toukokuuta 15, 2015

Paahdettuja vaahtokarkkeja mummonmökissä

Lomapäivän kunniaksi matkattiin maalle hyvän lapsuudenystävän mökille Lopella. Tästä ihanasta mummonmökki kesäpaikasta on kerran aiemmin jo tarinoitu täällä blogissani. Todella hurmaava paikka vaikka tällä kertaa eivät sääjumalat olleet ihan meidän puolellamme. Oli tarkoitus olla pihamaalla ja vähän emännän avuksi levitellä multaa tuodusta multakasasta tai vaikka kylvää ruohonsiemeniä mutta haaveeksi jäi kun sadepisarat ropisivat tasaiseen tahtiin kattoon. Leena oli muuten onnistunut tuomaan mökin verannalle nipun keltaisia rentukoita ja pitämään ne hengissä myös maljakossa. Muistan kun lapsena yritimme kerätä näitä kimpuksi äidille mutta kotiin päästyämme kukat olivat ihan nuupahtaneet. Viisas emäntämme olikin mennyt ojanpientareelle vesiastian kanssa ja siirtänyt kukat siihen suoraan. Kiitos vinkistä!


Lopen mummonmökki on muuttunut melkoisesti viime kesän vierailumme jälkeen. Lattiat on tupaa lukuun ottamatta uusittu täysin ja seinät maalattu valkoiseksi. Kauniilta näyttää ja edelleenkin kehotan, että ystäväni Leenan pitäisi ehdottomasti alkaa kirjoittaa myös omaa blogia. Kauniita asetelmia kätevältä emännältä mökki pullollaan ja kivoja vinkkejä myös muille jaettavaksi.... niin sisustuksessa kuin ruokapuolellakin. Tämä ihana vanha tuoli on peräisin Ahvenanmaalta.
Emäntä oli taikonut meille aivan ihanan maukkaan aterian taas kerran. Kananjalkoja uunissa riisin kera. Lisukkeeksi saimme punajuuri-aurajuustopaistosta. Alla olevaa reseptiä oli kuulemma vähän sovellettu ja puolet paistoksesta oli peitelty vuohenjuustolla. Maistoin molempia paistosversioita ja hyvää - todella hyvää! Tämä menee kokeiluun myös meidän kotikeittiössä. Leenan mökkireseptit oli kerätty ihanaa koirakirjaan, jonka sivuillakin seikkailivat pienet mäyräkoirat.Juttelimme tyttöjen kanssa siitä miten tällaiset vanhahtavat maisemalautaset tuntuivat teininä todella noloilta tai vanhanaikaisilta. Nyt taas jokainen meistä toivoo kirpparilta tai jostain vanhojen tavaroiden myynnistä löytävänsä "sinisiä tai ruskeita rumia astioita" kuten näitä joskus ollaan nimitelty. Niin ne ajatukset muuttuvat kun tulee vähän enemmän ikää ja se maku kehittyy vai pitäisikö sanoa jalostuu.... Siitäkin huolimatta, että täällä tiskataan käsin oli pöytään katettu kauniit astiat ja minusta kaunis kattaus on puoli ruokaa. Tiskataan vaikka sitten yhdessä :)

Viime kesän tehdylle hakkuualueella mökin toisella puolella oli alkanut jo vähän vihertämään. Unohdin kysyä emännältämme oliko hän mahdollisesti käynyt etsimässä sieltä korvasieniä? Olisi juuri oikea maasto löytää niitä ja korvasienikastike olisi kyllä todella hyvää. Muistelin Nyyrikin vappulounasta ja korvasienien makua.... MUMS! Varmaan hakkuualueelle nousee myös villivadelmia kun kesä kuluu pidemmälle...
Kahvien ja muiden herkkujen jälkeen meillä olikin sitten ohjelmassa vaahtokarkkien paahtaminen makuukamarin pönttöuunissa. En muista milloin olisin tehnyt tätä viimeksi ja pakko myöntää, että kyllä siinä tuli parikin vaahtokarkkia nautittua. Niiden maku muuttuu kyllä ihan totaalisesti hiilloksen lämmössä ja muistuttavaa vähän Brunbergin suukkojen sisältöä. Hyvä keino kuulemma saada myös lapset viihtymään mökillä tai veneessä on vaahtokarkkien paahtaminen. Toki vähän isommatkin tytöt saivat tässä aikansa kulumaan oikein hyvin :)

Todella mukava mökkireissu kaiken kaikkiaan ja tulihan sitä taas höpöteltyä ja parannettua maailmaa ihan urakalla. Harmittaa toki, että niitä pihahommia emme sitten ehtineet tehdä mutta mielellämme tullemme uudelleen. Kiitos emännälle ja jos lupaus mökin vuokrauksesta kesällä ruohikon leikkuuta vastaan on voimassa vielä kesäloma aikaan niin varmaan hyödynnämme sitä. ♥ Loppi ♥PS. Tytöt, niitä mökillä räpsittyjä fotojanne odotellen marjoltnn202@gmail.com

2 kommenttia:

 1. Mustikathan ovat jo pitkällä tekeytymässä!

  Mökkiastiat olivat aika nuupeita mielestäni nuorempana, nyt pidän niistä.
  Niiden käsinpesu kuuluu asiaan, vanhat lautaset eivät konetta kestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps....toivottavasti tänä vuonna tulee paaaaljon mustikoita niin saan tehty piirakkaa :)

   Itse muuten pidän käsin tiskaamisesta - tiedän, että kuulostaa oudolta - mutta joskus oikein kotona kaipaan sitä...

   Poista