joulukuuta 02, 2019

12 ajatusta elämästäni


Aika ajoin on kiva ottaa vastaan blogihaaste ja kertoa teille sinne ruudun toiselle puolelle myös enemmän itsestään. Oikeastaan tällä kertaa ei kukaan haastanut minua mukaan mutta nappasin tämän 12 ajatusta elämästäni -haasteen Optimistia ja Energiaa blogin Katjalta. Olisiko haaste lähtenyt Kristiina K:n blogista? Oli miten oli niin nyt tartun tähän hauskaan juttuun ja kerron 12 ajatusta elämästäni.


ASUN pienkerrostalon kolmannessa ja ylimmässä kerroksessa. Ensimmäisen kerroksen asunnot ovat maan tasalla ja niissä on pihat. Asunto on läpitalon pohjois-eteläsuunnassa. Eteläparveke takaa sen, että aurinko paistaa kivasti omalle parvekkeelle eikä edessä ole edes puita. Tästä varmaan myös johtuu parvekkeviidakkoni rehottaminen.

Toisaalta viime kesänä tuli todettua se, että siellä taisi myös olla liian kuuma sille "kovanonnen" tomaatille. Aiemmin lähellä parveketta oli todella iso koivu ja silloin utelias orava vieraili usein parvekkeella. Oltuani keväällä 2016 viikon Amsterdamissa työmatkalla oli mustarastas tehnyt pesän parvekelaatikkoon! Valitettavasti munat vei ahnas harakka. Alue on rauhallinen ja metsään pääsee kun kävelee pari sataa metriä. Ulkoilumaastot ja koiranlenkitys polut ovat lähellä.¨


Talomme pihamaalla on piharusakoita ja siilejäkin kesällä. On tässä nähty myös kanahaukka retuuttamassa harakkaa, joka onneksi pääsi karkuun kun säntäsin sinne väliin. Oliko se viisasta vai ei niin sitä en miettinyt juuri silloin. Piti vain toimia! Meillä eläimiä riittää vaikka Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa asunkin :)


INNOSTUN monista asioita kuin lapsi ja lähden helposti mukaan juttuihin aika ex-tempore meiningillä Olen peräänkuuluttanut täällä blogissa monta kertaa "hetkiin tarttumista" ja tällä carpe diem -asenteella yritän elää päivittäin. Kun todella innostun en muista nälkää tai janoa koska olen niin jutussa sisällä. Vasta jälkeenpäin huomaan, että kurkkua on kuivannut jo pitkään. Innostun luonnonkauneudesta, arkkitehtuurista, kengistä, koirista, muotoilusta, pienistä lapsista, kauniista vaatteista, visaisista pulmista, vaikeista tilanteista ja lukemattomista muista jutuista.


Lisää tähän, että en puolestani innostu epäoikeudenmukaisuudesta, toisen ihmisen sortamisesta, kieroilusta, "selkärangattomuudesta", luonnonvarojen tuhlaamisesta tai kerskakuluttamisesta.


IHAILEN ihmisiä, jotka seisovat selkä suorana ajatustensa takana. He vähää välittävät muiden mielipiteistä koska ovat niin varmoja omasta jutustaan. Ihailen myös ihmisiä, jotka ovat hyväntekijöitä ja antavat vaikka päältään viimeisen paidan sitä tarvitsevalle. Onko se ihailua vai kunnioitusta sitä mietin kun nyt kirjoitan tätä? En halua nimetä jotain tiettyä henkilöä koska ihailemani henkilöt eivät ole tunnettuja henkilöitä vaan tuttuja ihmisiä.

Fiktiivisistä hahmoista ihailen Peppi Pitkätossua. Pepin ihailu alkoi jo lapsuudessa ja se jatkuu edelleen. Peppi on energinen, epätavallinen ja muista riippumaton hahmo. Hän käyttäytyy Astrid Lingdgrenin kirjoissa aikuisia kohtaan piittamattomasti, valvoo myöhään, pukeutuu epäsiististi eikä kunnioita auktoriteetteja. Toisia lapsia kohtaan Peppi on kuitenkin oikeudenmukainen, antelias ja epäitsekäs. Hän puolustaa aina heikompiaan ja pienempiään. Pepillä on suuri sydän!


HALUAISIN joskus oppia sukeltamaan ja nähdä Suuren Koralliriutan ihmeet. Monet maailman muistakin ihmeistä olisi elämänsä aikana kiva joskus nähdä. Myös Afrikkaan haluaisin kokea.

RENTOUDUN monilla eri tavoilla. Nukkuminen on ihan parasta ja silloin on nukuttava kun on väsynyt. Se lataa akkuja ja sitten taas jaksaa. Rentoudun myös hankkimalla itselleni kokemuksia eli jonkun mielestäni "jatkuvasti liikkuminen paikasta toiseen" voi olla stressaavaa mutta minua se rentouttaa. Rentoudun myös katsomalla merta tai vettä ylipäätänsä vaikka keskellä työpäivää. Siihen riittää vartti ja taas sitten mennään.


LUONNETTANI KUVAA energisyys, periksiantamattomuus ja sitkeys. Asetan päämääriä ja kuljen niitä kohti. Jos en pääse suoraan menen askeleen sivulle ja vaikka pari taaksekinpäin mutta seuraavaksi taas eteenpäin. Olen myös impulsiivinen mutta silti määrätietoinen. Osaan sovitella tilanteissa hyvin ja tulen toimeen hyvinkin erilaisten ihmistyyppien kanssa.

ILOSTUN monista pienistä asiosta. Toisen hymystä tai ystävällisistä sanoista. Koiran kylmästä kirsusta poskea vasten. Auttavasta kädestä silloin kun sitä tarvitaan. Kiitoksesta kun olen hoitanut jonkun homman hyvin ja maaliin. Luonnonihmeistä, keväästä, auringosta ja lämmöstä.


JOS VOISIN TEHDÄ MITÄ VAIN minä tekisin maapallostamme hiilineutraalin ja ehkä sen avulla pysäyttäisin ilmastomuutoksen ja maapallon lämpötilan kohoamisen. Haluaisin pelastaa myös uhanalaisia eläinlajeja ja pysäyttää hallitsemattomat metsäpalot. Tasa-arvoisuus maailmassa olisi myös kova juttu!

HALUAN YMPÄRILLE rakkaita, ystäviä, perheen, turvallisen elinympäristön mutta silti oman vapauden.


HAAVEILEN siitä, että jonain päivänä asun vanhassa puutalossa meren rannalla. Haaveilen myös aineettomista asioista kuten itseni kehittämisestä ja sydämen viisaudesta.

EN LUOPUISI mistään hinnasta terveydestäni, hyvinvoinnistani, vapaudestani, ajatuksistani ja läheisistäni. Voisin hyvin luopua vaikka kaikesta maallisesta kunhan saisin pitää em. itselläni.


AJANKOHTAISTA JUURI NYT. Tähän on äärimmäisen helppo vastata kun eletään joulukuuta että joulun odotus. Yhteisen ajanvietto perheen ja läheisten kanssa. Talvinen sää, kynttilät pimeässä illassa, jouluaaton kutkuttavan odotus ja valmistautuminen jouluun omalla tavallani.

En haasta ketään mukaan mutta jokainen joka tuntee blogihaasteen omakseen voi tarttua siihen.
Toivottavasti saitte minusta jotain uusia puolia esille :)


16 kommenttia:

 1. Olipa kiva haaste ja mielenkiintoista luettavaa. Voipi olla, että nappaan sinulta vielä blogiaiheenkin tästä. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu😊 Nappaa ihmeessä. Minusta on myös kiva lukea sinun vastaukset näihin kysymyksiin. Mukavaa viikkoa myös!

   Poista
 2. Kyllä täältä tarinasta sinut Marjo tunnistaa <3. Kauniita kuvia mukavien ajatusten lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Sana <3 Eihän siitä muuta voi kirjoittaa kun mitä on. Nappasin vanhoja kuvia, joista osa jo ehkä nähtykin blogissa kuvitukseen. Tätä haaastetta oli aika hauska tehdä :)

   Poista
 3. Minusta sinua kuvaa myös lempeys, olet jotenkin todella lämminhenkinen ja lempeä tyyppi. Kivaa oli lukea vastauksiasi, hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti Katja <3 olen minä varmaan myös lempeä ja empaattinen tyyppi. Mietin aina, että yritän kohdella muita kuin toivoisin itseäni kohdeltavan. Aina ei vastavuoroisuutta ole mutta sillehän ei sitten voi mitään. Tämä oli kiva haaste tehdä ja hyvää viikkoa ruudun sillekin puolelle!

   Poista
 4. Kiva oli lukea ajatuksiasi ja miten asut, viidakkoparvekkeesta ja juurikin rohkeasti elämään tarttumisesta, samaa mottoa harjoitan.

  Kieroilusta ym. luulen, että paljolti tapahtuu ihmisten kesken väärinkäsityksiä, olisi hyvä, että ihmiset osaisi suoraan puhua nätisti asiat halki, moni väärinkäsitys suttaantuisi sillä.

  Sydämellistä tiistaita Marjo ja ei eilen nähty Lasipalatsissa, harmi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ihanuus <3 Hetkiin tarttuminen on NIIN tärkeää koska elämä on tässä ja nyt! Eilistä on turha surra ja huomisesta ei tiedä vielä mitään. Tärkeitä on nykyhetki joten tartutaan siihen täysillä.

   Kieroilu on myös pitkälti oman epävarmuuden pohjalta syntyvää. Asioista voi minusta olla eri mieltä ja jutella niistä rakentavasti eikä se tarkoita sitä, että asioiden lisäksi myös ihmiset riitelisivät keskenään. Rohkeasti vain kissa pöydälle!

   Harmi kun emme nähneet <3 Vierailupaikkoja oli niin monia. Olisi ollut kiva kyllä treffata.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Rva Keponen :) ehkä sinäkin voisit tarttua tähän joskus...

   Poista
 6. Sulla on kyllä aina todella upea viidakko parvekkeella. Kateellisena sitä aina katselen. Itsehän osaan pitää kesäkukista elossa vain orvokit, muratit ja pelargoniat :)
  Yritän muistaa tämän haasteen, jos sen yrittäisi tehdä loppuviikosta.
  Ihanaa iltaa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ihanuus <3 Totuus on parvekkeen osalta etten minä tee muuta kuin kastelen ja lannoitan. Ja käyn välillä puhumassa kukille. Meidän parvekkeen sijaitsi on superhyvä. Ja onhan siinä vähän onneakin aina mukana paitsi sen tomaattiraukan kanssa.
   Olisi kiva lukea sinun 12 ajatusta joten toivottavasti ehdit tarttu.
   Kivaa iltaa Outi <3

   Poista
 7. Hienosti olet muotoillut vastauksesi tähän haasteeseen. Kyllähän se minun blogistani oli lähtöisin.
  Mutta yhtä kummaa ihmettelen. Kun klikkaan tämän postauksesi alussa linkkiä joka vie minun blogiini, niin kun luen tämän samaisen postauksen sieltä, niin sen loppuun on tullut jotain ihmeellistä tekstiä. En tiedä olisiko kieli unkaria vai mitä! MUTTA kun menen tuohon postaukseeni oomasta blogistani niin sitä ulkomaankielistä tekstiä ei näy. Miten joku on voinut laittaa tuollaiset linkit blogiini? Osaatko yhtään aavistaa mistä johtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Hyvä haasteen olet laittanut liikkeelle Kristina :)

   Outo juttu? Kun minä klikkaan laittaamaan linkkiä niin pääsen suoraan sinun "12 ajatusta" -postaukseen ja siellä lopussa ei näy mitään outoa tekstiä. Olisko blogger hetkellisesti temppuillut? Kokeiln useita kertoja ja aina meni ihan suomenkieliseen tekstiin.

   Kivaa iltaa <3

   Poista
  2. Ei taida olla hetken temppuilu. Nyt huomasin sen että kun klikkaan postauksestasi linkin kautta minun postaukseeni tietokoneella, niin tuo mystinen teksti on siellä, mutta kun teen saman puhelimella niin tekstiä ei ole. No se on ainakin hyvä jos muut eivät tuota outoa tekstiä näe. Siis kyllähän molemmilla laitteilla mullakin se menee omaan suomenkieliseen tekstiin, mutta tietokoneella tuon oman tekstin alalaidassa on tuo kumma teksti. Tää taitaa jäädä arvoitukseksi.

   Poista
  3. Kristiina, poistin nyt oman linkkaukseni blogipostaukseesi koska näin saman tekstin myös sinun sivulla Kun olin ottanut oman linkkaukseni pois näen "OUTOA TEKSTIÄ" jokaisen postauksesi lopussa. Tekstit vielä vaihtelevat jokaisen postauksesi jälkeen. Eli voisiko sinun tilillä olla joku "hyökkäys"? Outo juttu?

   Poista