joulukuuta 05, 2013

Hyvä teko, hyvä mieli - 5.luukku

Jouluaikaan kuuluu mielestäni niin olennaisesti Pelastusarmeijan Joulupata Stockmannin kulmilla Kolmen Sepän aukiolla. Muistan padan jo ihan lapsuudestani ja sen kun isoäidin kanssa kävimme viemässä sinne paketin ja saimme hyvän jouluntoivotukset itse samalla kerääjiltä.

Joulupadan avulla voi tuottaa jouluniloa taloudellisessa ahdingossa eläville lapsiperheille tai vaikka yksineläville vanhuksille. Olen usein joulun alla vienyt paketin vaatteita patakeräykseen eli omista kirppikselle kasatusta vaatepinosta ottanut osan syrjään pataa varten tai kerännyt jotain muuta tavaraa kotoa, jota en enää tarvitse tai josta olen luopumassa.

Jos et ehdi käydä pudottamassa mitään joulupataan voit hankkia toisenlaisen joululahjan vaikka Suomen Punaisen Ristin myymälästä Tehtaankadulta tai SPR:än nettikaupasta. Nettikaupasta luvataan 18.12. mennessä jätetyt tilaukset toimitukseen vielä ennen joulua.

Viime jouluna meille muutti punainen Reddie-koira ja muutama pehmokoira päätyi joulupaketteihin saakka. Julia Vuoren suunnittelema Reddie koira seikkailee myös mm. heijastimissa, t-paidoissa, muistikirjoissa joten valinnanvaraa erilaiseen lahjaan löytyy ja lahjoilla autetaan vaikka katastrofien uhreja maailmalla tällä hetkellä.  SPR:n lahjoista rahaa tänä vuonna saavat mm. Filippiinien taifuunin tuhoista kärsivät. Hyvästä teosta tulee itselle ja muille hyvä mieli :)

Joulunalusaika väsyttää Topi Tonttua ja se ottaa nyt nokkaunet Minnien ja Reddien kanssa. Tasainen kuorssaus vain kuuluu..... zzzZZzz


Viime jouluna Pyykkipoika Tontut tuumailivat "Kun joulun henki pyöräyttää taikasauvaansa, kaikki näyttää kauniilta." Joulu ei ole vain tietty ajanjakso vaan mielentila :)


Edellisenä vuoden Minnien kalenterin 5.luukku tarjoili höyryävää mustaa teetä, joka oli maustettu kanelilla, kardemummalla, inkiväärillä ja rommilla. Mukana appelsiininkukan terälehtiä...mmmmm!
Indiskan valikoimista löytyi tämä ihanainen teelaatu nautittavaksi.


2 kommenttia:

  1. Olet hyvällä asialla. Etenkin joulun alla on hyvä etsiä joku mieluinen auttamiskohde. Viime vuonna veimme Forumiin nuorkauppakamarin keräykseen vähävaraisille lapsille ja nuorille lahjat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että muutkin ovat olleet hyvällä asialla. Joulunhenkeen mielestäni kuuluu sen jakaminen muiden kanssa ja pienillä asioilla teemme kanssaihmiset onnellisiksi ja levitämme näin joulunsanomaa :)

      Poista