joulukuuta 17, 2021

Pikku Mimmin joulukalenteri - luukut 14 - 17

 
14.12.2021Mimmi on ihan ymmällään siitä, että joululahjat tuntuvat aiheuttavan monelle päänvaivaa ennen joulua. Lahjoja odotetaan ja samalla ne tuntuvat aiheuttavat kamalan stressin. Hän saa kuulla ystäviltään Vilma, Veeralta ja Villeltä, että joulu on rakkauden ja muistamisen juhla joten siksi lahjat liittyvät jouluun. Parhaat lahjat tulevat suoraan sydämestä ja vaikkapa hyviä tekoja ei tarvitse ostaa. Joululahjoja voi hankkia pitkin vuotta eikä vain juuri joulun alla. "Lahjan antamisen tärkein idea on siihen liittyvä lämmin ajatus." kertovat ystävät Mimmille.

15.12.2021Mimmi sai osallistua tänään lumiukon tekemiseen. "Lumesta voi siis tehdä ukon?" ihmetteli Mimmi naapurin Pekalle. "Kyllä! Aloitetaan vain pyörittämään näitä pieniä lumipalloja niin ne kasvavat koko ajan suuremmiksi." Pekka neuvoi. Kolmesta lumipallosta saatiin aika korkea lumiukko, jolle laitettiin porkkananenä ja hiilinapit. Myös peurat tulivat läheiseltä pellolta ihailemaan lumiukkoa. "Toivotaan, että lumiukko säilyy jouluun" sanoivat Mimmi ja Pekka yhteen ääneen.

16.12.2021Koska jouluaatto on viikon kuluttua pakattiin koko perhe autoon ja huristeltiin maalle hakemaan joulukuusta. Mimmi pääsi totta kai mukaan kuusenhaku reissulle. "Vihreä, tuoksuva kuusi on sekä muiden koristeiden kruunu että yksi joulun tärkeimmistä symboleista." oppi Mimmi tällä reissulla. Joulukuusi, koristeet ja koiranpentu sopivat myös kuulemma vähän huonosti yhteen joten kuusi taidetaan sijoittaa ulos tänä jouluna. Mimmistä joulukuusi tuoksui jännälle kun sitä lastattiin auton katolle.

17.1.2021Mimmi on aivan ihmeissään! Kotona tapahtuu aivan outoja asioita. Seinään on ilmestynyt pienen pieni ovi, jonka ulkopuolella on postilaatikko ja tikkaat sekä punainen pikkubussi. Eikä tässä vielä kaikki. Ovesta pujahtaa sisään ja ulos punaisiin pukeutunut hahmo vikkelästi. Välillä se hyppää pikkubussiin ja huristelee pois palaten taas myöhemmin. Punanuttu näyttää tosi kiireiseltä. "Tämän on pakko olla joku niistä minua valvovista tontuista" tuumii Mimmi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti