joulukuuta 16, 2018

Tuomaan markkinat on Helsingin vanhin joulutori, josta löytyy myös joulusauna


Perinteiset Tuomaan markkinat ovat Senaatintorilla vielä ensi lauantaihin 22.12. saakka. Olen itse piipahtanut jo kerran joulutorilla mutta taidan vielä käydä poikkeamassa ensi viikolla joulusiivoilujen lomassa. Aloitin erittäin ansaitun ja tarpeeseen tulevan joululomani jo eilen ja palaan töihin vasta 31.12. JIPPII!!!

Tosin ihan lomaillessa tuleva viikko ei tule kuitenkaan kulumaan. Isäni putkiremontti on nyt ohi ja se tarkoittaa auttamista tavaroiden purkamisessa ja paikoilleen järjestelyssä. Tänään jo huhkin siellä puolipäivää ja huomenna savotta jatkuu. Ja kotonakin pitäisi vielä joulusiivoilla mutta onhan tässä vielä aikaa jouluaattoon.

Tuomaan markkinoilta löytyy Lahjakujalta peräti 115 myyntikojua eli ihan varmasti täältä saa hankittua joululahjoja jos niitä vielä pukinkontista puuttuu. Lisäksi Senaatintorilta löytyy kaksi ruokapihaa jos nälkä yllättää kiertelyn lomassa.

Totta kai lapsille on tuttu karuselli, johon näyttää kyllä aina olevan jono. Kaikki pikkuiset ja vähän isommatkin haluavat pyörimään tähän vanhaan kauniiseen karuselliin. Ohjelmalavalla on myös tapahtumia ja 22.12. vietetään Lasten lauantaina. Tästä lisää ohjelmasta.

Kauniiden tekojen kioskissa voi nyt viimeisellä markkinaviikolla hankkia SPR:ltä itselleen tai läheiselleen lahjan, jonka avulla apua ohjataan hädässä oleville.


Suosikki kahvilani Cafén Regatta on taas mukana jouluherkkujen kanssa Tuomaan markkinoilla.Itse joulupukki löytyy totta kai myös Tuomaan markkinoilta. Totta kai kävin tervehtimässä joulupukkia vierailullani ja jonotin hetken japanilaisten opiskelijoiden kanssa joulupukin mökkiin. Viime vuonna joulupukki tapasi muuten 95 eri maasta tulleita ihmisiä. Tuomaan markkinoiden joulupukki on aika kansainvälinen! Joulutorilla on aina vilinää ja siellä vieraileekin vuosittain yli 300 000 ihmisistä hakemassa joulutunnelmaa.Maslo Russian Bristo & Bakery tarjoaa venäläisen keittiön herkkuja modernilla twistillä.
Sillankorvan Yrttijuustot vievät kielen mennessään. Valikoimissa myös leipäjuustoa ja unelmajäädykkeitä kotimaisista marjoista. Omnomnom!Luhtasaran kojussa on tonttuja ja enkeleitä, jotka kaikki ovat uniikkeja. Kahta samanlaista ei löydy.


Pohjoisiin makuelämyksiin erikoistunut Polarica tarjoaa poronlihaa eri muodoissa.
Toista kertaa löytyy Tuomaan markkinoilta myös joulusauna. Torikortteleista tuttu joulusauna on nyt Senaatintorilla. Voit nauttia pehmeistä löylyistä puusaunassa ja käydä vilvoittelemassa välillä katsellen Tuomiokirkon silhuettia.
16 kommenttia:

 1. Kylläpä on ihana tunnelma tuolla Tuomaan markkinoilla. En ole koskaan siellä käynyt, mutta oli kiva päästä nyt mukaan ihanien kuviesi avulla. Minusta on aivan ihanaa, että tälläiset näinkin suuret markkinat järjestetään ja että ne kestävät monta viikkoa. Tuolla, jos missä, pääsee mukaan joulun tunnelmaan. Voittaa ostoskeskukset mennen tullen. Hyvää 3.adventtia Sinulle, Ystäväni ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomaan markkinat on perinnetapahtuma Helsingissä ja vuoteen 2011 saakka se pidettiin Espan puistossa. Puistossa oli paljon ahtaampaan kuin nyt Senaatintorilla, joka toki on juhlavampi paikka myös. Helsinki kehittyy joulukaupunkina ja ehkä jonain päivänä se on kisassa Euroopan kauneimmasta joulutorista mukana.

   Hyvää uutta viikkoa ja joulun odotusta Krisse ♥

   Poista
 2. Käytiin itsenäisyyspäivänä ostoksilla Tuomaan markkinoilla. Oli kyllä kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa kun olet ehtinyt jo käydä. Kiitettävän paljon käsityöläisiä ja myös työnäytöksiä kuten seppä takomassa. Tuomaan markkinat on idyllinen tapahtuma ja kehittynyt hurjasti viime vuosien aikana.

   Poista
 3. Ihania kuvia <3 Yritän ehtiä ensi lauantaina Tuomaan markkinoille. Nasu on menossa ystäviensä kanssa maanantaina. Siellä on kyllä niin ihanan tunnelmallista. Ihanaa alkavaa jouluviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tinsku ♥ Tuolla on tarjolla myös ruokaherkkuja pukinkonttiin ja totta kai maisteltavaksi myös itse torilla. Minä join vain glögit ja söin makoisan joulutortun. Itse tulen piipahtamaan vielä tässä joku ilta kun liikun keskustassa.

   Ihanaa joulunodotusta ja rapsuja koiruuksisille ♥

   Poista
 4. Tuolta lähtee taatusti vähintääkin se joulufiilis mukaan kotiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti Mira ♥ Lapsille ja myös lapsenmielisille (LUE: bloggaajalle) myös tapaaminen joulupukin kanssa hänen mökissään :D Ja tuo ihana karuselli.

   Poista
 5. Ihan samaa piti sanoa mitä Krisse K jo kommentoi -- en ole koskaan käynyt, mutta oli ihana tutustua kuviesi kautta! Tällaiset perinteiset markkinat on aina niin ihania, tunnelma on hyvä ja aito <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja :) toivottavasti joskus pääset piipahtamaan ennen joulua ja pääset aistimaan Tuomaan markkinoiden henkeä. Suurin ja vanhin tapahtuma pääkaupunkiseudulla.
   Kivaa jouluodotusta!

   Poista
 6. Minulla olisi missio tuolla, ostaisin maatuskan (jostain saanut päähäni, että haluan sellaisen), ostaisin myös nekkusia ja kävisin karusellissa. Siinä se <3 Niin upea tunnelma välittyy kuvista.
  Kaunista iltaa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko Tuomaan markkinoilla maatuskoja myynnissä? Kuvassani näkyvät olivat venäläisen ravintolan rekvisiittaa mutta ehkä niitä on myös kojuissa. Arvaa vaan ostinko minä nekkuja ja juu, söin yhden jo autossa :D Karuselliin en sentään kehdannut (LUE: jaksanut jonottaa).
   Hyvää joulun odotusta Outi ♥

   Poista
 7. Täytyy katsoa ehdinkö tunnelmallisille Tuomaan markkinoille tulevalla viikolla, aika paljon tekemistä on tuleville päiville. Joulu tulee aina kuitenkin nopeammin kuin uskoisikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, että tämä viimeinen viikko menee ihan siivillä. Pitää tehdä jouluvalmistelu ja ehkä vielä viimeisiä lahjaostoksiakin. Mutta kivaa on toki piipahtaa myös välillä rentoutumassa ja hakemassa joulunfiilistä.

   Kivaa joulun odotusta ♥

   Poista
 8. Voi mikä ihana joulutunnelma tuolla on! Oikein harmittaa, etten asu lähempänä Helsinkiä. Onneksi Turussa on kanssa tosi kivat joulumarkkinat, vaikka tänä vuonna nekin on vielä käymättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti myös Turun joulumarkkinoilla/joulutorilla on tunnelmaa. Minä en puolestani ole taas käynyt siellä vaikka usein Turussa tulee käytyä.
   Hyvää joulun odotusta Mari ♥

   Poista