joulukuuta 17, 2020

Marjon matkassa 10. juhlajoulukalenteri - luukut 12-17

 






12.12.2020

Tänään oli jännä päivä! Topi Tonttu matkasi isän kanssa jo aamusta saaristoon tutun kalastajan luokse. Lossi kulki näin talvellakin ja mereltä nousi todella jännää merisavua. Isä keskusteli tutun kalastajan kanssa mitä kaloja tonttujen joulupöytään tarvittaisiin ja mistä he tulisivat ne noutamaan vielä ennen jouluaattoa. Kun kalajutut oli hoidettu jäi Topille aikaa vielä kierrellä hetki merenrannalla ennen kotiinlähtöä. Saaristossa voisi olla joskus kiva viettää erilaista joulua, mietti Topi!



13.12.2020

Tänään valittiin vuoden 2020 Lucia-neito. Poikkeuksellisen tilanteen takia perinteinen Senaatintorilta alkava Lucia-kulkue jäi nyt pois ja Lucia neito kävi vain pikaisesti näyttäytymässä Tuomiokirkon portailla. Taika tytön mielestä Lucia-neito on todella kaunis valkoisessa asussaan, jota koristaa punainen vyö ja neidon päässä on upea kynttiläkruunu. Kädessään Lucia kantaa palavaa kynttilää. "Lucia on kuin kaunis prinsessa, joka tuo iloa ja valoa pimeään aikaan" tuumii Taika ihaillen neitoa. "Ensi jouluna varmasti nähdään myös kulkue." lohduttavat äiti ja isä.



14.12.2020

Tänään Tonttu-kuoron piti esiintyä Vanhusten palvelutalossa kuten aina ennen joulua ilahduttamassa asukkaita. Kuoronjohtajan kanssa oli harjoiteltu pitkin syksyä niitä tuttuja "Kulkuset, kulkuset", "Tonttujen joulukiireet", "No, onkos tullut kesä" ja monia muita joululauluja. Koska nyt poikkeuksellisina jouluna Tonttu-kuoro ei pääse paikan päälle laulamaan he avaavat kohta Teams-yhteyden tehdäkseen asukkaat iloisiksi. Joulun sanomaa pitää levittää tänä vuonna vähän eri tavalla ja samalla välittää lähimmäisistä. Kohta lauletaan ja kovaa!



15.12.2020

Tänään Viivi ja Vili järjestivät pihapiirin lapsille oman Joulusirkuksen. Trampoliinipaikalle nousi sirkusteltta, jossa Vili toimi sirkustirehtöörinä. Viivi oli nuorallatanssija, joka avusti tonttuja hurjissa trapetsinumeroissa. Sirkushevosina toimivat puiset keinuhevoset ja jouluvaloilla saatiin säihkettä ja välkettä sirkusareenalle. Lapsilla oli hauskaa ja äiti oli tehnyt paljon suolakinuskipopcorneja (resepti näihin herkkuihin löytyi Tinskun keittiössä blogista).



16.12.2020

Niilo ja Jalo istuvat kovin mietteliäinä keittiössä. Äiti on keittänyt heille mustaviinimarjamehua ja laittanut esille kanelipipareita rusinoiden kera ulkoilun jälkeen. Pojat olivat retkellään huomanneet, että Joulupukille kuistille jätetty kirje oli hävinnyt. "Mitä jos Joulupukki ei tänä vuonna tulekaan? Kun on se koronavirus ja pitää muistaa turvavälit?" kysyvät pojat huolestuneina yhteen ääneen. Äiti lohduttaa, että tonttu on hakenut kirjeen Joulupukille. "Kyllä Joulupukki muistaa teitä ihan varmasti myös tänä vuonna. Ehkä hän ei voi tulla itse paikan päälle mutta ihan varmasti Joulupukki jättää lahjat teille johonkin." Pojat ilostuvat kovasti ja nyt maistuu mehukin piparien ja rusinoiden kera.



17.12.2020

Maisa ja Mikki ovat jouluvieraisilla naapurin Oscar koiran luona. Oscar on virittänyt upean valosarjan koppinsa katolle luomaan joulutunnelmaa. Hiirisisarukset miettivät jo aattoillan maukasta joulupöytää kaikkine herkkuineen. Oscar muistuttaa, että koirille pitää muistaa varata omat herkut jouluna ettei karvakaverien juhlinta mene piloille kinkunrasvan, suklaa, rusinoiden, pähkinöiden, xylitolin tai sipulin takia. "Me kun olemme joskus sellaisia ahmatteja, että syömme vähän kaikkea mitä eteemme tulee." jatkaa Oscar. Maisa ja Mikki lupaavat muistaa, että koiraystäville pitää tarkasti katsoa mitä jouluna tarjoaa. Oscar heiluttaa iloisesti häntäänsä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti