joulukuuta 05, 2020

Marjon matkassa 10. juhlajoulukalenteri - luukut 1-5

Hyvää joulukuuta kaikille 🎅🎄🤶🎁⭐ Eletään jo joulukuun 5. iltaa ja tuntuu, että päivät ovat vilistäneet aamusta iltaan ihan silmissä. Minulla on vielä kaksi viikkoa töitä ja sen jälkeen aloitan ansaitun joululoman eli palaan töihin vasta vuodenvaihteessa. Säästin yhden kesälomaviikon joulukuulle niin saan tehtyä sitten kaikki tarvittavat jouluvalmistelut kerrankin ihan rauhassa ilman turhaa kiirettä ja hoppua. Jouluihmisenä minä aloitan kodin koristelemisenkin hyvin pikku hiljaa vasta melko lähellä joulua. Meillähän joulu perinteisesti jatkuu sitten sinne Nuutinpäivään saakka tammikuussa. En myöskään siivoile enää ihan niin "raivopäisesti" kun joskus aiemmin kaikkia nurkkia ja kaappeja ennen aattoiltaa. Mutta totta kai kotona täytyy myös tuoksua puhtaalle kun on vuoden suurin juhla JOULU!

Joulukuun alku on tarkoittanut myös sitä, että henkilökohtaisella Facebook-sivulla on alkanut ilmestyä perinteinen joulukalenterini. Kun tein viime vuoden ABCD-tyttöjen joulukalenterin tein jonkun hassun laskuvirheen koska väitin ensimmäisten luukkujen avauspostauksessa kalenterin olevan kahdeksas tekemäni joulukalenteri. Joku outo laskuvirhe minulle kyllä sattui ja kävin nyt korjaamassa, että viime vuoden kalenteri oli siis jo yhdeksäs joten tänä vuonna on sitten 10. juhlajoulukalenteri vuorossa. Minä ja lyhytmatikka :D 

Koska tämä vuosi on kaikin tavoin hyvin poikkeuksellinen en halunnut tuoda uutta kalenterihahmoa. Juhlakalenterissa seikkailevatkin nyt päivittäin edellisten vuosien kalentereista tutut hahmot. Minnie 2011, Tontut 2012, Topi Tonttu 2013, Niilo ja Jalo 2014, Ada hiiri 2015, Taika tyttö 2016, Maija ja Mikki 2017, Viivi ja Vili 2018 sekä ABCD-tytöt 2019. 

Tervetuloa siis seuraamaan myös täällä blogissa 10.juhlajoulukalenteria. Pitäähän sitä perinteistä pitää kiinni ja olla lapsenmielistä jouluhenkeä mukana kun odotellaan lähestyvää jouluaattoa. 



1.12.2020 

Ensimmäinen joulukalenterini ilmestyi jouluna 2011. Tämän erityisen vuoden 2020 kalenterissa, joka samalla on 10. julkaisemani joulukalenteri esiintyvät kaikki aiemmat hahmot valmistautumassa nyt vähän erilaiseen joulunviettoon. Mukana Minnie 2011, Tontut 2012, Topi Tonttu 2013, Niilo ja Jalo 2014, Ada hiiri 2015, Taika tyttö 2016, Maija ja Mikki 2017, Viivi ja Vili 2018 ja ABCD-tytöt 2019. Tervetuloa seuraamaan kalenteria 💓



2.12.2020 

Tänään Maisa hiiri on äidin avustuksella opetellut valmistamaan kynttilöitä. Sydänlankaa, parafiinia/steariinia, puutikkuja, vanha kattila, korkea metallipurkki kastoastiaksi ja sitten aloitettiin kynttilätalkoot. Tarkkaa puuhaa oli ripustaa kynttilät kuivumaan kastokertojen välissä tuolin selkänojien varaan asetettujen keppien päälle. Hyvin se lopulta onnistui ja lattiakin suojattiin sanomalehdellä. Nyt on paljon erivärisiä kynttilöitä, joita voi antaa vaikka joululahjaksi.



3.12.2020 

"Mistä tietää, että joulu lähestyy?" aprikoi Riku Rusakko. "Siitä, että me vikkelät punanutut kuuntelemme iltamyöhään lukemattomia joulutoiveita. Me kun ehdimme ihan joka paikkaan emmekä jätä edes varjoja kun liikumme niin vikkelästi." vastaa Topi Tonttu. "Me joulutontut levitämme joulun myönteistä henkeä kaikkialle missä liikumme. Joten jos tunnet nenässäsi vienon havun tuoksun ja sinua hymyilyttää tiedät heti, että me olemme olleet lähelläsi. Meillä on paljon puuhaa vielä ennen aattoiltaa." jatkaa Topi. 



4.12.2020 

"Miksi ihmeessä jouluaikaan syödään aina riisipuuroa?" ihmetteli Taika tyttö. Äiti kertoi, että sata vuotta sitten syötiin ohrapuuroa mutta kun riisi yleistyi keitettiin joulupuuro sen jälkeen riisistä. Puuroriisi oli arvokasta eikä sitä aina ollut edes saatavilla joten oli ylpeyden aihe jos perheellä oli sitä puuron keittoon. "Mutta miksi puuroon piilotetaan manteli sitten?" jatkoi Taika. Äiti kertoi, että manteli piilottaminen joulupuuroon alkoi kauan sitten 1800-luvulla vaikka sitä oli harrastettu jo antiikin Kreikassa aikoinaan. "Manteli tuo onnea sen löytäjälle seuraavan vuoden aikana" jatkoi äiti. "Mutta mantelia etsitään vasta jouluaattoaamuna." 



5.12.2020 

Tänään Tontut ovat olleet puuhakkaita ja askarrelleet joulukortteja koko päivän. Tontuista on kivaa antaa läheisille jotain itsetehtyä ja kortti on mukava jouluinen tapa muistaa ystävää. Joulukorttien kirjoittaminen on Tontuille tuttu perinne jo lapsuudenkodista. Vaikka joulukorttien määrä on vähentynyt niin viime jouluna me suomalaiset postitimme silti 15 miljoonaa joulukorttia. Tänä poikkeuksellisina jouluna Tontut lähettävät myös monia videotervehdyksiä jouluaattona. Tontut muistuttavat, että viimeinen päivä lähettää joulutervehdys postin mukana joulun ikimerkillä on 14.joulukuuta joten vielä ehtii itsekin tehdä kortit.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti