joulukuuta 25, 2020

Marjon matkassa 10. juhlajoulukalenteri - luukut 18-24

 








Nyt joulupäivänä on aika avata myös täällä blogin puolelle viimeiset joulukalenterin luukut 10. juhlajoulukalenterista. Kohta voidaan taas istahtaa jouluherkkujen ääreen nauttimaan lukemattomista ihanista jouluruokalajeista kiireettömästi. Sytytellään kynttilöitä ja tuoksutellaan joulua - kanelia, inkivääriä, joulukuusta, hyasintteja ja lukemattomia muita joulun tuoksuja. Oikein tunnelmallista joulupäivää teille kaikille. 




18.12.2020

Tänään oli vihdoin satanut vähän lunta. Minnie lähti ystävänsä Laikun kanssa laskemaan mäkeä viime jouluna lahjaksi saadulla punaisella kelkalla. "Minä olen toivonut joululahjaksi uutta kaulapantaa ja herkkuja. Entäs sinä?" huikkasi Minnie mäenlaskun lomassa. Laikku vastasi "Minä toivon, että maailma olisi ensi vuonna turvallisempi paikka elää ja kaikilla olisi hyvä olla." "Hieno toive mutta etkö sinä halua mitään itsellesi?" ihmetteli Minnie. "No, ehkä minä voisin ottaa jonkun makoisan luun." vastasi Laikku ja sitten koirat taas viilettivät mäkeä alas. Vaikka jouluun liittyy paljon kiirettä ja kaupallisuutta on tärkeä muistaa, että joulu on ilon, valon, rakkauden ja hyvän mielen juhla.



18.12.2020

Tänään ABCD tytöt halusivat esittää vanhemmilleen ja Teamsin kautta myös isovanhemmille joulunäytelmän. Ada oli Maria ja Dana pienimpänä sai esittää Jeesus-vauvaa. Tyttöjen vanha kehto toimi seimenä. Bea ja Cia toimivat enkeleinä ja muutamia eläinhahmojakin kuvaelmaan saatiin mukaan. "Ja tapahtui niinä päivinä..." aloitti Ada lukemaan. Näytelmä meni tosi hyvin ja isovanhemmat kehuivat miten luontevasti tytöt selvisivät pitkästä näytelmästä. "Ehkä teistä tulee isona näyttelijöitä kaikista". Tyttöjä nauratti :D




20.12.2020

Tänään Taika tyttö saa vihdoin leipoa piparkakkuja! Tätä päivää hän on odottanut koko joulukuun. Taika kaivaa oman pienen kaulimensa esille ja aloittaa piparkakkutaikinan kaulimisen. "Aion tehdä todella monta erilaista piparkakkuhahmoa." Esiin hän on kaivanut ainakin joulukuusen, sydämen, karhun, joulutontun, hevosen ja monta muuta piparkakkumuottia "Minä leivon ainakin 100 joulupiparkakkua ja sitten myös koristelen ne kauniisti." toteaa Taika tyttö. Äiti ja isää vähän naurattaa siinä yhdessä leipoessa. "Hyvä juttu koska sitten meillä on piparkakkuja ihan koko joulun ajaksi" sanoo isä ja ottaa jääkaapista lisää piparkakkutaikinaa.



21.12.2020

Viivi ja Vivi ovat tänään ahkeroineet koko päivän. He siivosivat huoneensa lattiasta kattoon ja puhdasta tuli. Keittiöstä tulee aivan ihana kinkun tuoksu joten hiirisisarukset juoksevat katsomaan joko kinkku olisi kypsää. "Vielä ei ole oikea aika ottaa sitä uunista" sanoo isä. Äiti on nostanut esille joulumukit ja paljon punaista on ilmestynyt keittiöön. "Joulu tulee hiipien meille." sanoo äiti. "Enää kolme yötä jouluaattoon!" huudahtavat Viivi ja Vili iloisina.



22.12.2020

Tänään Topi Tonttu pikkuveljineen haluaa muistuttaa siitä, että joululiikenteessä pitää olla erityisen varovainen. Ihmisillä kun on kova kiire sekä hoppu ja pipo tai takinhuppu päässä saatetaan lähteä ylittämään katua täysin arvaamatta ja vielä ilman heijastinta. Pimeässä ei edes näe kovin pitkälle jos ei ole lunta. Lumisilla alueilla taas voi olla myös todella liukasta ja pysähtymismatka pitenee. "Vaikka on kiire pitää muistaa katsoa oikealle ja vasemmalle ja vielä kerran oikealle ennenkuin lähtee ylittämään tietä tai katua." Turvallista joulunalusaikaa kaikille!



23.12.2020

Tänään Tontuilla on viimeinen kiireinen päivä ennen jouluaattoa. Ikkunoita, joiden taakse pitää kurkkia riittää vielä monia näin aatonaattonakin. On tarkistettava ovatko kaikki muistaneet olla kilttejä, auttavaisia, ystävällisia ja suvaitsevaisia. Ennen meille Tontuille jätettiin kupponen joulupuuroa ja vihtakin saunomista varten mutta näistä tavoista on nykyään luovuttu. "Syödään puurot ja saunotaan sitten Korvatunturilla" Tontut kuiskivat ja jatkavat vielä puuhiaan. Enää yksi yö jouluaattoon...



24.12.2020

Tänään on vihdoin jouluaatto! Suomen Turku julisti hetki sitten joulurauhan ja joulun henki on laskeutunut kaikkialle. Koti on täynnä ihania tuoksuja kinkusta, piparkakuista, kynttilöistä ja joulukuusta. Aamulla syötiin riisipuuroa ja etsittiin mantelia, jonka joku onnellinen löysi. Kohta voidaan istua joulupöytään nauttimaan sen herkuista ja jouluisesta tunnelmasta. Joulukalenteri hahmot Minnie, Tontut, Topi Tonttu, Niilo ja Jalo, Ada hiiri, Taika tyttö, Maisa ja Mikki, Viivi ja Vili ja ABCD-tytöt toivottavat kaikille OIKEIN HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti