joulukuuta 16, 2019

Leipoisinko jouluksi "Ruma joulupaita" -kakun?


Mikähän minuun on oikein iskenyt? Pari postausta sitten paljastin, että nettishoppailin meille Minnien kanssa jouluneuleet. Joku voisi kutsua niitä "tosi noloiksi joulupaidoiksi" tai "ihan älyttömäksi hankinnaksi". Nyt päässäni puolestaan pyörii taukoamatta ajatus josko joulun kunniaksi myös leipoisin "Ruma joulupaita" -kakun? Joko joulu on sotkenut pääni lopullisesti tai sitten jonkinlainen "joulupaita mania" on saanut minusta niskaotteen ja vahvasti.

Fiksumpi puoli aivoissa viestittää "Unohda koko juttu sillä jouluna on herkkuja pöydässä jo ihan riittämiin". Se herkummasta pitävä aivolohkoni huutaa taas kurkku suorana "Ihania herkkukakkuja joten älä turhaan mieti kaloreita tai jouluähkyä vaan Go for it girl!" Sannin Supernovaa lainaksi "valintojen maailma, tuijotan tienviittoja, oikee vaatii luonnetta, väärä on se hauska." 

Tässä pähkäillessäni pääni puhki tämän dilemman kanssa päätin kuitenkin jakaa myös blogin lukijoiden kanssa tämän Dr Oetkerin reseptin tehdä "Ruma joulupaita" joko punainen tai vihreä. Kakusta saa 15 palaa ja sen vaikeusaste on 1 ja tekoaika noin 90 minuuttia. Vasen aivolohko kuiskii juuri nyt korvaani hunajaisesti "Peace of cake. Pystyt kyllä tähän ja vain 1,5 tuntia..."

Ainekset

Pohja:
1,5 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl maustamatonta jogurttia
3 kpl kananmunaa
3 dl fariinisokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1,5 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 tl Dr. Oetker Ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria

Täyte:
250 g mascarponejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 tl Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
3 tl Dr. Oetker Rommiaromia
100 g tummaa suklaata

Koristelu:
500 g Dr. Oetker Vihreä sokerimassa tai punaista sokerimassaa
250 g Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa ja punaista tai vihreää sokerimassaa
Dr. Oetker koristerakeita
1 kpl kananmunan valkuaista
3 dl tomusokeria


Pohja

Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Sekoita öljy, vesi, jogurtti, munat ja fariinisokeri yhteen. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kaakao, leivinjauhe, sooda, suola ja vaniljasokeri yhteen. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina uunipellille ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes taikinaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä.


Täyte

Mittaa tuorejuusto, kerma, tomusokeri, vaniljasokeri ja rommiaromi kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan. Rouhi suklaat ja sekoita toiseen osaan vaahtoa.

Kakun kokoaminen ja koristelu

Siisti ensin pohjan reunat. Leikkaa pohja sitten puoliksi, jotta saat kaksi suorakulmiota. Nosta suorakulmiot päällekkäin. Leikkaa suorakulmioiden alaosasta kaksi pitkää siivua hihoiksi, jäljelle jäävästä suorakulmiosta muodostuu paidan keskiosa. Leikkaa hihapalojen yläreunasta pois kolmiot, jotta saat aseteltua hihat alaviistoon keskiosan viereen.

Muotoile paitaan kaula-aukko painamalla pyöreällä piparkakkumuotilla tai kulholla keskiosan yläreunasta pois pieni pala. Nosta päällimmäinen kakkukerros sivuun. Levitä suklaata sisältävä täyte alemman pohjan päälle. Nosta toinen kerros täytteen päälle ja kuorruta kakku täytteen toisella osalla.

Kauli 500 g punaista tai vihreää sokerimassaa ohueksi levyksi ja nosta se kakun päälle. Tasoittele levy varovasti ja leikkaa ylimääräiset pois. Muotoile koristelua varten sokerimassasta kuusia, karkkikeppejä, lumihiutaleita tai muuta jouluista.

Tee valkuaisesta ja tomusokerista vatkaamalla paksu pikeeri. Lisää tarvittaessa hieman tomusokeria, jotta pikeeri pysyy muodossaan pursotettaessa. Siirrä pikeeri pursotinpussiin.

Viimeistele kakku sokerimassakoristein ja pikeeripursotuksin.
Rommiaromin voi halutessaan korvata 2 tl piparminttuaromilla.


Jään mielenkiinnolla odottamaan itsekin mihin lopputulokseen aivolohkoni pääsevät tämän Ruma joulupaita -kakun suhteen. Lupaan raportoida kumpi puoli voitti! Lisää Dr Oetkerin herkullisia joulureseptejä löydät tästä.

4 kommenttia:

  1. Vaikka joulu on monilla vuoden kovinta leivonta-aikaa, minä en jouluksi leivo. Joulumakeisia teen, viimeinen satsi valmistui tänään. Joukuleipä tulee ystävältä, piparit ostan valmiina, tortuista en välitä ja anoppilassa on taatelikakku taatusti leivottuna. Uudeksi vuodeksi olen sen sijaan jo vuosia tehnyt aina jonkun aivan överikakun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole nyt pariin vuoteen tehnyt joulumakeisia. Ennen tein aina joululahjaksi läheisille sellainsuper suuret sydänpiparkakut, jotka oli ihan överikoristelteluja. Niitä oli kiva väsäillä. Pipareita olen leipomunut ja piparkakkutalo osat on koristeltu tänään mutta niitä ei ole kasattu vielä. PIparkakkutaloa en olekaan tehnyt nyt pariin vuoteen. Saa nähdä miten tämän kakun kanssa käy... :D

      Poista
  2. Eikä, toi olisi niin hauska kakku. Mä oikein toivon, että sun aivolohko "pakottaa" sut tekemään tällaisen kakun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivolohkoni jatkavat edelleen kinaamista keskenään. Olisihan tämä ihana ja vielä suklaakakku. Katsotaan nyt.. :D

      Poista