joulukuuta 19, 2021

Torikorttelin Orange Market ja piipahdus Piirongissa


Tänään piipahdimme katsomassa miltä Torikorttelien Orange Market näyttää. Sain nimittäin kivan viestin pitkäaikaiselta blogini lukijaltani Pinalta jo maanantaina 13.joulukuuta Lucian-päivänä.

Huomenta Marjo!

Minä kun olen jo vuosia seurannut blogiasi ja löytänyt sieltä monia ihania juttuja
😍, niin taas olisi vastapalveluksen aika näin lähestyvän joulun kunniaksi 🙂 Lokakuun lopussa sulla oli juttu oranssista väristä.
Jokos olet käynyt Torikortteleiden Orange Market -tapahtumassa? Sen yhteydessä oleva Katariinankatu 4:n sisäpihan (Bockin piha) on lumoava! Sinä kun itseni tavoin tykkäät kaikesta kauniista ja kivasta, niin uskoisin, että pidät. Ehkäpä satut olemaan vielä ranskalaisen musiikin ystävä; Charles Aznavour, Jacques Brel.

Mukavaa joulun aikaa Marjo! T. Pina
Sederholmin talosta löytyy Helsingin kaupunginmuseo, jossa voi piipahtaa vaikka joulun välipäivinä Lasten kaupunki -näyttelyissä. Sederholmin talo on muuten Helsingin kantakaupungin vanhin talo vuodelta 1757. Tästä voit kurkistaa miltä museossa näytti 2016 kun se avautui uudistuneena. 

Bockin talo on Orange Marketin keskipiste. Bockin talo, joka tunnetaan myös Vanhana Raatihuoneena edustaa Helsingin Senaatintoria vierustavia uusklassismin rakennuksia. Talo valmistui 1763 kauppias Gustav Johan Bockin rakennuttamana. Se on toiminut myös Suomen kenraalikuvernöörin virka-asuntona. Koko viikon mietin mihin väliin mahduttaisin vierailun ihanissa Torikortteleissa. Tänään sunnuntain kunniaksi otin päivällä pienen "siivousbreikin" kaiken joulukiireen keskellä. Sitten sitä jo huristeltiinkin katsastamaan Helsingin historiallista keskustaa. Kolmen korttelin - Elefantin, Leijonan, Sarvikuonon - alueella on idyllisen kauniita katuja, joita reunustavat vanhat rakennukset 1700-luvun loppupuolelta. Näistä kortteleista löytyy idyllisen suojaisia sisäpihoja, persoonallisia pikkukauppoja ja historian havinaa. Torikorttelit on minusta kuin "vanha kaupunki" Helsingin ydinkeskustassa. Orange Market on avoinna vielä aatonaattoon 23.12. Tapahtuma on startannut jo 10.12. mutta jostain syystä mennyt minulta ihan ohi. Bockin talon sisäpihalta löytyy aivan mielettömän kaunis valaistus "appelsiinipuu", jonka alla voi nauttia lämpimiä juomia ja lettuja. Oranssi väri hehkuu voimaa, valoa ja lämpöä eli juuri niitä asioita, joita tässä kaamosajassa tarvitaan. Oranssi on varsinainen voimaväri, josta kirjoittelin tänne blogiinkin jo lokakuussa. Blossa 2021 glögipullot pöydillä ovat kuin sattumalta oransseja myös. Tämä vuosikertaglögi on saanut inspiraationsa Valenciasta ja siinä maistuu appelsiinin makea raikkaus perinteisten glögimausteiden lisäksi. Hurmaava talviterassi ja ranskalaista musiikkia!
Orange Market tapahtumassa ovat mukana seuraavat toimijat:

La Bohème
Lumi Supermarket
Lapuan Kankurit
OMA puoti
Mai Niemi Finnish Fairytale Shop
Au3
Taiga Colors
OKRA
Salapakka
Lumoan
Kokori
Hair Design Helsinki
Ulla Hirvas Shop
Kino Engel
Kaupunginmuseon museokauppaMinä iskin silmäni Kokorin käsintehtyihin koreihin. Äärimmäisen kauniita koreja, jotka tuotetaan vastuullisesti Ghanassa. Kokori on enää huomisen päivän 20.joulukuuta mukana Orange Market -tapahtumassa. 
Brummerin talo Elefantin korttelissa on vuodelta 1823. Sen rakennutti alun perin merikapteeni Kåhlman ja talo sijaitsee Remanderin ja Balderin talojen välissä. 

Minä päätin jatkaa sitten pitkästä aikaan kurkkimaan mitä Piirongissa olisi tarjolla. Katselin taas ihaillen Brummerin talon kaunista julkisivua ja reheviä kukkaistuksia. Tästä talosta tulee aina joku yhtymäkohta Tukholman Gamla Stanin rakennuksiin. Kyllä uudella Helsingin pormestari Juhana Vartiaisella on melkoisen kaunis huvila ihan ydinkeskustassa. 


Piirongissa oli vaikka mitä kivaa tarjolla. Kun en ole siellä nyt moneen vuoteen käynyt pisti silmään, että heillä oli siinä alehuoneen yhteydessä myös vintage-tuotteita myynnissä. Sieltä olisi voinut ostaa vaikka lasisen Apila-sarjan kahvikuppeja, Ultima Thule kynttilänjalkoja, Kastehelmi tuotteita, Arabian mukeja sekä Pentikin tuotteita. Tässä nurkassa täytyy pistäytyä useammin. Tosin Apila-sarjaan minulla jo on kaikki tuotteet. 
Piirongin mallistoa saa monista sisustus- ja lifestyleliikkeistä kautta Suomen. Itse olen onnistunut löytämään vuosien varrella Piirongista mm. parvekkeelle metallisia kukkalaatikoita, kukkahyllyn, pienen puisen kaapin ellen väärin muista ehkä kaksikin, keittiön verhot, sängynpeittoja ja vaikka mitä kivaa kotiin. Piirongista tekee aina löytö ja tällä kertaa mukaan tarttui "Hyvää joulua" nauha, jossa on siis huovasta tehdyt kirjaimet muodostamaan tuo jouluntoivotus!

Kiva pieni retki jouluiseen Helsinkiin antoi taas uutta puhtia jatkaa joulusiivouksia ja muitakin jouluhommia. Kivaa uutta viikkoa kaikille. Enää ei ole montaa yötä jouluun.... Kiitos tuhannesti Pinalle vinkkauksesta!
6 kommenttia:

 1. Superihanan näköistä ja tuolla kelpaa kuumaa glögiä nautiskella. On muuten kaunein pullo vuosiin. Näitä on tullut kerättyä, mutta tätä en ole vielä hankkinut.

  Sydämellistä jouluviikkoa Marjo. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torikorttelit on idyllinen paikka ja luo hyvän ympäristön erilaisille tapahtumille. Blossa pullot taitavat olla monelle myös keräilykohteita. Hyvä väri tänä vuonna - oranssi! Hyviä välipäiviä Tiia <3

   Poista
 2. Niin ihanan näköistä ja mikä idea ripustaa noita appelsiineja puuhun koristeeksi.
  Ihanaa jouluviikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oranssi sopii myös talveen ja miksei joulun aikaankin. Piti ihan pari kertaa katsoa kun talvimaisemassa oli appelsiinipuu. Hyvä idea ja ihanassa ympäristössä.
   Hyviä välipäiviä Outi <3

   Poista
 3. En ole käynyt pitkään aikaan torikorttelissa ja olin jo aivan unohtanut kuinka suloinen paikka se on. Kiva, kun muistutit.

  Kivaa viikkoa ja jouluonodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torikortteleista ei moni muuten edes tiedä. Toivottavasti sinne löydetään koska tunnelmallinen ja elämyksellinen paikka. Hyviä välipäiviä Rva Kepponen!

   Poista