joulukuuta 02, 2013

Joulukalenterin 2.luukku

Maanantaina joulukuun 2.päivänä on herkuteltu riisipuurolla jo heti aamusta. Täytyy tunnustaa, että tämä riisipuuro kyllä ostettiin kaupasta ja se oli "Äitien tekemää ruokaa" ja yllättävän hyvää sellaista. Laiska emäntä ostaa joskus itselleen yhden puuroannoksen :)

Viikonloppuna sitten keitetään riisipuuroa ihan oikeasti kattilassa ja maitoon. Maltetaan kuitenkin odottaa vielä jouluaattoon, että se mantelikin heitetään sinne sekaan jotain onnekasta varten.  Saa nähdä kuka mantelin ja mahdollisuuden esittää toiveen saakaan tänä jouluna.... Muistan joskus lapsena kun veljeni kanssa kaivelimme riisipuuroa kauhalla etsien mantelia ja sellaisenkin kerran kun puuroa otettiin todella paljon siinä toivossa, että manteli löydettäisiin.


Viime vuonna kakkosluukussa Pyykkipoika Tontut lukivat jouluohjeita...ja ainakin tämän ohjeen mukaan kaikkien poikien ja miksei tyttöjenkin kannattaa kyllä uskoa Joulupukkiin....


....ja edellisenä vuonna Minnien kalenterissa koristeltiin mandariineja neilikoilla :)
Tämän tavan olen muuten oppinut jo edesmenneeltä kummitädiltäni/tädiltäni Umalta, joka oli omaksunut sen ilmeisesti Amerikan vuosinaan omaan jouluunsa. Huumaavan ihanaa joulun tuoksua kotiin pienellä vaivalla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti