joulukuuta 13, 2020

Jouluinen HelsinkiJouluinen Helsinki on jo vuosia kuulunut minun jouluun valmistautumiseen. Olen halunnut kierrellä tutuissa keskustan paikoissa aistimassa joulun hiipimistä katukuvaan. Fiilistellyt Esplanadin puistossa kun jouluvalot vihdoin sytytetään sinne ja Runebergin patsaan ympärille nostetaan taas valoporot rekineen. Vanha Kauppahalli Kauppatorilla on saanut minut kiertelemään käytävillään ja nuuhkimaan jouluisia tuoksuja, joita lukemattomista jouluherkuista on leijaillut ilmaan. Senaatintori ja ihanat Tuomaan Markkinat ovat saaneet minut kerran ellei joskus toisenkin kiertelemään tutkimassa joulukojujen tarjontaa. Ennen kotiinlähtöä olen vielä katsastanut Torikorttelien pikkupuodit ja ihastellut Sofiankatua. Mikonkadun ja Stockmannin jouluvalot on aina käyty myös tarkistamassa. Ja totta kai Stockan iki-ihanat jouluikkunat ja myös Minna Parikan "isompien tyttöjen jouluikkunat"Tänä poikkeuksellisena vuonna olen käynyt ihan tarkoituksella Helsingin ydinkeskustassa todella harvoin. Olen halunnut välttää ihmisjoukkoja ja minun vierailuni keskustassa ovat laskettavissa maaliskuun jälkeen yhden käden sormilla. Edellinen vierailuni oli marraskuun alkupuolella kun kävin ihailemaan uusia paviljonkeja Kauppatorilla. Nyt piipahdin pikaisesti itsenäisyyspäivänä omalla autolla Helsingin keskustassa aistimassa edes vähän jouluista Helsinkiä. Kahvittelu joulutorttuinen Kappelin kristallikruunujen alla jäi ensi vuoteen. Nyt kuljin maskin kanssa vain ulkosalla aistimassa jouluista keskustaa ja valokuvasin. 
Senaatintorin joulukuusen pystytystä seurasin hetken verkosta kun se saapui 20.marraskuuta paraatipaikalle. Tämä upea pääkaupungimme virallinen kuusi oli ehtinyt kasvaa yli 70 vuotta omakotitalon pihalla Mellunkylässä ennekuin se päätyi Senaatintorille. Seisoessani kuusen juurella tunsin itseni todella pieneksi vaikka olenkin 180cm pitkä mutta 20 metrisen kuusen rinnalla olin kääpiö. Senaatintorin kuusen pitääkin olla juuri näin komea ja tämän tuuhean kuusen latvuksessa näytti olevan käpyjäkin.Huomenna starttaa viimeinen työviikko ennen joululoman aloittamista. Jouluvalmistelut kotona ovat ihan hyvällä mallilla ja huomenna pitää kirjoitella viimeiset joulukortit, joiden postitus muuten maaantaina 14.joulukuuta alemmalla postimerkkimaksulla. Joulukorttien kirjoittaminen on hauska joulutraditio, josta en halua luopua. Joskus on myös erittäin hyvää harjoitusta kirjoittaa muullakin kuin näppiksellä. Aivot aktivoituvat ihan eri tavalla kun kädessäsi on kynä näppäimistön sijaan. Suosittelen kokeilemaan joskus. Mukavaa uutta viikkoa kaikille ja jouluun on enää kymmenen päivää! 

Loppuun vielä pari joulukuvaa minulle niin rakkaasta pääkaupungistamme, Helsingistä! 4 kommenttia:

 1. Tämän vuoden joulukatu Helsingissä on vielä näkemättä, saas nähdä, että viitsinkö lähteä katsomaan. Isin haudalla Hietaniemessä pitäisi vielä kerran käydä, mutta sinne ajattelin mennä autokyydillä.
  Niin kaunista on kyllä tuo valaistus keskustassa.
  Ihanaa vikaa työviikkoa ennen lomaa. Minulla on vielä 7 työpäivää jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna en itsekään edes kävellyt Joulukatua päästä päähän vaan ainoastaan katselin sitä hetken Senaatintorilta käsin. Ihmisjoukot ja vilinä eivät juuri tällä hetkellä oikein innosta. Espalla oli itsenäisyyspäivänä jolloin postauksen kuvat on otettu suhteellisen väljää eli hyvin pystyi kulkemaan lähes itsekseen.

   Tsemppiä sinulle viimeisiin työpäiviin Outi ja mukavaa viikonjatkoa <3

   Poista
 2. Jouluinen Helsinki on kaunis valoineeen. Hyvin pystyy väistämään väkijoukkoja ihan ytimessäkin, jos vaikka valitsee Etelä-Espan Pohjois-Espan sijaan ja kun vähän myöhempään on liikenteeessä, on Keskuskatukin melkein tyhjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinki on vuosi vuodelta lisännyt kivasti jouluvaloja eri kaduille mutta mitään ei ole liikaa vaan juuri sopivasti. Kampin aukiolla ehkä kauppakeskus loistaa vähän turhan kirkkaasti mutta siksi vilkaisin vain autonikkunasta kun ajon Lasipalatsin ohi. Tuo on ihan totta, että valitsemalla ajankohdan ja päivänkin pystyy Espalla liikkumaan aika hyvin ihmisiä vältellen. Keskuskadulle kurkkasin vain autonikkunasta mutta valokuvaa en saanut siitä vauhdissa :D

   Poista