joulukuuta 11, 2020

Marjon matkassa 10. juhlajoulukalenteri - luukut 6-11

 
6.12.2020 

Tänään Viivi ja Vili juhlistavat Suomen 103. itsenäisyyspäivää vähän eri tavalla kuin aikaisimmin. Vallitsevan koronatilanteen takia perinteiset Linnan juhlat on siirretty nyt verkkoon. Jokainen meistä suomalaisista on saanut tänä vuonna kutsun juhlistamaan Suomen itsenäisyyttä presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion kanssa presidentinlinnaan. Viivi ja Vili ovat istuneet teeveen ääressä jo pitkään odottaen jo innoissaan itsenäisyyspäivän vastaanoton alkamista. Tästä tulee kyllä ikimuistettava itsenäisyyspäivä, tuumivat hiirisisarukset ja muistavat välillä juoda vähän mustaviinimarjamehuakin ennenkuin se jäähtyy ihan.
7.12.2020 

Tänään Niilo ja Jalo huristelivat Isän kanssa hakemaan joulukuusta omasta metsästä kesämökiltä. Keski-Suomessa oli lunta ihan reilusti maassa ja maisema näytti ihanan talviselta. Etelässä lumipeite vielä puuttuu joten tuleekohan joulusta valkoista? Niilo ja Jalo toteavat eilen Linnan juhlissa esiintyneiden Biolapsien sanoin "Talvi loppuu, katoo lumi. Eikä tää oo enää uni. Rohkeesti ota pallosta kii. Pelastetaan tää planeetta. Sen tajuu lapsikin. Pelastetaan tää maailma." 

8.12.2020 

Joulu on välittämisen ja antamisen aikaa, joten tänään Maisa ja Mikki suunnistivat ulos heti koulun jälkeen. Naapurintytöt olivat jo tuoneet pihalle ison kauralyhteen. Isä kertoi Maisalle ja Mikille, että "Lyhde pihapiirissä on hyvä tapa päästä lähilinturetkelle ja se myös helpottaa lintujen ruoan hankintaa pakkasella! Perinteinen kauralyhde on myös kaunis koriste." Maisa ja Mikki veivät lisäksi pähkinöitä oraville ja porkkanoita rusakoille sekä metsäkauriille. Nyt sitten katsellaan ikkunasta kun metsän elämet tulevat napostelemaan herkkuja.

9.12.2020 

ABCD-sisarusten Adan, Bean, Cian ja Danan aamut ovat kiireisiä ennen kouluun ja päiväkotiin lähtöä joulukuussa. Tytöillä on kaksi joulukalenteria, jotka pitää heti aamusta ehtiä avata yhdessä. "Joulukalenteri on adventin aikaan eli joulun odotukseen liittyvä kalenteri, jonka avulla lasketaan päiviä jouluun. Luukun takaa voi löytyä yllätyksenä kuva, mietelause tai joku vaikka joku pikkuesine. Ensimmäinen suklaakalenteri tehtiin Saksassa jo 60 vuotta sitten." kertoo äiti tytöille, jotka innoissaan availevat luukkua.


10.12.2020 

"Nyt on kotona tekeillä jotain ihan kummaa" tuumii Minnie. Keittiön nurkkaan, ihan lattianrajaan on ilmestynyt pieni puinen ovi. Eikä siinä vielä kaikki sillä oven vieressä on kasa pieniä lahjapaketteja, punainen postilaatikko, tikapuut ja tuohiset lumikengät. Minnie kurkkaa varovasti postilaatikkoon ja siellä näyttää olevan kirjeitä, jotka on osoitettu Tontulle! Myöhemmin Minnielle selviää, että tuo on oikea Tonttuovi. "Nyt on parempi olla todella kiltisti koska Tonttu on asettunut taloksi keittiöön ja varmasti se myös tarkkailee miten kukin käyttäytyy ennen jouluaattoa. Jos jouluaattona mielii saada Joulupukilta lahjoja kannattaa olla kilttinä" aprikoi Minnie ja laittaessaan omaa kirjettään Tontun postilaatikkoon.

11.12.2020 

Tänään Ada Hiiri on ahkeroinnut äidin kanssa koko päivän. He ovat pakanneet monta kassillista lahjoitettavia vaatteita, urheiluvälineitä, leluja ja tavaroita, jotka viedään kohta Hope ry:lle. Jokainen meistä voi auttaa näin jouluna muita, jotta meillä kaikilla olisi hyvä mieli ja pienikin apu auttaa jo vaikeassa tilanteessa olevaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti