joulukuuta 31, 2018

Ei enää montaa tuntia ja toivotamme uuden vuoden tervetulleeksi... ♥


Lähtölaskenta uudelle tulevalle vuodelle 2019 on jo alkanut - tik tok tik tok! 

Kello käy kiivaasti kohden keskiyön maagista hetkeä. Hetkeä jolloin on aika hyvästellä vanha ja toivottaa tervetulleeksi uusi. Emme avaa enää ikkunaa päästääksemme vanha vuosi ulos kuten aiemmat sukupolvet ovat aikoinaan tehneet. Keskiyöllä valetusta tinasta voi ennustaa tulevaa vuotta ja jos valoksessa on paljon röpelöistä on selkeästi rahaa tiedossa ellei peräti lottovoitto. JIHUU!!!

Tinaa voi valaa siis edelleenkin sillä EU:n keväisen päätöksen jälkeen uudet tinakengät eivät enää sisällä myrkyllistä lyijyä. Viime vuoden uudenvuoden postauksessa väitin kiven kovaa ettei tinaa voi enää valaa joten perun siis nöyränä puheeni. Toki mehiläisvahalla, sokerilla ja steariinillakin voi ennusteen tehdä. Itse en ole kokeillut kuin tinalla valamista.Aikoinaan vuoden vaihtumiseen on liittynyt jänniä uskomuksia.

On uskottu, että uuden vuoden ensimmäiset teot ovat ratkaisevia tulevaisuuden kannalta. Ensimmäinen vuodenvaihteen jälkeen kohdattu eläin määrittelisi sen millainen oma olemus tulisi olemaan seuraavan vuoden ajan. Eli jos kohtaisi ketun tulisi olemaan viekkaan juonikas seuraavan vuoden. Hauskin on minusta uskomus, että ensimmäisen kohdatun vastakkaisen sukupuolen edustajan nimi kertoisi naimattomalle henkilölle sen, minkä nimisen sulhasen tai vaimon hän tulevaisuudessa saisi.

Ensimmäinen eläin johon itse törmään vuodenvaihteen jälkeen on Minnie joten minusta tulee siis eloisa, valpas ja toimelias terrierityttö, jolla on tarkkaavainen ja älykäs ilme. Tulen olemaan rohkea ja peloton, ystävällinen mutta tyynen itsevarma sekä sisukas tehopakkaus, joka ei anna tuumaakaan periksi. Vapiskaa ystävät kun kohtaatte minut :D


Miksi uutena vuotena syödään ja juodaan tolkuttomasti?

Kustaa Vilkuna kertoo Vuotuinen ajantieto kirjassaan, että runsas syöminen ja juominen ovat aina kuuluneet uudenvuodenjuhlintaan. Se miten runsas pitopöytä on uutena vuotena ollut on ollut verrattavissa tulevan sadonkorjuun määriin. Eli mitä enemmän ruokaa tarjolla vuodenvaihteessa sitä isompi sato saadaan korjattua myöhemmin. 

Runsas alkoholinkäyttö on liitetty myös ennustuksiin uutena vuotena. Jos isäntä nuokkui pitopöydässä tulevan vuoden viljastakin tuli raskasta ja nuokkuvaa. Sammua ei isäntä saa uuden vuoden juhlissa missään tapauksessa sillä silloin tuleva viljasato mene lakoon ja pilalle. Ei kai se ole suotavaa, että vieraatkaan sammuvat uutena vuotena :D 

Ehkä emme enää ajattele tulevaa viljasatoa mutta kun itse kävin tänään kaupassa mietin, että tarvitsenko ihan todella näin paljon ruokaa uuden vuoden juhlintaan? Enkä ollut ainoa siellä marketissa, joka täytti hiki hatussa kauppakassejaan. Alkossa en käynyt sillä juomia meiltä löytyy kilistelemään kuohuvat vuoden vaihtuessa. 

Haluan toivottaa kaikille teille oikein mukavaa ja iloista vuodenvaihdetta Heli Laaksosen sanoin:


Uure vuore ohjei:

Ot käpy pois kenkäst.
Kaar vesi pois saappaast.
Nost ämpär silmiltäs.
Jua kuppis tyhjäks.
Ol ilone, ol valone, ol pulune.
Älä lait kät sirkkeli.
Älä purot kirvest kintuil.
Älä unohr kotti avaimi.
Älä karot annetui syrämei.

Kaikki postauksen kuvat on lainattu netistä. 

8 kommenttia:

 1. Kiitos kuluneesta vuodesta ja Onnellista ja Hyvää Uutta Vuotta 2019, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse ihanuus ♥

   Ihanaa, että olemme tavanneet näiden blogikuvioiden kautta ja tehneet yhdessä päiväreissujakin Etelä-Suomessa. Sitähän ei koskaan tiedä mihin tämä vuosi meidän kuljettaa. Kivaa uudenvuodenpäivää ja totta kai myös alkanutta vuotta ♥

   Poista
 2. Hyvää uutta vuotta 2019 ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ ja kiva kun olet mukana Marjon matkassa.
   Hyvää uutta vuotta Ronja Ryövärintytär!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen ♥ Hyvää uutta vuotta!
   Ja nyt tammikuussa mennään vihdoin sinne lounaalle...

   Poista
 4. Oikein hyvää ja valoisaa uutta vuotta, Marjo ja kiitos menneestä vuodesta; monista kommenteista ja upeista postauksistasi, joista monesti oppii jotain uutta - niin nytkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Lady ♥ ja hvvää uutta vuotta sinullekin Kaarinaan.
   Toivottavasti nähdään pian tai ainakin kuluvan vuoden aikana.

   Poista