joulukuuta 15, 2013

Sammaleen hakua hyasinteille - luukku 15

Eilen illan jo pimetessä lähti Topi Tonttua läheiseen metsään hakeakseen sammalta hyasinttien peitoksi. Topin ei tarvinnut kävellä kovinkaan kauas polulta kun se näki ison kiven päällä sammalpatjan ja varovasti Topi otti siitä vähän sammalta mukaansa kotiin. Onneksi sammal löytyi eilen koska tänään aamulla maa oli peittynyt valkoiseen lumeen. Topi Tonttu istutti kolme hyasinttia peltiastiaan ja peitteli niiden päälle vihreää sammalleen ja laittoi vielä hopeisen tähtiketjun siihen koristeeksi. Nyt Topi jää odottelemaan kukkien aukeamista ja jouluista hyasintin tuoksua kotiin.


Pyykkipoika Tontulla oli parempi tuuri viime vuonna ja lunta oli maassa niin paljon, että tontut laskea viilettivät kelkoillaan mäkeä alas ja juoksivat sitten taas ylös uutta laskua varten. Jouluna pitää reippailla, että sitten aattona jaksaa syödä PAAAALJON kinkkua, tuumivat Pyykkipoika Tontut.


Edellisvuoden Minnien kalenterissa siemailtiin talvi-illassa glögiä, joka on saksalaisesta Glühweinista kehitetty meidän pohjoismainen makea ja mausteinen joulujuoma. Glögilasiin voi lisätä kuorittuja manteleita tai mantelilastuja ja rusinoita tai muita kuivahedelmäpaloja ja mmm....sitten nautitaan♥4 kommenttia:

 1. Onpa ihana joulukalenteri sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidät joulukalenterista.
   Olen julkaissut sitä kolme vuotta nyt peräkkäin Facebookissa ja ajattelin
   laittaa tänne nyt kaikkien vuosien kuvat kerralla aina kunkin päivän kohdalle :)

   Poista
 2. Oi, kaunis mukikuva! Tuo on yksi minun suosikki muumimukeistani! Itse en enää raaski käyttää, kun on kuulemma jo melko arvokas. Laitoin hyllylle koristeeksi, ettei hajoa käytössä. Ostin uuden joulumukin tilalle, mutta kyllä nämä vanhat on paljon kauniimpia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä käytän tätä Muumien joulumukia :) täytyy olla rikkomatta sitä.

   Poista