joulukuuta 31, 2020

Poikkeuksellinen vuosi 2020 lähenee loppuaan...

 

Vuosi 2020 lähenee pikkuhiljaa kohden loppuaan! Aikaa tuohon maagiseeen keskiyön hetkeen on vielä yli kahdeksan tuntia meillä Suomessa. Ihan toisella puolella maapalloa Tyynenmeren Joulusaarella vuosi on jo ehtinyt vaihtua ja ollaan siirrytty jo vuoteen 2021. Myös ystäväperheeni Australian Sydneyssa on jo saanut kokea perinteisen upean ilotulituksen siirtyen samalla tammikuun ensimmäiseen kello yhdellä nyt iltapäivällä. Pikku hiljaa valtio toisensa jälkeen hyvästelee tämän hyvin poikkeuksellisen koronavuoden ja ottaa vastaan toivottavasti paremman uuden vuoden.


Kuluneen vuoden kahta ensimmäistä kuukautta lukuunottamatta olemme eläneet hyvin eri tavalla kuin viime vuonna sekä Suomessa että myös kaikkialla muualla maapallolla. Meille on vakiintunut "uusi normaali" eli käytämme tarvittaessa kasvomaskeja, huolehdimme käsi- ja yskimishygieniasta, pidämme sovitut turvavälit, emme mene sairaana ihmisilmoille ja käymme matalalla kynnyksellä koronatestissä. Olemme totta kai myös ladanneet koronavilkun puhelimeemme ja vältämme fyysisiä kontakteja. Me emme ole voineet matkustaa kuten aiemmin paljon tiukemman sisärajavalvonnan takia. Uudenmaan maakuntakin suljettiin keväällä emmekä voineet siirtyä toisiin maakuntiin kuin hätätapauksessa. 


Vaikka rokottaminen jo aloitettiin terveydenhuollon henkilöstöstä emme vielä tänä uutenavuotena pääse viettämään juhlaamme ihan perinteisin menoin. Saadaksemma laumasuojan on huomattavasti suurempi määrä ihmisiä rokotettava Suomessa. Terveydenhuollon henkilöiden jälkeen pääsevät ikäihmiset vähitellen rokotuksiin ja sitten riskiryhmäläiset. Meidän terveempien ja nuorempien vuoro tulee kyllä aikanaan mutta siihen saakka pitää jaksaa vielä tsempata. Me olemme se sisukas "suo, kuokka ja Jussi" -tyylinen katajainen kansa, joka on selvinnyt paljon pahemmistakin koettelemuksista. Nyt ollaan niin loppumetreille ettei liiallisella juhlinnalla ison seurueen kanssa kannata antaa koronalla tilaa lähteä leviämään nyt holtittomasti. Noudatetaan nyt vain kiltisti ohjeita niin tulevasta vuodesta tulee meille helpompi ja mukavampi. 


Minä pääsen kohta herkuttelemaan taas ruokapöydän ääreen uudenvuoden kaloilla ja muilla herkuilla. En tänä vuonna ehtinyt hankkia Minnielle Sileo-geeliä joten toivon sydämeni pohjasta ettei meidän lähistöllä räiskittäisi raketteja kuin maltillisesti puolenyön aikaan. Muuten koira raukan koko ilta menee sängyn alle piiloutumiseen sekä läähättämiseen eteisen nurkassa ihan paniikissa. Vaikka ilotulitteet ovat kauniita katsoa niin monet eläimet kärsivät niiden paukkeesta ihan hirveän paljon ja joutuvat paniikkiin.

Haluan toivottaa kaikille blogini lukijoille oikein mukavaa ja turvallista uudenvuodenaattoa ♥ Me selviämme tästä kyllä voittajina maaliin jollain aikavälillä kun muistamme, että maltti on vielä nyt valttia. Tämän vuoden jälkeen koittavat ihan varmasti paremmat ajat ja paluu tuttuihin ympyröihin sekä rutiineihin. 

Kaikki postauksen vintage uudenvuoden kortit on lainattu netistä / Pinterest. 


4 kommenttia:

 1. Hyvää Uutta Vuotta Marjo!
  Toivon tosiaan, että koronapandemia taltutetaan ensi vuoden aikana ja voisimme elää jälleen vapaammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää uutta vuotta Rva Kepponen! Tästä tulee ihan varmasti parempi vuosi kuin juuri päättyneestä.

   Poista
 2. Ihania vanhanajan kortteja. Malttia nyt tarvitaan ja mitä rauhallisemmin otamme nyt sitä nopeammin pääsemme tästä kurjasta tilanteesta pois.
  Oikein rauhallista ja hienoa vuoden alkua sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvää uutta vuotta Kristiina sinne Ahvenanmaalle <3
   Kyllä me tästä vielä kuiville pääsemme mutta ajan ja rokotteiden kanssa. Maltti on nyt valttia.
   Vanhat postikortit ovat ihania!

   Poista