joulukuuta 30, 2018

Marjon matkassa 2018 pähkinänkuoressa


Vuoden toiseksi viimeisen päivän kunniaksi ajattelin tehdä pienen yhteenvedon blogin vuoden 2018 osalta. On mukavaa katsoa vähän taaksepäin ennen kuin alkaa suunnittelemaan uutta alkavaa vuotta. Marjon matkassa -blogi täytti jo kuusi vuotta joulupäivänä. Ihan kunnioitettava ikä blogille omasta mielestäni. Mutta mitä oikein sain aikaiseksi viime vuonna? Toteutuivatko ne tavoitteet, joita olin itselleni asettanut? Onnistuinko jossain erinomaisesti? Mitä jäi saavuttamatta ja miksi? Miten tästä eteenpäin mennään...?


Kuluvan vuoden aikana blogipostauksia ilmestyi enemmän kuin koskaan koko blogihistoriani aikana. Tämä postaus on 202. ja kun otetaan mukaan vielä huomenna ilmestyvä uudenvuoden postaus olen saanut aikaan vuonna 2018 yhteensä 203 postausta. Vuoden 2017 aikana syntyi 187 postausta ja keskimäärin olen blogannut 170 kertaa vuodessa aiempien blogivuosieni aikana. Ensimmäisenä blogivuotena 2012 tein yhden postauksen siis joulupäivänä mutta kunnolla bloggaaminen käynnistyi vasta 2013 alussa.


Yritin analysoida miksi postauksia kertyi nyt enemmän mutta ihan yhtä selkeää syytä en löytänyt. Ehkä asioita vain tulvi tänä vuonna enemmän eteeni ja halusin jakaa niitä myös teidän kanssanne täällä blogissa. Toisaalta minulla oli hyvä draivi päällä koko vuoden ja koin, että juttua tulee :) Vielä toistaiseksi en ole kokenut koskaan "tyhjän ruudun syndroomaa", josta muutama tuttuni kärsii aika ajoin. Joskus minulla on vaikeus puolestani valita mistä aiheesta kirjoittaisin ensin.


Asetin itselleni tavoitteeksi kuluvalle vuodelle tuottaa laadukkaampaa sekä kuvallista että kirjallista jälkeä tänne blogiin. Vaikka bloggaaminen on minulle erittäin rakas harrastus on minulla myös päivätyö, joka sekin vie aikaani. En kuitenkaan halua tuottaa huonoa jälkeä tänne blogin puolellekaan. Joskus elämässä on kiireempiä ajanjaksoja ja tuntuu, että aika ei riitä. Mutta toisaalta olen luonteeltani sellainen, että pienessä kiireessä minä olen parhaimmillani. Leppoisa tahti tylsistyttää minut nopeasti.


Ehkä oli onni onnettomuudessa, että rämähdin katuun Kallio kukkii -tapahtuman samba-kulkuetta katsoessani ja rikoin kamerani. Uuden kameran ostoa olin jo miettinyt jonkin aikaa joten nyt kun suljin ei enää avautunut olin minun tartuttava härkää sarvista ja marssittava kameraliikkeeseen. Olin jo aiemmin ostanut toisen objektiivin edelliseen Sony kameraani. Myös kännykän vaihtaminen Huaweihin toi Instagramin puolelle laadukkaampia kuvia. Sujahdin myös Android-järjestelmään kuin kala veteen!


En vieläkään ole käynyt mitään valokuvauskurssia vaikka se oli jo viime vuoden "must to do" -listalla. Minä otan paljon valokuvia ja totta kai haluaisin kehittyä vielä enemmän kuvakulmissa ja muissakin kikoissa saadakseni parempia kuvia. En tietoisesti siis todellakaan ole vältellyt valokuvauskursseille menoa mutta aikataulullisesti emme ole vielä kohdanneet. Asetan uuden alkavan vuoden listalle ehdottomasti valokuvauskurssin ihan kärkipäähän tavoitteissa.


Onnistuin tuottamaan enemmän postauksia kuin viime vuonna, jonka koen hyvänä asiana. En itse koe, että yksikään postaukseni oli "ns. välipostaus" eli "blogiin pitää saada juttua tällekin päivälle tyyppisesti". Pidempään blogiani seuranneet ovat ehkä huomanneet, että etsin aina jonkin verran taustatietoja ja pyrin perehtymään aiheeseen, josta kirjoitan. Toisaalta en myöskään tartu sellaisiin asioihin tai aiheisiin, jotka eivät minua kiinnosta koska en niistä osaisi mitään väkisinkään kirjoittaa. Ne asiat, joista minä kirjoitan ovat merkityksellisiä minulle ja toivottavasti se välittyy myös teille lukijoille.


Olen hätäinen ja joskus harmittaa, että ehdin julkaista postauksen ennen kuin olen kunnolla oikolukenut sitä. Inhoan sitä, että joudun jälkikäteen korjaamaan kirjoitusvirheitäni ja tässä on minulla peiliin katsomisen paikka. Ensi vuonna yritän olla hätäilemättä. Otan vaikka tavaksi mennä keittiöön juomaan välillä lasin vettä ja tulen sitten uusin silmin koneen ääreen katsomaan tekstin vielä kerran läpi ja sitten vasta JULKAISE! Asiavirheitä pyrin välttämään eli yritän aina tarkistaa faktat, joista kirjoitan.


Kirjoitan lifestyle blogia vaikka blogin nimestä joku on joskus luullut tämän olevan matkailublogi. "Marjon matkassa" tarkoittaa enemmän minun mukanani kulkemista elämän kiemuroissa. Kurkkasin juuri blogin etusivulta, että kyllä sieltä selkeästi nousevat esille seuraavat aihealueet: arkkitehtuuri, kaupungit, kesä, matkailu, muoti, ruoka, sisustus, taide ja tapahtumat. Löytyy sieltä toki lifestyle, just for fun ja herkutkin lihavoituna eli useasti esiintyvänä tunnisteena. Ja totta kai ne kengätkin!


Tässä ovat Marjon matkassa -blogin kuluvan vuoden kymmenen luetuinta postausta, jotka on kirjoitettu/julkaistu vuoden 2018 aikana:

Aina mukana luetuimmissa on myös vanhempia postauksia, joihin palataan vuosi vuodelta uudelleen. Itse asiassa vuoden 2018 kolmanneksi luetuin juttu oli Oodi vapaudelle - Suomen 100v itsenäisyyden uudet juhlajuomat.  (2016)


Myös seuraavat postaukset ovat olleet kuluvana vuonna ihan luetuimmissa:

Tässä ovat Marjon matkassa Instagramin suosituimmat kuvat kuluvalta vuodelta 2018. Olin yllättynyt kuinka monta omakuvaani on päässyt tänne mukaan. Aikaisempina vuosina on tainnut olla yksi ehkä.

Selkeästi katsotuin oli Haltialan pellolla 12.elokuuta jakamani auringonkukkapelto video. Muotisuunnittelija Stacy Ingel (Boy Meets Girl -brändin luoja) jakoi sen omalla IG-tilillään ja katselukertoja on nyt tullut jo 1014. 

Mukaan katsotuimpiin kuviin on päässyt myös selfie Roihuvuoren hanamista, Prahan Kaarlen silta, Sodastream-yhteistyöpostauksen kuva, Minnie ja aamuinen sateenkaari, Loviisan ihanan Vackerbackan talon makuuhuone, Minnien 13-vuotisjuhlakuva, ikivanha kuva bloggaajan nuoruudesta ja kesäalevaatteiden kuva. Hauskan kesäinen kollaasi! 

Lopuksi haluan kiittää kaikkia teitä lukijoita, että olette vierailleet 
Marjon matkassa -blogissa kuluneen vuoden aikana. 
Mielelläni näen teidät täällä jatkossakin ja uudetkin lukijat toivotan 
sydämellisesti tervetulleiksi. Kiitos - ilman teitä ja vuorovaikutusta 
välillämme tätä blogia ei olisi edes olemassa. 

8 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut hyvä blogivuosi. Löysun sieltä myös yhtäläisyyksiä oman blogin kirjoittamiseen ; Olet ihanan monipuolinen kirjoittaja enkä ihmettele yhtään, että blogiasi seurataan. Toivotan sinulle oikein hyvää uutta vuotta! Olkoon se yhtä " rönstyilevä" kuin tähänkin mennessä. On ilo olla mukana matkassasi!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu ❤

   Joskus tuntuu, että blogini on yhtä sillisalaattia mutta kyllä sieltä se "punainen lanka" löytyy kyllä. Tyylini taitaa olla aika rönsyilevä mutta en tiedä pitäänkö itseään lähteä muuttamaan koska sitten blogi ei olisi minun näköiseni.

   Kiva kun olet ollut matkassa mukana ❤
   Ja hyvää uutta alkavaa vuotta Satu!

   Poista
 2. ... ja vuoden mittaan opit uutta Google Analyticsistakin! Arvostan noita taustatietoja hyvin kertovia juttujasi ja mielelläsi linkkaan niitä meidän usein ehkä hiukan laajempiin matkajuttuihin, joissa joku näyttely on ehkä vain pieni osa sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko ❤ Google Analytics apusi oli minulle korvaaton apu. En ole sitä näin syvällisesti vielä käyttänyt vaikka se minulla on ollut jo vuosia. Eilen oikein innostuin ja kaivoin sieltä muutakin tietoa, joka myös yllätti.

   Kiitos kun linkkaat aina juttujani teidän huippuhyvän matkablogin yhteyteen. Arvostan!
   Minulla itselläni kun on mittaamaton tiedonnälkä täytyy aina tietää mistä kirjoittaa.

   Hyvää alkavaa vuotta Meriharakoille!

   Poista
 3. Sinulla on ollut huikea blogivuosi. Ihailen aktiivisuuttasi ja myös sitä, kuinka syvällisesti olen aina perehtynyt asioihin tehdessäsi postausta. Ihailen myös blogisi kuvia ja niiden kuvakulmia. Blogisi on monipuolinen ja siksi varmasti myös monen mielestä niin kiinnostava. Hyvää Uutta Vuotta 2019 ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse ♥

   Katson, että minulla on kyllä vastuu bloggaajana myös kirjoittaa aiheistani oikeita faktoja. Ja kuten Tuuli tuolla omassa kommentissaan kirjoittaa niin näin saa myös syvyyttää teksteihin. Toisaalta joskus voi solahtaa liiankin syvälle itselle niin mielenkiintoiseen aiheeseen... :D

   Hyvää uutta vuotta 2019 ♥

   Poista
 4. Olet ollut ahkera, itselläni postauksia oli n. 150 ja se oli minulle riittämiin muun elämän ohella.

  Minäkin tarkistan taustoja sekä faktoja paljon postauksia varten. Tunnen olevani "vastuussa" faktojen paikkansapitävyydestä ja taustoituksella saa usein syvyyttäkin tekstiin.

  En ole käynyt valokuvauskurssia, mutta jossain vaiheessa hankin valokuvauskirjan, joka havainnollisesti ja helposti selvensi mm. sommittelua sekä aukon, valotusajan ja ISO-arvon merkitystä lopputulokseen. Kirjan avulla pääsin ison harppauksrn harrastuksessa eteenpäin.

  Tuotteliasta ja idearikasta blogivuotta 2019!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli ♥ Olet aina ollut esikuvani bloggauksessa ja pitkälti myös sinun ja parin muun "painostuksesta" aloin bloggaamaan.

   Tuo on ihan totta, että kyllä tekstille tulee enemmän syvyyttää jos tietää aiheesta enemmän. Sinun postauksista välittyy myös se, että kirjoittaja tietää mistä kirjoittaa. Joskus eksyy blogiin, jossa tulee mietittyä, että onko kirjoittaja ihan "aiheensa päällä" tai siis jos ei koe aihetta omakseen siitä voi tulla kovin "ulkokohtainen" ja silloin eivät faktatkaan riitä.

   Sinun kuvasi ovat taidetta ja erittäin upeita! Voisit ehkä suositella tuota opusta minullekin jos vaikka pääsin vauhtiin sen avulla tässä valokuvauksen parantamisessa.


   Hyvää ja tuotteliasta blogivuotta 2019 myös Lumo Lifestyle -blogille!

   Poista