joulukuuta 01, 2021

Hyvää joulukuun ensimmäistä päivää 🎅🎄⛄
Tänään on joulukuun ensimmäinen päivä joten blogissa alkaa myös pikku hiljaa näkymään jouluun valmistautuminen. Minähän olen jouluihminen joka solullani ja pidän joulupuuhista. Silti itse joulu koristeineen hiipii meille vasta muutamaa päivää ennen jouluaattoa. Tämä on minun tapani viettää joulua eikä se tarkoita sitä, että jos joku on jo koristellut kotinsa jouluisasti hän tekisi jotain väärin. Jokainen saa omalla tyylillään juhlia jouluaan. Minä jatkan uskollisesti niitä perinteitä, jotka olen oppinut jo lapsuudenkodissa ja saanut myös perintönä isoäidiltäni. 
Black Friday kukkakimppu tarttui mukaan omasta K-kaupasta ja on edelleen hengissä. Hetki sitten julkaisin henkilökohtaisessa Facebook profiilissani perinteisen joulukalenterin, joka tänä vuonna on jo 11.julkaisemani kalenteri. Kalenterin tekeminen on todella myös jouluun virittävää hommaa. Kun ensimmäinen luukku on avattu se lähtee sitten päivä kerrallaan etenemään jouluaattoa kohden. Joku hahmotelma on päässä mitä kalenterissa ehkä tapahtuu mutta yllätyksiä tulee aina matkan varrella. Tulen sitten useampia luukkuja kerrallaan julkaisemaan kalenteria myös täällä blogin puolella.Tänään aukesi 1.luukku Mimmi russellin kalenterissa.  

Tämän vuoden jouluvalmisteluissa tulee varmaan olemaan myös paljon uutta ja erilaista. Tämä on Mimmin ensimmäinen joulu joten kaikki on uutta ja ihmeellistä. Aikoinaan Minnie tuli meille joulukuun alussa eli olin niin pieni pentu, että sitä oli helppo pitää silmällä. Mimmi on vikkelä paikasta toiseen juokseva pentu, joten vaikkapa kynttilöiden kanssa saa olla aika tarkkana. Tänään kokeilimme ensimmäistä kertaa sytyttää vähän enemmän kynttilöitä palamaan. Huomasin, että Mimmi nuuhki ilmaan "Mikä ihme täällä tuoksuu?"
Joulukuusta olen kaivannut siitä saakka kun meille tuli koira. Minnie ensimmäisenä joulunaan kaatoi joulukuusen kummilasteni joululahjareissulla joten jätimme suosiolla väliin kuusen hankkimisen kotiin. Mimmi sähikäisen kanssa, joka edelleen vähintään joka kolmas ilta saa ihan hirveät hepulit joulukuusi kaatuisi minuuteissa. 
Meillä on jouluna ollut aina amaryllis tai useampia kotona. Tässä viime vuoden kaunotar.

Toinen asia, joka vähä jo askarruttaa minua ovat joulukukat. Mimmi napsii keittiöstä rahapuun lehtiä. Onneksi rahapuu on lemmikkiystävällinen ja myrkytön viherkasvi. Perinteisistä joulukukista myrkyllisiä ovat joulutähti, jouluruusu, amaryllis, hyasintti ja tulppaani - siis kaikki suosikkini. Ardisia, joulukaktus ja tulilatva ovat myrkyttömiä. Ainakaan matalille tasoille tai sohvapöydälle ei voi laittaa amaryllista. Ruokapöytä on turvallinen vaihtoehto koirataloudessa. Olen vähän nettishoppaillut viime viikkoina. Löysin ihan sattumalta jo pari kuukautta sitten Facebook mainoksen kautta kivan kaupan nimeltään Emma's & Mama's Shop. "Tämän kaupan tarina alkaa vuoden 2009 joulumessuilta joten joulu on aina ollut tärkeä kohokohta vuodessa." luki kortissa, joka oli minun ostosteni mukana. "Joulun tunnelmaan pääsemme oikeastaan jo keväällä, kun alkaa uuden joulun "rakentaminen" ja suunnittelu kauppaan." jatkaa Emma & Mama tuossa esittelykortissaan. "Joulun lähestyessä lämmitämme kaakaot, leivomme piparkakut ja tunnelmoimme ihastellen kauniita joulutuotteitamme." Symppis viesti kaiken kaikkiaan!Minä klikkasin katsomaan mitä joulu OUTLET puolella oli ja sieltähän löytyi vaikka mitä kivaa ja todella edullisin hinnoin. Näissä joulukalenteri puuhissani tarvitsen aina vähän "lisä rekvisiittaa" joten sellaista löytyi kivasti. Myös jouluasetelmissa käytettäviä kärpässieni sekä hurmaavia pieniä luistimia ja suksia oli pakko tilalta. Em. ovat itse asiassa joulukoristeita mutta minä keksin niille ihan muuta käyttöä kyllä 😀 Ihan paras ostos oli kyllä joulukalenteri, jossa on punainen Volkswagen Kupla, jossa etuvalot palavat kun muistaa laittaa kaksi sormiparistoa kankaisen kalenterin taakse. Tästä joulukalterista ei löydy kyllä mitään syötävää päivittäin mikä onkin ihan hyvä juttu niin sitten joulun aikaa voi suklaita, marmeladia ja ranskanpastilleja popsia sitten enemmän. Tilasin hyvissä ajoin isälläni Fazer karkkikalenterin, johon Ifolorin kuvapalvelun kautta painettiin Mimmin kuva. Yritettiin kovasti kyllä ottaa kuvaa Mimmistä jouluvaatteissa mutta hän kiemurteli kuin käärme joten tonttulakki ei pystynyt päässä kuin muutaman sekunnin. Mimmi Roihuvuoren punaisten kirsikkapuun lehtien seassa oli kalenterin kuvana ihan jouluinen. 

Me lähdemme nyt Mimmin kanssa lenkille katselemaan näkyykö rusakoita. Taidan vielä tehdä pienen tilauksen Emma's & Mama's nettikaupasta. Löysin pari kivaa juttua vielä. Miten teidän joulukuunne on alkanut? Joko jouluvalmistelut ovat käynnissä? Tai peräti joulukuusi jo kotona koristeltuna? 

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Anna ♥ Mimmi on suloinen ja vasta 8kk vanha. Kun edellinen koiramme Minnie 15v 5kk jouduttiin lopettamaan nyt helmikuussa tuntui siltä, että elämä loppuu kun itkun kaulukset kuristivat päivittäin kurkkua ja oli hurja ikävä. Onneksi saimme Mimmin (Stablebuddys Linda) kotiin jo toukokuun lopussa. Kuukaudet ilman koiraa olivat outoja.
   Joulun odotusta sinulle Anna ♥

   Poista
 2. Kauniita joulukuvia!
  Mukavaa joulukuuta sinulle ja mimmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen ♥
   Hyvää joulukuuta myös Kepposille!

   Poista
 3. Ihanan tunnelmallisia kuvia. Oikein suloista joulun odotusta sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Diina-Maria ♥ Mukavaa joulun odotusta myös sinulle!

   Poista
 4. Olen tehnyt tapani mukaan lahjoja muille ja kortit on myös nyt tehtyinä. Pitää kaivaa muutama osoite vielä ja sitten kortit postiin.
  Ihanaa joulukuun alkua sinulle Marjo ja rapsutuksia myös Mimmille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet aina niin ihana kun teet lahjoja sekä kortteja. Minulla olisi halua kyllä tehdä myös kortit mutta aika ei yksinkertaisesti riitä.
   Ihanaa sunnuntaita Outi ja joulun odotusta ♥

   Poista
 5. Siellä on jo jouluntunnelma katossa :) Koirat on niin hassuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melissa ♥ Koirat ja varsinkin pentukoirat ovat hassuja monta kertaa päivässä.
   Jotkut asiat eivät millään jää päähän mutta jotkut asiat oivalletaan tuosta vaan.
   Kärsivällisyyttä kasvattajalta kun kouluttaa koiraansa, hoen aina itselleni.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Jasu ♥ Samoin myös sinulle. Teille on tulossa ensimmäinen vauvajoulu ♥

   Poista