joulukuuta 17, 2022

Ainon ja Oliverin joulukalenterin luukut 15. - 17.12.

 Tällä kertaa blogissa avataan Ainon ja Oliverin joulukalenterin luukut 15. - 17.12. Tervetuloa seuraamaan hiirisisarusten jouluun valmistautumista. Tämä on 12. joulukalenteri, jonka olen tehnyt ja alun perin kalenteria jaettiin vain minun henkilökohtaisella Facebook-sivulla. Yleisön pyynnöstä joulukalenteri on siirretty myös tänne blogin puolella ja myös Instagramissa kalenterin joitain luukkuja saatetaan availla tässä joulukuun aikana. Tervetuloa mukaan ja rutkasti leikkimieltä mukaan! 

15.12.2022


Pakkanen ulkona vain kiristyi koko ajan joten Ainon ja Oliverin oli aika lähteä viemään metsän eläimille ruoka-apua. Kauralyhde maistuu pikkulinnulle läpi talven, joten yhdessä naapurin kaksostyttöjen kanssa hiirisisarukset veivät makoisaa kauraherkkua pihalle. Linnuille maistuu myös tali, auringonkukan siemenet ja maapähkinät. Läheisellä pellolla näkyi metsäkauris ja myös rusakko näytti siellä hyppelevän. Kauraa, heinää ja omenoita jätettiin metsän isommille eläimille. "Tulkaa jo sisälle juomaan kuumaa kaakaota ja juuri paistettua pullaa." huuteli Äiti Hiiri ikkunasta. Ainoa ja Oliver veivät kelkan vajaan ja ryntäsivät sisälle lämpimään.

16.12.2022


Koska jouluaattoon oli enää 7 päivää niin Isä Hiiri ehdotti, että lähdettäisiin hakemaan joulukuusta mummolasta. "Ihanaa, mennään vaan!" hihkaisivat Aino ja Oliver. Oli kiva päästä Mummin ja Ukin luokse käymään ja samalla saataisiin Ukin valitsema joulukuusi kotiin. Ukki valitsi oikein kauniin kuusen, joka matkaisi auton katolla kotiin. "Mutta ensin syödään pannukakkuja kermavaahdolla ja mansikkahillolla." sanoi Mummi ja keittiöstä leijaili herkullinen tuoksu. "Letut on ihan meidän lemppareita ja mummi muisti sen" hihkuivat Aino ja Oliver. Mummolassa on aina kivaa

17.12.2022

Parin viikon ajan tai tarkemmin ajatellen joulukuun 1.päivästä alkaen ovat Aino ja Oliver kuulleet outoa rapinaa kodin portaiden alta. Jalo-koirakaan ei ole viihtynyt aina pedissään portaan alla vaan se poistunut sieltä vikkelään. Tutkiessaan paikkaa tarkemmin Aino ja Oliver löytävät sieltä pienen oven, tikapuut, postilaatikon, lahjapaketteja ja kelkan. "Tämän on pakko olla tonttuovi" sanoo Aino. "Ihan varmasti se on tonttuovi" jatkaa Oliver. "Missähän tonttu on tällä hetkellä?" miettivät hiirisisarukset kuumeisesti. Aino ja Oliver päättävät jäädä tarkkailemaan koska tonttu tulee kotiin mutta lopulta heidän on pakko mennä syömään. Kun he palaavat takaisin on postilaatikon posti hävinnyt. "Tonttu on nyt kotona" kuiskivat sisarukset.
2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Rva Kepponen ♥ Sanotaan, että lapset ovat terveitä kun he leikkivät. Minusta "leikkiminen" tekee hyvää meille aikuisille ja tämän joulukalenterin väsääminen on äärimmäisen hauskaa puuhaa. Sitä oikein odottaa koko syksyn ja tuntuu vähän haikealta kun 24.luukku on tehty ja kalenteri kuluvalta vuodelta on paketissa.

      Poista