joulukuuta 28, 2021

Marjon matkassa -blogi täytti 9 vuotta

 






Joulupäivänä tuli kuluneeksi tasan yhdeksän vuotta siitä kun ensimmäinen blogikirjoitus ilmestyi Marjon matkassa -blogissa 2012. Pitkäaikaisesta haaveesta tuli totta ja totta kai juuri jouluna kun jouluhullu olen. Nyt alkoi sitten kymmenes vuosi bloggaamisessa ja edelleen tämä maistuu ihan yhtä hyvältä kuin vuosia sitten kun ensimmäinen hapuileva blogikirjoitus tuli julki verkossa. Koko blogi historian aikana on postauksia tähän mennessä syntynyt 1506 mukaan lukien tämä. Keskiarvoksi postauksille vuositasolla tulee siis n.168. Kuluvana vuonna postauksia tulee kertymään noin 120, joka on blogihistoriani pienin lukumäärä. Missään tapauksessa noin vähäinen postausmäärä ei tarkoita sitä etteikö kirjoittamista ja valokuvia olisi ollut. 



Punainen joulu 2012 - ensimmäinen blogipostaus 



Loviisan Joulu 2013 





Saimaan rannalla 2014

Kertaakaan en kuluvana vuonna tai koko blogihistoriani aikana ole kokenut "tyhjän ruudun syndroomaa". Päinvastoin kirjoittamista ja valokuvia kyllä riittää mutta aikani on ollut nyt kortilla. En muistanutkaan miten paljon pienen koiranpennun tulo taloon muuttaa elämää ja omia rutiineja. Olin tottunut jo yli 15 vuotiaan Minnien kanssa siihen, että koira haluaa olla myös yksinään. Pieni 7 viikkoinen pentu olikin sitten ihan eri juttu. Säännöllisen päivärytmin saaminen vaati myös luopumista jostain omista jutuista. Nyt kun Mimmi on jo kohta 9 kuukautta vanha myös se haluaa olla välillä itsekseen eikä ihan koko aikaa kaipaa jakamatonta huomiota. 



Paahdettuja vaahtokarkkeja mummonmökissä 2015



Lumoava vanha Rauma 2016 



Kalevalan päivää ja koruja 2017

Koronallakin on oma osuutensa siihen mistä blogissa on kirjoitettu. Erilaiset ravintola tai kahvila esittely ovat jääneet pois. Olen edellisen kerran käynyt ravintolassa syömässä heinäkuussa 2020 ja silloin nautin Hangon Origossa herkullisesta saaristolaispöydästä. Nyt joulukuussa luin pysäyttävän uutisen, että Ravintola Origon omistaja vaihtuu. Toivottavasti uusi omistaja jatkaa tuota perinteistä saaristolaispöytää kuitenkin. Ollut aina Hanko reissun kohokohta! Muutamia kertoja on kahviteltu ulkosalla Haltialassa, Kampelassa, Fagervikissa ja Inkoon Lill-Bredsin marjatilalla. Mutta muuten on sisätiloja vältelty. 



Voiko auringonkukkapelto olla koskaan out? 2018

Blogissa on toki päästy käymään myös kulttuurin parissa aina silloin kun koronaluvut ovat olleet "maltilliset". Muistan vieläkin elävästi kun ensimmäisenä koronavuonna menin kesäkuun 2020 lopussa Kiasmaan katsomaan Seppo Fräntin Hullu rakkaus -näyttely. Tämä näyttely ikään kuin käynnisti taidekauteni uudelleen. Harmikseni Repin -näyttely Ateneumissa jäi näkemättä mutta onneksi olin mukana edes virtuaalikierroksella. Onneksi Outi Heiskasen näyttelyn avajaiset oli hyvin porrastettu eli melko yksin sai katsoa ja kiertää Ateneumia. 



Silja Europa risteilee Riikaa tänä kesänä vielä kerran 2019

Onneksi korona ei ole estänyt luonnossa liikkumista ja ylipäätänsä kotimaan päiväreissuja. Viime kesänä Mimmi oli vielä niin pieni ettei sitä voinut ottaa kovin pitkille kävelylenkeille mukaan mutta syksyn mittaan on lenkkiä pystytty pidentämään kyllä melkoisesti. Tosin nämä pakkaset ovat vähän taas sitten lyhentäneet kävelyitämme luonnossa. Luonto rauhoittaa ja antaa energiaa joten luontopolkuja ja metsäretkiä tulee blogissa jatkossakin näkymään.

Hotel Telegraaf tarjoaa viiden tähden elämyksiä Tallinnan Vanhassakaupungissa 2019 

Viime aikoina on myös kirja-arvosteluja ollut enemmän kuin aikaisemmin. Olen saanut äärimmäisen mielenkiintoisia kirjoja arvosteluun. Nyt on lukupinossa juuri ennen joulua tullut Inka Töyrylän "Porvoon talot kertovat". Tähän tulen tarttumaan heti kun näistä vuodenvaihteen muista hässäköistä päästään yli. Kirja lupaa viedä lukijan 675-vuotiaan kaupungin tunnelmallisille kaduille ja kujille. Porvoolla on aina ollut tärkeä paikka minun sydämessäni.



Yhdeksän asiaa 2020

Kesällä kuten myös vuotta aiemmin pääsin käymään Asuntomessuilla kurkkimassa sisustuksen trendejä, värejä ja muotoja. Muuten erilaiset messut ja tapahtumat on siirretty verkkoon nyt koronan takia. Teamsin välityksellä on piipahdettu erilaisissa avajaisissa mutta toki ne tuiki tärkeät kohtaamiset jäävät vaikka tietoa verkon välityksellä voidaankin jakaa. Kesän Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma ja Wanhan Ajan Joulukodit jäivät itseltäni väliin mikä tuntuu toki surulliselta. Loviisaan kaipaan kovasti ja totta kai myös tuttujen ihmisten näkemistä pitkästä aikaa. Soihtujen yö Strömforsin Ruukissa oli kiva pikapyrähdys loka-marraskuun vaihteessa. 



Uudistunut Chrologiste-sarja antaa elinvoimaa hiuksille ja hiuspohjalle 2020

Haluan kiittää kaikkia teitä, jotka kuluneen vuoden aikana olette laittaneet postausehdotuksia, joista muutamia onkin jo toteutettu blogissa. Varmasti tulossa muitakin pyydettyjä toiveita jossain vaiheessa. Kiitos myös kommenteista ja kaikesta muustakin palautteesta, jota olen saanut. Olen kerännyt tähän postaukseen kuvia postauksista yhdeksän vuoden varrelta. Linkkaan aina kuvan alle mikä postaus on kyseessä. 



Meille muutti pikkuinen Mimmi russeli 2021



Salon Halikosta löytyy aivan valtavan upea kurpitsapuisto 2021

Pyrin jatkossakin kehittymään sekä valokuvauksessa että kirjoittamisessa tuottaakseni laadukkaita postauksia tänne blogiin. Keväällä kun Marjon matkassa -blogi sai oman domainin ovat lukijamäärät lisääntyneet koronasta huolimatta vaikka kommentteja ei jätetäkään enää yhtä paljon kuin ennen. Marjon matkassa löytyy myös Instagramin puolelta eli tästä voit ottaa Instan haltuun. 

Kiitos teille kaikille, jotka piipahdatte Marjon matkassa -blogissa







8 kommenttia:

  1. Onnea yhdeksänvuotiaalle!

    On tainnut kaikilla postaustahti hidastua monesta syystä. Koronasta huolimatta -tai siitä johtuen- oma ajankäyttö on jotenkin muuttunut ja blogille ei tunnu olevan niin paljon aikaa kuin joskus aiemmin. Toisaalta ei ole huono jos oma elämä menee somen edelle. Instaa on nopeampi päivittää, vaikken blogia olekaan hylkäämässä ja lukijatkin näyttävät pysyvän hyvin mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥️ ja sinä olet Niinan unelmia -blogin Niina lisäksi se toinen tärkeä henkilö, joka sai minut aloittamaan bloggaamisen. Ilman teknistä apuasi ja tukeasi olisi ollut alussa ihan hukassa!

      Olet ihan oikeassa, että oma elämä pitää aina asettaa etusijalle. Mehän elämme juuri sitä aitoa elämää emmekä somea varten. Instaa on toki helpompi päivittää mutta minua myös viehättää blogi ja pidempien tekstien tuottaminen. Blogiin jää myös historia paremmin näkyviin mistä on kirjoitettu ja tiettyihin reissuvinkkeihini palataan aina ihan säännöllisesti googlen kautta.

      Hyvää loppiaista!

      Poista
  2. Oikein paljon onnea ihanalle blogille ja bloggaajalle <3
    Minä olen aika huono instaaja ja siksi blogini onkin edelleen se ykköskanavani, vaikka vauhti onkin tässä vuosien aikana hidastunut.
    Kohti uutta vuotta ja uusia juttuja, vai mitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ihanuus ♥️ Sinä olet uskollinen kommentoija ja joskus hävettää kun itse ehdin kommentoida viiveellä sinulle.

      Sinun elämänmakuinen ja iloinen blogisi saa aina hymyn huulille. Olet luova ja toivon todellakin, että saat kirjallesi sekä kuvittajan ja julkaisijan. Palan jo halusta nähdä sen kansissa ja kaupan hyllyllä.

      Ilman muuta uutta kohden ja uusia juttu ♥️ Hyvää loppiasta!

      Poista
  3. Oikein paljon onnea sinulle ja blogillesi, Marjo! Toivottavasti lahjoitat meille lukemisen iloa vielä pitkän 💐

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nadine ♥️ Rakkaasta harrastuksesta olisi aika vaikea luopua eikä se olisi oikein lukijoitakaan kohden. Hyvää loppiaista!

      Poista