joulukuuta 06, 2013

Itsenäisyyspäivä kurkistaa 6.luukun takaa

Tänään on joulukuun 6. ja Suomen itsenäisyyden 96. syntymäpäivä. Muutaman vuoden kuluttua pääsemme juhlistamaan satavuotiasta kotimaatamme varmaan melkoisilla juhlallisuuksilla. Tämä itsenäisyyspäivä on ollut vähän harmaa ja räntäsateinen kuten muuten useimmat itsenäisyyspäivät minun muistaakseni. Meidän tapaamme juhlistaa itsenäisyyttä ei taida kuulua riehakkuus tai ylenpalttinen ilonpito vaan enemminkin itsenäisyyden paraatin seuraaminen ja seppeleiden lasku sankarivainajien haudoille. Ylioppilaiden itsenäisyydenpäivän kulkue on upeaa seurattavaa aina kaupungilla ja toki lipunnosto salkoon aamulla. Siniristiliput näyttävät upeita harmaatakin taivasta vasten ja niiden heiluessa tuulessa tunnen aina ylpeyttä siitä, että olen suomalainen.  
Tänä vuonna itsenäisyyspäivän presidentin juhlallisuudet on siirretty presidentinlinnan remontin takia Tampereelle ja ihan varmuudella en oikein tiedä minkälaista ohjelmaa teevee tarjoilee meille Saulin ja Jennin juhlista illalla? Varmaan mitään kovin hulppeaa pukukavalkaadia emme voi odottaa koska juhlakansa on menossa konserttiin Tamperetalolle. Ainakin Mert Otsamon Pamela Tolalle suunnittelemasta puvusta on kohistu jo etukäteen paljon ja jännältähän se kuulostaa jos puvussa todellakin on Magnum -jäätelopuikkojen kääreitä :)  
Se on kuitenkin varma, että erilainen itsenäisyyspäivän juhlinta tässä on tulossa ja mielenkiinnolla sitä tässä odotellaan. Koiruuden kanssa on tehty pitkä lenkki ulkosalla ja kohta suunnataan vanhemmille syömään. Leppeää yhdessäoloa ja hyvää ruokaa sekä paljon kynttilöitä - siitä on tämä itsenäisyyspäivä tehty.
Topi Tonttu toivottaa Suomelle ja kaikille meille suomalaisille "Hyvää Itsenäisyyspäivää".


Pyykkipoika Tontut  olivat vuosi sitten kalenteriluukussa 6 myös kovin sinivalkoisen isänmaallisissa tunnelmissa.


Minnien kalenterissa edellisenä vuonna kehotettiin sytyttämään kaksi sinivalkoista kynttilää ikkunalle klo 18 teemalla "Oi maamme, Suomi synnyinmaa, Maa kallis isien!" Me teemme näin joka vuosi jos vain olemme kotosalla itsenäisyyspäivänä.


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista katsoa illan pukukirjoa. Sisäpiiritietona voin kertoa, että kaikenlaisia pukuja tullaa näkemään, hyvin arkisista kunnon iltapukuihin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olit oikeassa, että kaikenlaisia pukuja todellakin nähtiin. Melko arkisia mielestäni kun oltiin sentään presidentin vastaanotolla....

      Poista