo silloin mutta suunnitelmiini tulikin yllättäviä muutoksia. Tänään päätimme startata heti aamusta kohden idyllistä Fiskarsia. Ruukkialue näin joulunaikaan on nimittäin täynnä tunnelmaa, tuoksuja, lämpimiä makuja, jouluista näkemistä ja tekemistä. Vierailu Fiskarsissa on aina elämys mutta talvella paikka näyttää jotenkin ihan satumaiselta.


Tuolla takapenkin koiran kuljetushäkissä matkusti myös Minnie yllään punainen jouluvillapaita. Minnie on käynyt Fiskarsissa ihan pennusta saakka joten jokivarren maisemat ovat tuttuja paikkoja.


Maahan oli satanut aavistus valkoista lunta, joka valaisi mukavasti talvista maisemaa. Muutama pakkasaste teki ilmasta kirpeän. Onneksi minulla oli Tallinnasta ostettu paksu "tuplatupsupipo" ja lämpimästi päällä. Fiskarinjoessa sorsalaumakin lipui vain verkkaisesti eteenpäin.  Jouluvalot oli viritelty jo joen ylittävälle kaarisillalle sekä lukuisiin joulukuusiin Fiskarsin kylää halkovan tien varrelle. Maisema oli kuin postikortista!


Lokakuun alussa Fiskars Village valittiin vuoden matkakohteeksi Finnish Travel Galassa! Olin todella iloinen tästä valinnasta vaikka Suomi onkin täynnä toinen toistaan upeampia kohteita. Fiskars on kaunis kohde kaikkina vuodenaikoina eikä se hiljene näin talvellakaan.

Reilu tunnin ajomatka Helsingistä omalla autolla ja olet jo idyllisessä ruukkimiljöössä. Autolle löytyy myös näin talvisaikaan helposti pysäköintitilaa kylästä. Nyt joulun aikaan 23.11. - 21.12.2019 pääsee Fiskarsiin myös joulubussilla, jonka aikataulu ja lipputiedot löydät tästä. Joulukuljetukset lähtevät Kiasman pysäkiltä Helsingistä.Tänään Fiskarsissa vietettiin myös Fiskarsin museolla Hammarbackenin joulunavausta ja siellä pääsi seuraamaan ruukinväen jouluaskareita. Harmitti kun en ehtinyt sinne mukaan. Muutakin ohjelmaa oli järjestetty halukkaille mm. jouluinen ruukkikierros, Ägräs Distillery tislaamokierros sekä tasting, lasinpuhallusta jne.

Kuparinpajan ulkopuolella oli myynnissä savustettua kalaa. Omnomnom!

Keskityin tänään Fiskarsin Joulumarkkinoihin, jotka jatkuvat vielä huomenna 1.12. kello 10-16 Kuparipajassa. Kuparipajan Mustasta Salista löytyy Jouluisat Maan Maut -ruokatapahtuma ja Valkoisesta Salista puolestaan käsityöläisten joulumarkkinat. Täällä riittää sekä katsottavaa että maisteltavaa.

Jos mietit joululahjojen hankkimista niin Fiskarsin Joulumarkkinoilta voit hankkia kotimaista, vastuullista, ekologista ja luomua. Keräsin tähän alle muutamia kivoja juttu sekä Mustan Salin että Valkoisen Salin tarjonnasta.

riikka.mattila@hotmail.comTmi Kiploks Masku


Fiskarsin tulevien viikonloppujen ohjelman löydät tästä. Päiväretki Fiskarsiin nostaa kivasti joulumieltä. Suosittelemme Minnien kanssa lämmöllä 


8 kommenttia:

 1. Teillä on ollut kiva päivä Fiskarsissa. Jouluiset tapahtumat ovat niin tunnelmallisia ja niin sopivasti tuli tuo ohut lumikerroskin meille. Heidin Fabriikki olikin minulle tuttu jo entuudestaan. Minulta löytyy hänen tuollainen kukkarolaukku. Siistiä työtä ja edulliset hinnat. Nyt se joulun odotus sitten alkaa. Ihanaa joulukuuta sinulle, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt voin minäkin alkaa hehkuttaa joulua kun ollaan siirrytty joulukuun puolelle :D Tiedäthän sinä minut eli joulufriikki mutta "ei koskaan liian aikaisin joulua" -asenteella. Mutta kuten olen todennut niin jokainen tekee omalla tyylillään.

   Heidin Fabriikin tuotteita olen nähnyt muutamissa käsityötapahtumissa. Kukkarolaukut ovat kivoja.

   Oli etukäteen vähän salaa toivonut lunta ja sitä saatiin edellisenä päivänä kun Fiskars oli peittänyt pieneen lumipeitteeseen.

   Hyvää joulunodotusta myös sinulle Krisse ja toivottavasti flunssa jo selätetty ♥

   Poista
 2. Fiskars on niin tunnelmallinen. Voi kun ehtisi käymään siellä nyt ennen joulua <3 Aivan mielettömän hienoja kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ehdit joulukiireiltäsi! Fiskarsissa on jotain maagista ja sinne tulee aina palattua. Kiitos - kuvia tuli otettua luvattoman paljon ♥

   Poista
 3. Kaunista, Fiskars ansaitsee palkintonsa. Miltei aina on satanut vettä kun olen ollut joulun alla Fiskarsissa, pienikin lumikerros antaa kyllä enemmän joulun tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen NIIN samaa mieltä! Muistaakseni silloinkin me olimme yhdessä sillä yhdellä Fiskarsin joulureissulla on sateinen ja harmaa keli. Nyt kyllä sää suosi ja tuo pikku pakkanen sopi päivään mainiosti.

   Poista
 4. Kaunis kuva sinusta Marjo <3 Tuo Fiskarsin ruukin alue on kyllä niin kaunis. Ihania keraamisia joulukoristeitakin olen nähnyt.
  Kaunista sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ♥ Laitoin tukan leteille ja pipon päähän. Näillä mentiin koko päivä.
   Fiskars on NIIN kaunis paikka ja onneksi tuli vielä vähän lunta.
   Ihanaa sunnuntai jatkoa Outi ♥ Teimme tosi pitkän metsälenkin juuri Minnien kanssa.
   Ihana auringonpaiste!

   Poista