joulukuuta 14, 2022

Ainon ja Oliverin joulukalenterin luukut 12. - 14.12.

 

Tällä kertaa blogissa avataan Ainon ja Oliverin joulukalenterin luukut 12. - 14.12. Tervetuloa seuraamaan hiirisisarusten jouluun valmistautumista. Tämä on 12. joulukalenteri, jonka olen tehnyt ja alun perin kalenteria jaettiin vain minun henkilökohtaisella Facebook-sivulla. Yleisön pyynnöstä joulukalenteri on siirretty myös tänne blogin puolella ja myös Instagramissa kalenterin joitain luukkuja saatetaan availla tässä joulukuun aikana. Tervetuloa mukaan ja rutkasti leikkimieltä mukaan! 

12.12.2022

Joulukuun aamuisin pimeydestä ja lumimyrskystä huolimatta Ainoa ja Oliveria ei yhtään väsytä koska jokaisena päivänä ennen jouluaattoa saa avata yhden kalenteriluukun. He juoksevat melkein kilpaa joulukalenterin luo. Tänään oli vuorossa 12.luukku, josta tuli yksi maatuska nukke lisää. JIHUU! Jokaisena päivänä hiirisisarukset saavat jonkun pienen yllätyksen. Se voi olla piparkakku, karkkikeppi tai joku pieni esine. Aina jännittää mitä seuraavasta luukusta tulee ja suurin yllätys on ihan varmasti 24.l.uukussa, tuumivat Aino ja Oliver aamiaispöydässä.

13.12.2022

Tänään vietettiin Lucian päivää joten Aino ja Oliver lähtivät vanhempien kanssa Senaatintorille katselemaan Lucia-kulkuetta. Vuoden 2022 Lucia neidoksi valittu tyttö kruunattiin ja hän oli hiiri sisaruksista todella kaunis valkoisessa mekossa, kynttiläkruunussaan ja punaisessa vyössään. "Kuin Lumikuningatar" huokaisi Aino. Oliverin mielestä Lucia muistutti taas Lumikkia. Lucia tuo valoa talven pimeyteen ja Lucian päivää vietetään sisilialaisen Pyhän Lucian muistolle.

14.12.2022


Punainen esirippu on noussut Oopperan lavalla ja nyt alkaa Hiirikuningas ja Pähkinänsärkijä baletti. Aino ja Oliver tuijottavat näyttämölle aivan haltioissaan kun kauniit ballerinat tossuissaan tulevat esille. Äiti kertoi jo kotona, että "Tarina alkaa, kun talvisessa Porvoossa asuva Klaara pääsee jouluyönä satumaiselle matkalle. Siellä hän kohtaa hiiriarmeijan, eksoottisia kaukomaiden vieraita ja Pähkinänsärkijäksi taiotun Prinssin." Aino ja Oliver pitivät paljon baletista ja kotimatkalla sen juonenkäänteitä vielä kerrataan. "Ensi vuonna sitten uudelleen" toteaa Isä Hiiri.


2 kommenttia:

  1. Kiitos joulukalenterista, olet nähnyt paljon vaivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva ja hauska kuulla, että pidät joulukalenteristani. Itse asiassa kalenterin tekeminen menee jo aika rutiinilla eli kun hahmot kalenteriin on valittu niin luukkujen takaa paljastuvat päivän tapahtumat syntyvät aika nopeasti. Minulla on pää täynnä ideoita, joista työstän sitten vähän kun päivän aiheeseen ja omaan fiilikseen sopivan "päivän luukun". Rekvisiittaa luukkujen tekemiseen on kertynyt vuosien varrella mm. kirppareilta ja alennusmyynneistä. Luukkujen kuvat tehdään sekä kuvataan myös aina kuluvan päivän aikana eli mitään en tee etukäteen. Yhtenä marraskuisena päivänä mietin voisinko jo aloittaa joulukalenterin tekemisen "varastoon" mutta tässä pitää minusta olla mukana joulufiilis ja siihen pääsen vasta joulukuussa. Mukavaa jouluodotusta Ritva ♥

      Poista