joulukuuta 09, 2022

Ainon ja Oliverin joulukalenterin luukut 5. - 9.

 

Tällä kertaa blogissa avataan Ainon ja Oliverin joulukalenterin luukut 5. - 9.12. Tervetuloa seuraamaan hiirisisarusten jouluun valmistautumista. Tämä on 12. joulukalenteri, jonka olen tehnyt ja alun perin kalenteria jaettiin vain minun henkilökohtaisella Facebook-sivulla. Yleisön pyynnöstä joulukalenteri on siirretty myös tänne blogin puolella ja myös Instagramissa kalenterin joitain luukkuja saatetaan availla tässä joulukuun aikana. Tervetuloa mukaan ja rutkasti leikkimieltä mukaan! 

5.12.2022 

"Toinen adventti jo takana joten nyt on aika tehdä oljista joulukoristeita" totesi Äiti Hiiri. Aino ja Oliver olivat ihan innoissaan oppimaan jotain ihan uutta. "Joulukoristeita on kiva askarrella" he huusivat yhteen ääneen. "Olki on kaunis, perinteinen ja ekologinen materiaali, josta tekee helposti ja nopeasti erilaisia koristeita." jatkoi Äiti näyttäen samalla miten tehdään. Nopeasti ohjeita noudattaen saivat Aino ja Oliver aikaan joulutähtiä, possuja ja olkipukkeja. "Näitä voimme sitten laittaa joulukuuseen" hihkuivat Aino ja Oliver 😍

6.12.2022 


"Onnea 105-vuotiaalle Suomelle!" toivottavat Aino ja Oliver yhdessä. Hiiri perhe on syönyt hyvin ja kohta alkaa perinteinen Linnan juhlien seuraaminen television kautta. Monta vuotta jäin välistä pandemian takia mutta taas saa katsoa. "Toivottavasti on paljon kauniita pukuja." huokailee Aino. "Onkohan urheilijoita tänä vuonna mukana?" miettii Oliver. Äiti on kattanut jo herkkupöydän olohuoneeseen odottamaan. Itsenäisyyspäivä on tärkeä juhla Suomelle ja suomalaisille.

7.12.2022 


Kotona tuoksuu tänään jo ihan joululta. Aino ja Oliver ovat saaneet äidin avuksi koristella mandariinit neilikankukilla. "Niistä tulee ihana tuoksu keittiöön ja koko kotiin." myhäilee Äiti Hiiri. "Niin tulee mutta meistä tuntuu, että nurkissa myös rapisee. Onkohan meillä hiiriä?" kysyvät Aino ja Oliver huolissaan. "Kyllä minä luulen, että tonttu se sillä vain kurkistelee mitä te puuhailette näin ennen joulua. Tontut ovat nyt liikkeellä sankoin joukoin." jatkaa Isä Hiiri hymyillen.

8.12.2022 


Aino ja Oliver istuvat kuistilla ja tuijottavat kuusen juurelle herkeämättä. Tänään on kirjoitettu Joulupukille kirjeet ja ne on laitettu tuonne juuri tuon kuusen alle odottamaan, että Tonttu hakisi ne sieltä pois. "Tässä olisi teille kuumaa kaakaota" huutelee Äiti Hiiri ovenraosta. Ja kohta syödään iltaruokaa joten teidän on pidettävä pieni tauko." Aino ja Oliver eivät millään malttaisi jättää kirjeitä ulos etteivät ne vaan lennä tuulen mukana pois ennen kuin Tonttu ehtii tulla. "Koska Tonttu mahtaa tulee?" miettivät sisarukset.

9.12.2022 


Perjantain ja alkavan viikonlopun kunniaksi tänään järjestettiin piparitalkoot. Äiti Hiiri teki ison piparkakkutaikinan, josta tulisi kyllä monta piparia. Aino ja Oliver kaulivat vuorotellen taikinaa ja välillä Isä Hiiri vähän auttoi leipureita. Ainon suosikkimuotti oli Muumipeikko kun taas Oliverin elefantti. "Voidaanko kohta jo maistaa!" kysyivät malttamattomat leipojat. "Yhdet voitte ottaa maistiaisiksi ja sitten taas leivotaan." vastasi Äiti Hiiri.

2 kommenttia: