joulukuuta 16, 2020

Lokal Kansallissalissa voi shoppailla vastuullisesti vielä 23.12. asti

 

Jos et vielä ole hankkinut kaikkia joululahjoja pukinkonttiin niin tässä tulee vinkki upeasta paikasta, jossa yhdistyvät sekä historiaalinen jugend interiööri että muotoilijoiden ja käsityöläisten laadukkaat designtuotteet. Lokal Helsinki avasi joulukaudeksi Lokal Kansallissalin, joka löytyy upeasta Wäinämöisenlinnasta Aleksanterinkatu 44, 2.kerroksesta. Olen itse päässyt vierailemaan siellä pari vuotta sitten myös muotoilun ja designin merkeissä ja tästä voit kurkistaa miltä tässä linnamaisessa jugendhelmessä näyttää. Pelkästään astuminen itse rappukäytävään panee pään pyörälle. 

Kansallissali on 400 neliön kokoinen pienoistavaratalo, jossa on upeiden puitteiden lisäksi paljon laadukkaita tuotteita. Itse piipahdin Kansallissalissa syksyllä 2019 Dr Oetkerin Halloween lehdistötilaisuudessa. Jos et halua tässä poikkeuksellisessa ajassa liikkua suurissa väkijoukoissa niin voit halutessasi varata yksityisen shoppailuajan kello 8.30 - 10.00 välillä jolloin tilassa ei ole muita ihmisiä. Varaaminen tapahtuu joko soittamalla +358 (0) 44 9787 943 tai lähettämällä sähköpostia kansallissali@lokalhelsinki.com ja ilmoittamalla mikä aika sopisi sinulle parhaiten yksityisshoppailuun. Lokal Kansallissali on avoinna 23.joulukuuta asti ma - su 8.30 - 20.00.


Totta kai tuotteita voi tilata myös nettikaupan kautta mutta arkkitehtitoimisto Geselius-Lindgren-Saarisen suunnittelema kansallisromanttinen talo on todella näkemisen arvoinen. Talon jylhässä ulkokuoressa on käytetty harmaata Juuan vuolukiveä ja fasadista löytyy viitteitä Kalevalaan sekä suomalaiseen hirsirakentamiseen. Alunperin talossa on ollut myös asuntoja ja siitä juontaa juurensa nimi Wäinämöisenlinna. Talon on aikoinaan tunnettu Pohjolan talona ja sen julkisivussa on "irvisteleviä hahmoja", joista minä muistan talon jo lapsuudestani. Nämä vuolukivinaamiot ovat kuvanveistäjä, taidemaalari ja -graafikko Hilda Flodinin tekemiä.
Lokal Kansallissali tarjoaa erilaisia huonetiloja - Ruokakomero, Sali, Vanha Apteekki, Ateljee, Korurasia, Vaatekaappi, Taidehuone ja Peilikäytävä - joissa on myynnissä aiheittain erilaisia tuotteita. Vanha Apteekki yhdistää tuoksut ja hyvinvoinnin maailman. Ruokakomero puolestaan on kuin klassinen vanhan ajan maitokauppa, jossa myytiin paikallisten viljelijöiden tuotteita. 

Poimin tähän muutamia itseäni kiinnostavia esimerkkejä Lokal Kansallissallin joulutarjonnasta. Kuvat postauksessa ovat Lokal Helsinki pressikuvia paitsi ©Marjon matkassa -kuvat omiani aiemmilta käyntikerroilta. 

Auli Vasara, punotut korit
EKoArt Eija Koski, olkihimmeli


Emalipuu, juustoveitsiKati Karttunen, paperitähti

Matti Pikkujämsä, kuusenkoristeet

studio Natalie L, keramiikka

Tuohimuori, tuokkonen

Veera Kulju, villahuopa

Luonkos, luonnonkosmetiikka
Iris Hantverk, harjat

Tässä muutamia poimintoja Lokal Kansallisalin tarjonnasta. Lokal Kansallissali tarjoaa huolella kuratoituja, vastuullisesti valmistettuja ja kestäviä valintoja läheltä ja hieman kauempaa. Tekijät tuotteiden takana ovat alansa huippuja ja tinkimättömiä työnsä laadusta. Näitä tuotteita on ilo antaa ja vielä suurempi ilo saada jouluaattoja. Mukavia joulushoppailu hetkiä Wäinämöisenlinnassa! 4 kommenttia:

 1. Kävin marraskuussa aamupressissä tuolla. Oli ihana kun sai miltei yksin tutustua upeisiin tuotteisiin tunnelmallisessa, ainutlaatuisessa miljöössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus oli minunkin tulla silloin mutta ei sopinut aikatauluin tuo aamupressi. Miljöö on kyllä aika namu ja luo hyvät puitteet muotoilulle ja käsityölle. Hyvä, että on annettu mahdollisuus myös shoppailla ihan yksin ajanvarauksella.

   Poista
 2. Ihania juttuja ja mielettömiä kädentaitajia. Olen aina halunnut meille ison himmelin <3
  Kaunista loppuviikkoa sulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ole miettinyt myös himmeli monta vuotta. Ainoa ongelma on se, että en osaa päättää mallia, jonka haluaisin. Mukavaa Karkkila viikonloppua sinulle <3

   Poista