joulukuuta 21, 2018

Joulu on hiipinyt pikku hiljaa meille kotiin...


Joulu on alkanut vähitellen hiipiä meille kotiin. Ikkunoihin on ilmestynyt paperiset joulutähdet tuikkimaan. Viimeiset lumihiutaleet ripustettiin tänään parvekkeelle valaisemaan. Samalla myös pajukartio sai latvaansa hopeisen tähden ja joulunpunaista nauhaa ympärilleen. Kynttilälyhtyihin sytytettiin kynttilät illan hämärtyessä luomaan lisää valoa. Lunta oli satanut ja luonto näytti niin kauniilta.


Viime viikolla saapui uusi huonekuusi kotiimme. Tällä kertaa se sai paikakseen pianon päällisen. Toivomme hartaasti, että tämä yksilö kestäisi meillä hengissä vähän pidempään. Olemme vähän huonoja kuusen hoitajia ja yleensä pääsiäiseen mennessä kuusemme siirtyy kierrätykseen. Punainen pullea amaryllis ja pari valkoista hyasinttia tuovat jouluista tunnelmaa. Hyasintin tuoksu on minusta ihanan jouluinen ja se kuuluu joulukotiin.


Joulukoristeet ovat vähitellen myös asettuneet paikoilleen. Punaista, valkoista ja vähän vihreää. Punainen on minusta joulun väri ja pidän siitä kotona kerran vuodessa. Muuten meillä ei juuri punaista näy sisustuksessa. Jouluiset astiat on otettu myös käyttöön. Aamuisin juodaan kaffet "rimppakinttu joulupukki" mukista. Totta kai rakas Muumien joulumuki on myös esillä.


Tallinnan joulutorilta saapui kotiimme uusi tonttutyttö sylissään mustavalkoinen koira. Melkoinen yhdennäköisyys tässä huushollissa asuvaan karvakaveriin vai mitä tuumitte... Virolaista käsityötä ja hauskan erilainen joulutonttu. Tämän tonttutytön voi myös ripustaa roikkumaan.


Vielä on kotona tehtävää ennen jouluaattoa mutta voiton puolella ollaan jo. Jouluaatto on vasta maanantaina joten vielä ehtii puuhailla ja ottaa lisääkin koristeita esille. Mukavaa joulun odotusta sinne ruudun toiselle puolelle. Älkää stressatko turhaan sillä joulu tulee joka vuosi ja ihan kaikkea ei tarvitse ehtiä ja jaksaa tehdä. Joulun henki tulee vaikkei kaikki olisi ihan tiptop...


12 kommenttia:

  1. Teillä näyttää niin kauniilta ja ihanan jouluiselta. Kauniit nuo jalalliset punaiset lasit pianon päällä ja aivan ihana se tarjotin, minkä päällä ne ovat. Minäkin tykkään jouluna kovasti punaisesta. Se väri on yllättäen pompannut meidän joulukotiimme. Kaikki muutkin vanhat joulukoristeet ja -liinat ovat alkaneet miellyttää minua entistä enemmän. Vielä kolme yötä jouluun... ♥ Mukavia jouluaskareita sinulle, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse ♥

      Hyvin on valittu kuviin myös kuvakulmat ettei kaikki vielä keskenolevat / rempallaan olevat jutut näy kuvissa :D Minulla punainen tuli jouluun oikeastaan punaisten lasien ja astioiden kautta.

      Nuo punaiset Römer lasit olen saanut joskus häälahjaksi. Niitä on muuten kyselty usein blogin kautta. Aikoinaan ne on ostettu Stockalta mutta tällä hetkellä niitä ei siellä enää myydä. Ehkä saattaa löytää vanhojen tavaroiden liikkeistä ja netin kautta jostain osto/myyntisivuilta. Jos jollain on vinkata tarkemmin kertokoon sillä minulla on parinkin innokasta ostajaa tiedossa.


      Tarjotin on puolestaan Piirongista useita vuosia sitten hankittu. Itse asiassa ostin kolme erilaista tuollaista kun olivat niin kauniita. Ovat kyllä vilahdelleet täällä postauksissa kattauksessa kun on ollut juhlia.

      Vielä kolme yötä ja vähän hommia :) kivaa lomaa sinulle ja jouluaskareita ♥

      Poista
  2. Kauniilta ja niin jouluiselta näyttää kotonasi. Minä olen vuosi vuoden jälkeen menossa ihan eri suuntaan joulukoristelun kanssa kuin kaimani Krisse tuossa aiemmin. Punainen väri vähenee vuosi vuodelta ja tänä vuonna en aio ottaa yhtäkään joululiinaa pöydille, paitsi ruokapöytään johon tulee Marimekon viininpunainen liina. Tontut taidan myös jättää sovinnolla laatikkojen kätköihin. Nyt tuntuu että riittää kuusi ja kyntteliköt sekä iso tähti ikkunassa.
    Oikein ihanaa ja tunnelmallista joulua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina ♥ kuten jos Kriselle kirjoitin vielä on kovin keskeneräistä vaikkei se kuvissa näy.

      Jännää, että minä en aikoinaan voinut sietää joulua ja punaista yhdessä. Muistan sellaisia jouluja kun kodissa on valkoista ja hopeaa. Sitten se alkoi kyllästyttää ja siirryin punaiseen, jossa nyt ollaan oltu monta vuotta. Toisaalta en vaihda joulutyyliäni trendien tai muodin mukaan. Monet joulukoristeet ovat jo isoäidin peruja tai lapsuuden kodistani joten ne eivät myöskään vaihdu.

      Ihanaa joulun odotusta sinne Ahvenanmaalle Kristiina ♥

      Poista
  3. Meillä koristeiden määrä on vähentynyt vuosi vuodelta, kovin monta ei ole tänä vuonna esillä. Pieni kuusi tuli maalta, parvekkeella on joulukranssi ja valot sekä ikkunassa joulutähti. Ruokapöydällä on kynttilöitä ja muutama joulukukka. Aaton kattauksestakin tulee mustavalkoinen, mutta näkyy siinä hieman jouluakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aito kuusta minäkin kaipaisin mutta kun Minnie "taitaa pitää siitä myös niin paljon" ettei oikein sovellu. Ensimmäisenä joulunaan Minnie joi kylässä kuusenjalasta ja oli melkein kaataa täyskorkuisen joulukuusen ja meni solmuun jouluvaloihin. Kaipaan myös kuusen tuoksua kodissa.

      Huomasin juuri tänään, että hyasintit ovat vaihdettava jo uusiin. Olen näemmä joko ostanut huonoja tai ostanut ne liian aikaisin mutta näyttävät jo vähän kärsineiltä...

      Leppoisaa joulun odotusta!

      Poista
  4. Meillä on jouluna aina punaista. Keittiöön tulee punaiset verhotkin. Joulukuusessa oli vielä aidot kynttilät pari vuotta sitten. Sinikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän jouluväri on myös punainen. Jouluverhotkin vielä! Muistan, että isoäidilläni on ihanat aidot kynttilät kuusessa ja se tuoksu niin hyvällä.
      Hyvää joulun odotusta Sinikka!

      Poista
  5. Kauniilta näyttää Marjo ja oikein ihanaa joulun odotusta sinulle. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia <3 Vielä on tekemistä mutta onhan tässä vielä pari päivää aikaa.

      Poista
  6. Kauniilta ja niin jouluiselta näyttää - tokkopa tarvitsee enää paljon muuta laittaakaan :)
    Se helpottaa varmasti monia työssäkäyviä, että aatto on vasta maanantaina - viikonloppuna saa tehdä pitkät päivät valmisteluja tarvittaessa... Itselläni on ihan hyvin hommat hanskassa ja niinpä lähdenkin huomenna aamulla käymään keskustassa ihan vain fiilistelemässä itsekseni ja ehkä katson takkia ALEa silmälläpitäen.

    Tunnelmallista joulua sinulle <3

    VastaaPoista
  7. Punainen on tosiaan ihanan perinteinen joulun väri. Nyt näkee paljon myös valkoisia ja hopeisia koristeita. Minä olen himoinnut tuota huonekuusta myös, mutta se varmaan kuolisi käsissäni muutamassa viikossa.
    Ihanaa viikonloppua Marjo, vielä kolme yötä jouluun!

    VastaaPoista