joulukuuta 07, 2021

Pikku Mimmin joulukalenteri - luukut 1-7

 On tullut taas aika avata perinteisen joulukalenterini luukkuja myös täällä blogin puolella. Joulukalenteri on minun tapani myös valmistautua jouluun ja tuoda sellaista lapsenomaista odotusta siihen jouluaattoon. Vähän kuin lapsena sitä joulupukkia odotettiin ihan hirveästi joulukuun alusta saakka. Ihan vatsaa nipisteli kun piti laskea päiviä siihen, että sai omasta joulukalenterista avata 24.luukun ja illalla tulisi sitten joulupukki. Jännitti oliko se parvekkeelle jätetty kirje varmasti mennyt perille Korvatunturille. Ja toisi pukki niitä toivottuja lahjoja.

"Pikku Mimmin joulukalenteri" on jo yhdestoista joulukalenteri, jonka olen tehnyt juhlistamaan joulun odotusta vielä näin aikuisena vähän isompana tyttönä. Joulukalenteri julkaistaan omalla henkilökohtaisella Facebook sivullani päivittäin. Yleisön pyynnöstä julkaisen kalenteria myös täällä postauksissa.  Blogissa luukkuja avataan toki kerralla useampia. Tänä vuonna joulukalenterissa on seikkailemassa Pikku Mimmi, jolle tämä joulu on ihan ensimmäinen. Paljon on pienellä koiranpennulla ihmettelemistä kaikessa siinä mitä ennen joulua puuhaillaan kotona. 

Tervetuloa mukaan seuraamaan "Pikku Mimmin joulukalenteria".

1.12.2021

Tänä vuonna joulukalenterissa seikkailee kohta 8kk vanha pikkuinen Mimmi jackrussell. Utelias ja energinen Mimmi viettää elämänsä ensimmäistä joulua joten kaikki jouluun ja sen viettoon liittyvä on ihan uutta ja ihmeellistä. Tervetuloa mukaan seuraamaan Mimmin joulun odotusta 💓

2.12.2021


Mimmin kirsuun kantautuu lukemattomia uusia ja ihan outoja tuoksuja kodissa. Nuuh nuuh! Täällä kuulemma tuoksuu kaneli, neilikka, kardemumma, tähtianis ja inkivääri, jotka kuuluvat jouluun Mimmille kerrotaan joulupuuhien lomassa. Nurkissa myös hiipii tonttuja näin joulun alla tutkimassa ovatko pienet lapset ja erityisesti koiranpennut kilttejä.

3.12.2021

Mimmi on ollut ihmeissään valkoisista hiutaleista, jotka ovat peittäneet maan alleen. "Se on lunta kun nyt on talvi." sanovat naapurin kaksoset nauraen. "Lumen ansiosta me voidaan hiihtää ja laskea myös kelkalla mäkeä." he jatkavat. Mimmi maistaa lunta mutta se on tosi kylmää eikä maistu hyvältä. Ehkä on parempi olla syömättä tätä valkoista lunta. "Kun tulee nuoskalunta voidaan tehdä lumiukko ☃️" tuumivat kaksoset.

4.12.2021

Tänään pikku Mimmille selviää, että nurkissa hiipivät tontut ovat Joulupukin apulaisia, jotka raportoivat miten lapset ja aikuiset käyttäytyvät. Joulupukki saapuu sitten 24.joulukuuta jakamaan lahjoja kilteille lapsille ja aikuisille sekä totta kai myös koirille. Joulupukki ei ehdi joka paikkaan porollaan, joten hänelle on apulaispukkeja, jotka voivat ajaa skootterilla, moottorikelkalla tai vaikka pienellä bussilla. Joulu on kiireistä aikaa kaikille, tuumii Mimmi ihmeissään!

5.12.2021

Mimmi on kutsunut koiraystäviään kyläilemään ja juttelemaan oudoista "joulukukista". Kotiin on kuulemma tulossa kukkia, joita Mimmi ei saisi maistaa kun ne ovat myrkyllisiä. "En ymmärrä nyt ollenkaan" Mimmi huokaa. Jackrusselli sisarukset nyökkäilevät yhdessä sanoen "Kyllä sinä vielä opit, että joulukukkia ei saa maistella. Tulet tosi kipeäksi muuten jos et tottele." Laikku-koira jatkaa "Vaikka perheesi tuo jouluna kukkia kotiin on sinun parempi kuitenkin vain pitäytyä omissa murkinoissa." Mimmi lupaa harkita asiaa koska kipeänä joulunvietto ei kuulosta yhtään kivalta.

6.12.2021"Hyvää 104. itsenäisyyspäivää" on tänään kotona toivoteltu! Mimmi on oppinut, että hän saa elää ja asua itsenäisessä Suomessa. Itsenäisyydestä saamme kiittää myös niitä monia nuoria miehiä ja naisia, jotka aikoinaan ovat puolustaneet maamme itsenäisyyttä. Hevosiakin on kuulemma ollut auttamassa. Mimmi on tutkinut monia vanhoja valokuvia ja nähnyt kuinka Suomen siniristilippu liehuu pihalla lipputangossa.

7.12.2021

Joulu on todella outoa aikaa, miettii Mimmi. Ensin kotiin tuli iso paketti, josta hyppäsi ulos kolme tyyppiä, joita kutsutaan Pähkinänsärkijöiksi. Kului päivä ja taas oli yksi kotona lisää. Jostain ilmestyi vielä kaksi joten nyt näitä joulunaikaan kuulemma olennaisesti kuuluvia Pähkinänsärkijöitä on kuusi. Kai niitä on pakko vain sietää, Mimmi tuhisee päättäen ottaa pienet torkut välillä.6 kommenttia:

 1. Huomenta!
  Blogissani on Joulun this or that-postaus ja nyt haastan sinut vastaamaan kysymyksiin blogissasi! Otatko jouluhaasteen vastaan?

  Iloista jouluarkea!🎄

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jasu ♥ ja kiitos kivasta jouluhaasteesta. Minä tartuin siihen ja syntyi sinun innoittamana postausta. Eihän tällainen jouluhullu voi noin kivaa haastetta jättää väliin.
   Kivaa joulunodotusta sinulle ♥

   Poista
 2. Mimmillä riittääkin ihmettelemistä kaikessa uudessa, jouluun liittyvässä. Kai Mimmikin saa paketin tai pari jouluna? <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä riittää ♥ myös omistajalla riittää pulmia esimerkiksi juuri noiden joulukukkien suhteen kun ovat lähes kaikki myrkyllisiä jos ja kun niitä sattuu menemään suuhun. Kyllä minä luulen, että jos Mimmi on nyt kiltisti voi joku paketti hänellekin tulla :) Tosin sai juuri talvimanttelin kun nämä pakkaset vaativat sen antamisen jo ennen joulua.
   Hyvää sunnuntaita Kristiina ♥

   Poista
 3. Ihanan Mimmin kalenteri <3 Kiva kun joka vuosi jaksat tällaisen kalenterin kehitellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ihanuus ♥ Tämä on kivaa puuhaa ja samalla saa itse myös virittäytyä joulutunnelmaan.

   Poista