joulukuuta 18, 2021

Helsinki on pukeutunut jouluun

 Jouluinen Helsinki on uskomattoman kaunis. Meidän pieni pääkaupunkimme on täynnä omanlaistaan tunnelmaa. Joskus on jopa etua siitä ettei ole suuri metropoli vaan "sellainen sopivan kokoinen". Helsinki ei todellakaan kilpaile isojen kimaltelevien joulukaupunkien kanssa. Helsinkiin sopii sanonta "pieni on kaunista". Pariisin Champs-Èlysées'lla valaistaan 400 puuta ja valojen syttymistä seurataan suorassa tv-lähetyksessä. Helsingissä Aleksanterinkadun avajaiset on myös iso tapahtuma, joka mainitaan aina uutisissakin. Tänä vuonna Aleksin joulukatu avattiin jo 73.kerran ja vähän harmitti kun en ehtinyt käydä katsomassa avajaiskulkuetta. 


Olen viettänyt vuosia sitten joulun välipäiviä Lontoossa kurkkien niska vääränä Harrodsin ja Libertyn tavaratalojen upeita valoja. Oxford Streetilla ja Regent Streetilla puolestaan loistivat tuhannet jouluvalot kilpaa keskenään. Olivathan ne toki kauniita mutta silti kaipasin Senaatintori korkeaa, harkitusti koristeltua joulukuusta ja Sofiankadun sympaattista jouluvalaistusta vanhoissa torikortteleissa mukulakivikatua kävellen.  
Älkää ymmärtäkö väärin kaikissa joulukaupungeissa on oma viehätyksensä. Kun elokuussa 2019 olin työmatkalla Gdanskissa päätin, että sinne pitää ehdottomasti palata myös juuri ennen joulua. Kaupungin joulumarkkinoita ylistettiin ja historiallinen keskusta loisi niille ihan varmasti upeat puitteet. Mutta sitten alkoi tämä pirullinen koronakurjimus, joka muutti kaikki suunnitelmat, Ehkä sitten jossain vaiheessa kun olemme ottaneet niskalenkin Wuhanin mustalta joutsenelta on oikea aika käydä tutustumassa jouluiseen Gdanskiin. 

Kun ensimmäistä kertaa nuorena tyttönä pääsin reppureissaamaan ympäri Eurooppaa tuntui siltä, että Helsinki oli "ihan tuppukylä" verrattuna muihin metropoleihin. Kun kului vuosia ja itselle tulisi lisää ymmärrystä, elämänviisautta ja kokemusta minä huomasin kuinka kaunis kaupunki Helsinki itse asiassa onkaan. Ei meidän pääkaupunkia turhaan ole verrattu Venetsiaan kun sitä lähestyy mereltä käsin. Historiallinen empire keskusta luo upeat puitteet myös jouluiselle Helsingille. 


Minkälaisia joulumuistoja sinulla on pääkaupungistamme? Onko jouluinen Helsinki  houkutteleva ja kaunis? Vai toivoisitko joulun aikaan Helsinkiin jotain lisää mikä nyt puuttuu?

6 kommenttia:

 1. Jouluinen Helsinki näyttää kuvissasi upealle! Olisi hienoa kierrellä ja katsella myös livenä. Mukavaa joulun odotusta sinulle ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluinen Helsinki on upea ja totta kai kaupunki myös muina vuodenaikoina. Nyt vain koronan myötä ovat käynnit siellä harventuneet aikaiseen aamuun (kampaajakäynnit) tai myöhäiseen iltaan ettei ihmisiä tarvitse kohdata. Kivoja välipäiviä Tarja :)

   Poista
 2. Samaa mieltä kuin Tarja, upealta näyttää. En ole joulun aikaan koskaan Helsingissä käynyt.
  Oikein ihanaa joulun aikaa sinulle Marjo!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu Helsinki kyllä lumoaa. Minä en puolestani ole kokenut jouluista Ahvenenmaata. Ehkä joku vuosi kun tästä koronasta päästään tulen sinne joulukuussa.
   Hyviä välipäiviä Kristiina <3

   Poista
 3. Minusta Helsingin keskusta on ehdottomasti kauneimmillaan nimenomaan joulun aikaan. Kaikki ne valot, Stockkan ikkunat ja tunnelma, kaikki on silloin ihan täydellistä.
  Ihanaa joulun odotusta sulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta jäi tänä vuonna Stockan ikkunan katsomatta tai ehtisihän sinne vielä kyllä mennä. Olen tietoisesti yrittänyt välttää isoja ihmismassoja tämän koronan takia kun maskissa tulee niin kuumana liikkuessa. Stockan ikkuna on valokuvien perusteella tänäkin vuonna ihana! Tunnelmaa Helsingissä kyllä on ja yksi on varmaan kaupungin pieni koko eli ei mitään "valoövereitä" vaan hillittyä joulua.
   Hyviä välipäiviä Outi <3

   Poista