joulukuuta 21, 2013

Pulmallisia tilanteita vuoden lyhyimpänä päivänä luukussa 21

Tänään Topi Tonttu on ollut kiperien tilanteiden edessä kun on pakattu vimmatusti joululahjoja kilteille lapsille. Miten ihmeessä Topi saa siististi pakettiin keppihevosen, kippurakärkiset tohvelit ja kruunun? Tässäpä varsinainen joulupulma, tuumii Topi ja jatkaa paketin käärimistä. Topi Tonttu käyttää kaiken kekseliäisyytensä ja loppujen lopuksi paketti näyttää oikein siistiltä ja sievältä ja tuskin lahjansaaja huomaa hieman ryppyyn mennyttä lahjapaperia. Komean rusetin Topi asettelee lahjapaketin päälle loppusilaukseksi.

Pyykkipoika Tontut muistivat vuosi sitten jouluna myös eläinystäviään eli linnuille kauralyhteet ja talipallot oli jo viety pihapiiriin ja karvaisille karvereille omat paketit käärittynä. Joulu on muistamisen ja yhdessä olonaikaa niin eläimille kuin ihmisillekin.


Minnien kalenterissa edellisenä vuonna julistettiin virallinen joulunaika avatuksi eli perinteisen sanonnan mukaan "Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi." joten tammikuun 13.päivään saakka joulua juhlistetaan.

2 kommenttia:

 1. Vähän pienempiin toisiin paketteihin pussit ovat oivallisia. Siippa vähän naureskeli kun ostin lahjapusseja Kööpenhaminasta ("pakko" ostaa, olivat niin hvvän näköisiä), mutta kyllä ne tänään kelpasivat hänellekin pakkaamiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjapussit ovat kyllä pelastus monissa ongelmissa. Tuo keppihevonen on kyllä melkoinen taidonnäyte.... :D
   Siippa ei selkeästi ymmärtänyt kuinka tärkeän hankinnan teit mutta selvisi hänellekin ajan myötä :D

   Poista