joulukuuta 28, 2013

Erilainen joulukuusi

Sen jälkeen kun Minnie russeli muutti talouteemme en ole uskaltanut hankkia meille aitoa joulukuusta. Minnien ensimmäinen jouluvierailu tuttavieni joulukuusellisessa kodissa osoitti ettei kuusi välttämättä ole paras vaihtoehto koiraperheessä. Minnie melkein kaatoi joulukuusen mennessään juomaan joulukuusen jalasta vettä janoonsa ja sotkeutu samalla valosarjaan kuusen alla touhutessaan. Myös koristeet kiinnostivat pikkuriiviötä ihan äärettömän paljon. Tosin Minsu oli silloin vielä aivan pieni pentu ja muuttanut uuteen kotiinsa 5.joulukuuta joten kaikki taisi olla uutta ja ihmeellistä muutenkin tälle karvapallolle.

Joka tapauksessa joulukuusesta on meillä ainakin toistaiseksi luovuttu mikä on todella sääli koska rakastan kuusen tuoksua joulukodissa yli kaiken. Minulla oli vuosia tapana käydä ostamassa kuusi tuosta ihan kotitalomme nurkalta vanhalta sipoolaismieheltä, joka uskollisesti saapui joka joulu myymään joulukuusiaan samaan paikkaan vihreässä pilkkihaalarissaan sininen pipo hieman kallellaan päässään. Hänellä oli aina todella kauniita ja kohtuuhintaisia joulukuusia tarjolla.

Bonuksena tämän kuusenmyyjä tarjosi myös kuusen kiinnittämisen joulukuusen jalkaan eli kannatti aina mennä suoraan kuusenjalan kanssa ja sitten vain kantaa valmis kuusi kotiin koristeluun. Minulla on perinteinen taottu kuusenjalka lapsuudenkodistani, jonka oma isoisäni on itse tehnyt. Kuusenjalka on ollut alunperin tummanvihreä mutta äiti on tainnut jossain vaiheessa maalata sen pronssinväriseksi. Siellä se kellarissani edelleen odottelee sitä maailman ihaninta joulukuusta joten ehkä jo seuraavana jouluna se seisoo taas olohuoneeni nurkassa tai parvekkeellani. 


Tänä vuonna kehittelin vähän erilaisen pöytäkuusen kotiin koristeeksi ja muistuttamaan sitä aito, oikeaa joulukuusta. Viime jouluna meillä on tähtipiparkakuista tehty pikkukuusi pöydällä ja nyt tällainen viritys. 


Ostin joskus Indiskasta taotun kolmikerroksisen tarjoilutelineen hedelmille, karkeille tai vaikka joulupipareille. Joskus kauan sitten hankin Country Whiten varastomyynnistä iso laatikollisen koristekäpyjä, joita asettelin sitten tarjoilutelineen tasoille. Käpyjen sekaan kasasin pieniä lasisia joulukoristeita, joita on aikoinaan tarttunut jostain joulualesta ihan pilkkahintaan mukaan. Kuusi sai latvaansa jouluisen koristerusetin ja TADAM - meidän joulukuusi tai pitäisikö sanoa pöytäkuusi tälle joululle oli valmis. Helppo purkaa joulun jälkeen eikä roskaa yhtään tai houkuta koiruutta.
Kuusenneulaset ovat muuten melko sitkeitä vai miten pitäisi tulkita se, että vielä juhannuksena olen löytänyt taloudestani edellisen joulun kuusesta varisseita neulasia sohvatyynyjen välistä :)
Meillä on parvekkeella toinenkin erilainen joulukuusi juhlistamassa joulunaikaa. Olen koristellut korkean pajukartion hopeisilla tähtinauhoilla ja kartion latvassa on sitten ihan oikea joulukuusen tähti. Tähtinauhat on vuosia sitten ostettu Piirongista ja joulutähti Stockan Argos-hallin joulumaailmasta hankittu. Tähtivalonauhat Ikeasta viime vuodelta.Näillä mennään tämä joulu ja ehkä sitten ensi vuonna se aito joulukuusi tuoksuttamassa sitä metsän ja havunpuun ihanaa tuoksua joulukotiin.


4 kommenttia:

 1. Kätevä ja kaunis "kuusi"!

  Meillä Siippa haluaisi pitää kuusen aina pitkälle loppiaisen jälkeen, mutta tänä vuonna se lähtee viimeistään tulevana perjantaina. Lauantaina tulee kuvaaja, eikä joulu voi näkyä niissä kuvissa. Kuusi koristeltiinkin onneksi kevyesti tänä vuonna, joten sen riisuminen käynee kätevästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun siippa on sitten samanlainen kuin minä. En millään malttaisi luopua joulusta vaan yritän aina venyttää joulukoristeiden poiskorjaamista ihan Nuutin päiväään saakka.
   Muistelen edesmenneen isoäitini sanontaa "Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi."

   Odotan mielenkiinnolla teidän kuvausten tuloksia... :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos :) helppoja kuusia purkaa molemmat eivätkä kiinnosta koiraa!

   Poista