joulukuuta 14, 2019

Shishin joulukoristeliike Tallinnassa on jouluhullun paratiisi

Pressimatka Storytold, Your Brand Up Studio, Visit Estonia, Viking Line


Tallinnan uudelta Noblessnerin alueelta löytyy liike nimeltään Shishi, joka on todellinen jouluhullun paratiisi! Parin viikon takaisella pressimatkalla pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan mielenkiintoiseen, uuteen Noblessnerin alueeseen Pohjois-Tallinnassa. Tähän vanhaan sukellusvenetelakkaan tutustutaan ihan omassa postauksessa myöhemmin. Nyt kurkistetaan ensin joulukuun ja lähestyvän joulun kunniaksi paikkaan, jossa jouluun hurahtaneet ihmiset ovat seitsemännessä taivaassa. Minä ainakin olin! Ja pakko myöntää, että olisin helposti saanut vietettyä tässä joulumaassa tunnin jos toisenkin. Olin hypistellyt Shishin tuotteita jo Tallinnan joulutorilla muutamia vuosia sitten joten minulla oli pieni aavistus mitä odottaa. 


Mutta mikä tämä jouluinen ihmemaa Shishi oikeastaan on? Shishi on  virolais-norjalainen sisustusbrändi, joka aloitti toimintansa jo vuonna 1998. Virolaiset Taivo Piller ja Mart Haber sekä norjalaiset Linda Johnsen ja Lill Bendriss halusivat luoda brändin, joka tarjoaisi mielenkiintoisia ja uudenlaisia sisustusideoita ja näin syntyi Shishi. Taivo Piller ja Linda Johnsen ovat molemmat maailmanluokan floristeja. 


Shishi tarjoaa vuosittain kaksi kokoelmaa eli jouluisen ja toisen kokoelman kevättä/kesää silmällä pitäen. Joulun alla liikkeestä tulee siis todellinen joulun ihmemaa, jossa katosta roikkuu toinen toistaan ihanampia ja upeasti koristeltuja joulukuusia. Taivo Piller esitteli meille kuluvan vuoden trendiä, joka selkeästi oli punainen.

Toki punaisen rinnalla nähtiin valkoista, hopeaa ja kultaakin. Itselläni joulu on ollut jo monia vuosia punainen ja niin se tulee tänäkin vuonna olemaan. Joskus aikoinaan halusin jouluni olevan mahdollisen valkoinen mutta siihen en ainakaan vielä ole palaamassa. Myös violettia, viininpunaista ja aavistus vihreääkin näkyi joulupalloissa.



Katsellessani Sishin roikkuvia joulukuusia mietin miten kätevää olisi nostaa joulukuusi kattoon. Toki elävää kuusta ei voisi asettaa näin mutta tekokuusen kylläkin. Itse kaipaan aitoa joulukuusta kotiin ja ennen kaikkea joulukuusen ihanaa metsäntuoksua. Joulukuusesta luovuttiin silloin kun Minnie muutti meille asumaan 2005 joulukuun alussa. Pienen pennun kanssa joulukuusi olisi ollut liian vaativa juttu. Myöhemmin Minnie on kunnostautunut myös juomalla kyläpaikassa joulukuusen jalasta, joten ehkä on parempi ettei meille tule aitoa joulukuusta.



Shishin joulukuuset oli koristeltuja erittäin näyttävästi mutta täytyy muistaa, että olimme Shishin showroom tilassa. Itse suosin ehkä vähän enemmän "less is more" ajattelua joulukuusessa mutta näyttäviähän nämä olivat. Joulupallojen lisäksi showroom tilassa oli esillä muitakin joulukuusenkoristeita. Tuntuu, että joulukuuseen voi ripustaa vaikka mitä koristeita. Joulukuusen oksalla voi roikkua luistin, auto, kärpässieni, flamingo, kuumailmapallo, lentokone, orava, junavaunu...



Shishin valikoimissa löytyy kaikkea joulunviettoon tarvittavaa. Joulukuusia sekä katosta roikkuvia että perinteisesti kuusenjalassa seisovia, lukemattomia erilaisia kransseja, pöytäkoristeita, kynttilöitä, kynttilänjalkoja. piensisustusesineitä ja maljakoita. Me pääsimme tutustumaan jo vuoden 2020 jouluun ja erittäin kauniilta näytti sekin. Shishissä aloitetaan seuraavaksi miettiä jo joulun 2021 mallistoja.

Pääsimme kurkistamaan myös Shishin toimistoon ja täytyy sanoa, että täällä työteko "olisi ollut yhtä joulua". Korkealta parvelta avautui nimittäin ihan huikea näkymä itse jouluiseen showroomiin että myös ikkunoiden kautta ympäröivään maisemaan. Kun sesonkin vaihtuu näyttelytilassa niin maisemat myös konttorissa.


Shishin Outlet oli myös meidän vierailukohteemme. Kun vuoden 2019 joulusesonki on ohi siirtyvät tuotteet tänne outletin puolelle. Tehtaanmyymälä löytyy samasta kiinteistöstä mutta sinne kuljetaan eri sisäänkäynnin kautta. Siellä oli mahdollista kuljeskella korkeiden hyllyjen välillä katselemassa ihania edellisen sesongin tuotteita. Marjon matkaan lähti täältä kivoja metallisia joulukuusen koristeita. Esittelen jossain vaiheessa blogissa mitä ostin. Meillä ne eivät päädy kuuseen roikkumaan vaan niille on muuta käyttöä. Outletin ovi kävi tiuhaan tahtiin joten moni muukin oli tullut jouluostoksille tänne. Hinnat olivat ehkä 50 % normaalihinnoista. Omat ostokseni maksoivat n.20€, joka oli edullinen hinta mielestäni löydöistäni.


Kurkistimme vielä Shishin sisustuspuolelle, jossa tehtiin kovaa vauhti isoa kukkaseppelettä johonkin tilaisuuteen. Shishi on ollut mukana sisustamassa lukuisia hotelleja, ravintoloita, kasinoita, toimistotiloja, koteja ja monia tilaisuuksia useissa Euroopan maissa. Iskin itse silmäni katosta roikkuviin lintuhäkkeihin.



Shishin tuotteita myy Suomessa tällä hetkellä muutama sisustusliike ja Vepsäläisellä on avautunut pop-up myynti nyt ennen joulua. Tallinnan joulutorilta voi toki hankkia Shishin tuotteita mutta paras valikoima on ehdottomasti juuri täällä Noblessnerin alueen myymälässä.

Shishin Noblessnerin myymälät ovat avoinna arkisin klo 10-18 ja lauantaisin 11-17. Tallinnan keskustasta pääset bussilla numero 73 Kalarannan-kadun pysäkille. Tai vaihtoehtoisesti bussilla numero 3, jonka pysäkki on Tööstusekadulla.

Shishi Showroom ja Outlet löytyvät osoitteesta Peetri 3, Tallinna.

Ulkona oli jo ilta pimentynyt ja meidän oli aika suunnata kohden hotellia. Lisää Noblessnerin alueesta, Tallinnan hotelleista ja ravintoloista tulossa vielä joten pysythän kuulolla. Jos et ehdi Tallinnaan ennen joulua niin seuraavaksi tuleekin sitten uusivuosi ja loppiaiseen saakka on Tallinnan joulutorinkin vielä avoinna.


12 kommenttia:

  1. Ihana Shishi! Kuukausi sitten kävin tuolla minäkin. On se aikamoinen joulutaivas tuo liike! Paljon tavaraa, mutta niin tyylikkäästi kaikki esillä. Ihanaa Tallinnaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistankin sinun kuvat Shishistä :) Kyllähän tämä sellainen runsaudensarvi on, että helposti jo pelkkään katseluun ja ihmettelyyn menee aikaan. Esillepano oli kyllä ihan omaa luokkaansa. Vaikka tavaraa oli paljon se oli väreittäin hyvin koordinoidusti näytteillä. En ole nähnyt tiptop olevaan outlet tilaakaan koskaan ennen. Tallinna on ihana <3

      Poista
  2. Kiertelimme eilen Noblessnerilla(kin) ja käväisimme Shishissäkin. Oma joulukoristeluni on rustiikkisempaa ja vähentynytkin vuosi vuodelta, joten mitään ei lähtenyt kuitenkaan mukaan ainakaan tällä kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin IG-storystasi, että samoilla hoodeilla olette kulkeneet. Ei oma joulunikaan kotona ole näin runsas. En myöskään vaihda koristeita trendien tai värien mukaan vaan mukana kulkee aina paljon tuttuja koristeita jo lapsuudesta tai isoäidin jäämistöstä. Katosta roikkuva kuusi kyllä houkutti...

      Poista
  3. No nyt on kyllä bling blingiä oikein kunnolla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joukossa oli paljon joka ei ollut niin bling-bling mutta kuvissani ehkä korostuvat juuri nämä kiiltelevää koristeet kuusissa. Toki showroomtilassa on haettu myös näyttävyyttä. Ja monihan pitää siitä, että kuusi kimaltaa runsaasti. Itse ole ehkä vähän hillitymmän kuusen kannalla mutta jokainen tyylillään.

      Poista
  4. Nyt on yltäkylläisen jouluisaa ja kaunista. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä Satu :) En itsekään halua ihan näin runsasta koristelua jouluksi tai muutenkaan. Onneksi jokainen voi poimia juuria itseään kiinnostavia juttuja. Kivaa joulun odotusta :)

      Poista
  5. Vähemmän ja tyylillä, se on minun mottoni. Värit merkkaavat paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri merkitsevät myös minulle paljon. Tämä Shishin showroom oli runsaudensarvi ja kuten tuolla blogitekstissä kirjoitin "Itse suosin ehkä vähän enemmän "less is more" ajattelua joulukuusessa mutta näyttäviähän nämä olivat."
      Kivaa joulunodotusta sinulle :)

      Poista
  6. Ihanan jouluisa tunnelma ja niin kaunista! <3 Hyviä ja edullisia löytöjä sait myös tehtyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira :) Nuo vanhahtavat peltikoristeet, joita ostin outletin puolelta ovat kyllä hauskoja. Ja sain ne omasta mielestänikin edullisesti. Kivaa joulun odotusta <3

      Poista