joulukuuta 28, 2013

Less is more - makuasioita

Stockmannin tavaratalo on aina joulun alla täynnä kauniin jouluista somistusta ja ihailtavaa riittää kaikilla osastoilla. Rakastan vaeltaa tavaratalossa osastolta toiselle ja vain ihailla ympärillä olevia somistuksia ja kauniita kattauksia ympäri tavarataloa. 

Itse aikoinaan tavaratalossa työskennelleenä tiedän, että jouluun valmistaudutaan huolella ja kaikesta tehdään todella houkuttelevaa ja elämyksellistä. Jo pelkästään Aleksin sisääntulon iso katosta roikkuva joulukuusi on kauniin mahtipontinen ja kaikkialla kimaltaa ja kiiltää mutta mielestäni hillitysti silti. 

Ja onhan Stockan Aleksin nurkan tarunhohtoinen jouluikkuna "se juttu" jota tullaan vähän pidemmänkin matkan päästä katsomaan sekä ihmettelemään mitä tänä vuonna on saatu aikaiseksi. Tiedän, että monien lapsiperheiden vanhemmat ovat jouluikkunasta ihan yhtä innoissaan kuin lapsetkin ja niin olen minäkin joka vuosi. Tänä vuonna jouluikkunassa seikkailevat ja hassuttelevat asustetut eläimet värikkäissä sisustetuissa lahjalaatikoissa ja puussa. Aika hauska teema ja taas jälleen kerran paljon liikkuvia osia sekä pieniä upeita yksityiskohtia.
Tänä vuonna koin Argos-hallin joulupuodissa silti pienoisen pettymyksen kun kävin tutustumassa vuoden 2013 joulukoristevalikoimaan jo hyvissä ajoin ennen joulua. Olin ystäväni Minnan kanssa shoppailemassa ja piipahdimme Argos-hallissa ihmettelemässä. Minna piti näkemästään paljon ja ostikin Joensuun kotiin vietäväksi muutamia koristeita. Minusta taas kuusenkoristeet tänä vuonna olivat ehkä liian koristeellisia ja/tai värikkäitä omaan makuuni. Itse vierastan omassa joulussani näin bling-bling koristeellisuutta ja oma joulu on ehkä enemmän valkoinen-punainen-ripaus hopeaa linjalla.

Olisikohan tämä sammakko muuttunut prinssiksi suudeltaessa jouluaattoiltana?

Jäätelöauto sinisissä sävyssä.


Vähän teknisempää joulua robotin hahmossa.

Maistuisivatko mansikat joulukuusessa?


Osa koristeista oli kyllä ihan hauskoja ja kauniitakin mutta ehkä ne olisivat päässeet paremmin esille sitten siinä omassa kodin joulukuusessa kun ympärillä ei olisi ollut kaikkea värikirjoa ja erilaisia malleja. Yllättäin pidin näistä koirakoristeista mutta russeleita ei joukossa näkynyt harmikseni :)



Ja olihan siellä kissaihmisille omia mirrejäkin kuuseen.



Viime aikoina niin suositut, sympaattiset pöllöt olivat lennähtäneet myös kuusenoksia koristamaan. Pöllöistä puheen ollen löysin yhden koristeen, jonka olisin voinut ottaa myös omaan kotiini vaikka siinäkin oli vähän kimalletta mukana. Tätä söpöä pöllöä ihailin pitkään mutten sitten kuitenkaan ostanut. Yksi Stockmannin joulun teemoista olikin tämän pöydän valkoinen "Let it snow" -teema ja tämä miellytti myös minua.


Mutta makuasioista ei mielestäni sovi kiistellä eikä varsinkaan näin joulunaikaan eli ne teistä, jotka ostitte näitä ja piditte koristeita olette siihen täysin oikeutettuja. Omassa sisustuksessani suosin enemmän "less is more" ajattelua ja pitäydyn valitsemassani värimaailmassa myös jouluna. Eihän sitä koskaan tiedä vaikka makuni muuttuisi ja jonain päivänä hurahtaisin tämänkin tyyppiseen runsaampaan koristeluun. Joulukoristeissa on muuten kansainväliset trendit kuten muussakin sisustuksessa eli katsotaan sitten taas ensi vuonna mikä on muotia :)

Stockmannin kaunis jouluikkuna ei pettänyt tänäkään vuonna vaan oli NIIN kaunis!
  

Mukavaa sunnuntai kaikille harmaasta säästä huolimatta :)



2 kommenttia:

 1. heh hee.ihan kuin täältä noi koristeet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin arvasin juuri sinun kommemtoivan näin ja melkein jo meinasin kirjoittaa tekstiin, että "tiedän kenelle nämä koristeet ovat tuttuja".... :D
   Kuten jo totesin minusta nämä ovat vieraita omaan jouluuni ja ehkä myös skandinaavisen mutta makuja on moneksi :)

   Poista