joulukuuta 22, 2013

Luukku 22 ja piparitalkoot

Topi Tonttu on ryhtynyt leipuriksi ja heiluttanut kaulinta ruskean piparitaikinan kaulimisessa ahkerasti. Nyt on syntynyt laatikollinen hevosia, sydämiä, pieniä juolukuusia, possuja, kanoja, oravia ja vaikka mitä muuta. Keittiön pöydällä on valtavasti ihanasti joululta tuoksuvia pipareita. Seuraavaksi Topi Tonttu alkaakin vakaalla kädellä koristella taidonnäytteitään valkoisella kuorutteella ja ranskanpastilleilla sekä kaikilla muillakin ihanilla koristeilla. Topia hymyilyttää ja ottaa ihan pienen nakerruksen yhden piparin kulmasta - hyvää on!

Viime vuonna Pyykkipoika Tontut eivät millään jaksaneet enää odottaa aattoaamua ja innoissaan he hyppäsivät leikkimään joulukoristeilla. Joulupukin leppeä ääni "Malttia vielä vähän!" sai tontut kuitenkin jatkamaan joululahjojen pakkauspuuhiaan.


Edellisvuonna Minnie joulukalenterissa todettiin näin. Kahdeskymmes toinen luukku ja valkoinen maa♥ Tänään on talvipäivänseisaus eli aurinko on suoraan Kauriin kääntöpiirin yläpuolella ja pohjoisella pallonpuoliskolla on vuoden lyhin päivä. Nyt sytetellään paljon kynttilöitä valaisemaan päivää!2 kommenttia:

 1. Piparit jäivät tekemättä, mutta joulunamuja tein läjäpäin.

  Jouluiloa ja -rauhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta syntyivät piparit mutta piparkakkutaloa en kuluvana vuonna ehtinyt tehdä ollenkaan. Vähän harmittaa kun vuosien perinne katkeaa - ensi vuonna sitten todella komea - aloitan jo suunnittelun :)

   Joulunodotusta ja talvisia ajatuksia säästä huolimatta sinnekin :)

   Poista