joulukuuta 21, 2020

Mitä jos antaisit aineettoman joululahjanJouluaatto lähestyy ja moni saattaa vielä tuskailla sen kanssa mitä antaa lahjaksi läheiselleen tai ystävälleen. Mitä ihmettä hankkia kun tuntuu, että ihmisillä on jo kaikkea yllin kyllin ja ehkä liikaakin?Tiedänkö kuitenkaan toisen makumieltymyksiä ja väritoiveita riittävän tarkasti? Mitä jos pakettia avatessa näen jo ilmeestä "ei kai tämä nyt minulle ole" eli menen ihan metsään? Minulle pompsahti mieleen Elina Karjalaisen ihanan filosofinen Uppo-Nalle ja hänen viisas pohdintansa vuosien takaa. 

Ihmiset tahtovat kaikenlaista,
vieraita tavaroita vieraista maista.
Pian ovat kaapit täynnä kamaa.
Elämä kuitenkin yhtä ja samaa.
Iloon ei tarpeen tavaraa hankkia.
Onneen ei tarvita edes pankkia.

Ehkä täpötäysiin kauppakeskuksiin ei ole kovin viisasta tässä koronatilanteessa lähteä poukkoilemaan ja jonottamaan hiki päässä mutta jotain pitäisi kuitenkin saada lahjaksi hankittua. Iskeekö silloin "joululahja stressi" ja pää kumisee tyhjyyttä? Minulla olisi tähän pulmalliseen tilanteeseen oivallinen ratkaisu eli hanki aineeton lahja tänä vuonna ilahduttamaan lahjansaajaa. Olen itse hankkinut aineettomia lahjoja ja saanut niistä paljon kiitosta lahjojen saajilta jälkikäteen.

Tässä muutamia vinkkejä aineettomista joululahjaideoista. 
Osta lahjaksi Museokortti, joka avaa lahjansaajalle mahdollisuuden vierailla yli 300 museossa Ahvenanmaalta Inariin. Museokortti on nyt joulutarjouksessa 69€ ja sillä saa normaalin 12kk lisäksi vielä yhden ylimääräisen kuukauden. Museokortti tulee voimaan siinä vaiheessa kun sitä käytetään ensimmäisen kerran museokäynnin yhteydessä. 
Osta lahjakortti vaikkapa kauneushoitolaan, kampaajalle ja hierojalle. Jokainen kaipaa hetken hemmottelua kiireisen arjen keskellä joten miksi et antaisi toiselle sitä lahjaksi. Itse voin lämmöllä suositella Lempi Day Spa -hoitolaan Kalevankadulla. Ihanan tunnelmallinen ja rentouttava hoito on vaikkapa Feet & Hand Ritual, joka kestää 75 minuuttia.Anna lahjaksi hotelliyö vaikka lahjansaajan omassa kotikaupungissa niin ei tarvitse turhaa matkustella. Lähilomailu Staycation on sitä paitsi kuuminta hottia tällä hetkellä. Lapland Hotels Bulevardi tarjoaa Lapin eksotiikkaa Helsingin ytimessä. Hotel Rantapuisto Vuosaaressa on aikamatka menneeseen ja vuoteen 1963 kun tämä alunperin pankin kurssikeskukseksi rakennettu talo avattiin. Tai mitä jos ilahduttaisit ystävääsi lipulla Ivana Helsinkin järjestämään the Superwood festivaaliin, joka pidetään juuri RantapuistossaVoit myös antaa lahjankortin yhteiseen retkeen vaikka luonnonsuojelualueelle ja kansallispuistoon. Vietät yhteisen päivän tai useammankin lahjasaajan kanssa luonnonhelmassa patikoiden ja nauttien Suomen upeasta luonnosta. Itse suosittelen retkeä vaikkapa Askolan hiidenkirnulle, Kopparnäsin virkistysalueelle meren rantaan tai Karkalin luonnonsuojelualueelle. Jos lahjasaaja on vesi-ihmisiä viet hänet vaikkapa veneretkelle Pentalan saareen Espoon saaristossa. 
Voit myös antaa lahjaksi muutakin yhteistä aikaa lahjansaajan kanssa. Jos lahjansaaja tarvitsee vaikkapa lastenhoitoapua ja koiran ulkoiluttajaa voit antaa "lahjakortin ajastasi" hänelle. Myös erilaiset yhteiset harrastukset, "once in a lifetime" elämykset ja kurssit voivat olla oivallisia lahjaideoita. Toki voit myös ostaa eettisen lahjan vaikkapa Pelastakaa Lapset toivekaupasta ja ilahdutat ystävääsi ja autat samalla heikommassa asemassa olevia lapsia. Tätä kautta voimme antaa jouluiloa lapsille, harrastuksen köyhälle lapselle, liikunnan iloa sporttikummin kanssa tai paremman elämän maailman lapselle.

Vielä ehdit hankkia aineettoman joululahjan vaikka jouluaattoon on enää kolme yötä! 
6 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle toisenlaisista lahjavinkistä!

  Olen juuri kirjoittanut samasta aiheesta, tosin vähän eri näkökulmasta. https://viaperasperaadastra.com/2020/12/22/jouluksi-kotiin/
  Mielestäni aineeton lahja on huomattavasti arvokkaampi sekä saajalle että antajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nadine! Kävin lukemassa sinun postauksen ja se mitä kirjoitat on ihan totta. Monesti me emme huomaa ihan meitä lähellä olevia ihmisiä auttamishalussamme ja köyhyyttä sekä epäarvoisuuttaa voi olla juurikin omassa naapuritalossa. Kävin kommentoimassa blogiisi myös.
   Hyvää joulun odotusta!

   Poista
 2. Hyviä lahjavinkkejä nämä ihan läpi vuoden.
  Ihanaa iltaa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3 näitä lahjavinkkejä voi hyvin hyödyntää koko kalenterivuoden.
   Hyvää viimeistä työpäivää huomenna ennen joululomaasi. Koita jaksaa <3

   Poista
 3. Aivan mahtavia vinkkejä Marjo. Täällä lapsille annetaan kahisevaa ja yöpuvut ja aikuiset emme vaihda lahjoja lainkaan.

  Oikein hyvää joulua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia <3 ja anteeksi, että ehdin nyt vasta vastailemaan tänne blogiin. Lahjat ovat todella vuosien myötä vähentyneet mutta lapsia pitää aina muistaa. Ihanaa joulun jatkoa ja välipäiviä Tiia <3

   Poista