lokakuuta 22, 2018

Tyylikäs Lampe Berger puhdistaa todellakin huoneilman!


Sain syyskuun loppupuolella hieman mystisen kutsun. "Tervetuloa tutustumaan Lampe Bergeriin - ihanaan kodin koruun, joka raikastaa huoneilman." Kutsussa kerrottiin, että kyseisen pienen pullon voisi täyttää joko tuoksullisella tai tuoksuttomalla nesteellä. Tuote on valmistettu Ranskassa ja sen luvattiin poistavan hajut eikä vain peittävän niitä. Kuvan korumaisen kaunis pullo ja ajatus "mistähän ihmeen hölynpölystä tässä on oikein kyse?" houkuttivat minut Lampe Bergerin esittelytilaisuuteen Hotel F6:een. Ja onneksi menin sillä minä todella yllätyin positiivisesti tuotteesta!


Ihanan iloinen ja aina niin energinen Hanna Sumari avasi tilaisuuden kertomalla, että hänellä oli ollut aikoinaan vähän samansuuntaisia ajatuksia kuin minulla. Hanna oli saanut Lampe Bergerin lahjaksi ja unohtanut sen moneksi kuukaudeksi kotiinsa ennenkuin avasi laatikon ja muisti ottaa "oman lamppunsa" käyttöön.

Hanna esitteli meille kuinka yksinkertaista Lampe Berger tuoksulampun käyttö on. Jokaisen "lampun" mukana tulee nestettä (tuoksullista tai tuoksutonta), joka kaadetaan pienen suppilon avulla pulloon. Sydänlanka asetetaan pulloon ja annetaan sen ilmeytyä nesteessä noin 20 minuuttia. Lampun keraaminen sydänosan sytytetään palamaan ja annetaan  "lampun" palaa kaksi minuuttia. Tämän jälkeen asetetaan suojakorkki paikoilleen ja annetaan lampun vaikuttaa ilmaan. Lampe Berger puhdistaa 10m2 tilan noin 20 minuutissa. Käytön jälkeen lamppu suljetaan ettei neste haihdu sieltä.


Ranskalainen supertyylikäs Olga Mansion Berger Paris -yhtiöstä kertoi seuraavaksi Lampe Berger 120 vuotisesta historiasta. Vuonna 1898 kemisti ja apteekkari Maurice Berger kehitti Lampe Bergerin alunperin sairaalakäyttöön. Maailmassa riehuivat siihen aikaan lukuisat tarttuvat sairaudet eikä antibiootteja oltu vielä edes keksitty. Lamppua käytettiin sairaaloissa puhdistamaan ja ennalta ehkäisemään virustautien leviämistä. Myöhemmin lamppu siirtyi myös ranskalaisiin koteihin ja sen muotoilu muuttui ajan trendien mukaan.

Maurice Berger myös patentoi ainutlaatuisen katalyyttiteknologiaan perustuvan systeemin huoneilman puhdistamiseen. Nykyisten tutkimusten mukaan  Lampe Berger puhdistaa noin 66% huoneilman epäpuhtauksista.Tilaisuudessa oli esillä jokaiselta tärkeältä vuosikymmeneltä Lampe Berger 120-vuotisen historian ajalta malleja Ranskan museosta. Mukavasti oli vertailukohdaksi otettu myös suomalaista muotoilua vastaavilta vuosilta. Kunkin aikakauden vallitsevat trendit näkyivät tuotteissa huolimatta erilaisesta kulttuurista tai maasta, jossa ne on valmistettu.


Vallécrystal oli Lampe Bergin tuotannossa 1968-1978. Opaline mallin nimi juontuu maitolasimaisesta, heijastelevaisesta puolijalokivimaisesta opaalista. Saatavissa on aikoinaan ollut kolmea väriä: valkoinen, sininen ja vaaleanpunainen. Nanny Stillin Harlekiini karahvi on vastaavan ajan kotimaisen muotoilun tyylikäs edustaja.


Lampe Berger Art Deco- henkisiä kristallipulloja valmistettiin rubiininpunainen, vihreä ja sininen vuosina 1910-1940 kolmessa eri mallissa. Erittäin kaunis ja olisin halunnut nähdä tämän ehdottomasti myös sinisenä. Vieressä vastaavan ajan suomalaista muotoilua edustava Greta-Liisa Järnfelt-Snellmannin She-Foo (Lintu sininen) mokkakuppi (1932-1949). Näitä kuppeja muistan isoäidilläni olleen kun olin pikkutyttö.


Posliinisia tuoksulamppuja Lampe Berger valmisti 1935-1955.  Paul Bocquillion valitsi Pariisin kotirouvien keskuudesta parhaat posliinimaalauksen harrastajat tekijöiksi. Mallit ovat huolella maalattuja ja hyvin runsaita. Arabian vastaavan aikakauden kukkakoristeista posliinia taustalla.


Uusimman Maison Berger 120-vuotis juhlamalliston on suunnitellut ranskalainen tunnettu muoti- ja parfyymisuunnittelija Lolita Lempicka. Muutkin taitavat designerit kuten Hilton McConnico, David Boulangé ja Sylvia Langet ovat suunnitelleet pulloja. Tunnetuimpia käyttäjiä Lampe Bergerin tuotteille ovat olleet Coco Chanel ja Pablo Picasso.


Kun valikoimaan on tullut "lamppujen" lisäksi myös muita tuotteita kuten tuoksukynttilöitä, huonetuoksu-diffuusereita ja autotuoksujakin on yhtiön nimi muuttunut Maison Bergeriksi.

Lampe Bergerissa on vaihtoehtona tuoksuttomuus mikä minusta on erittäin hyvä asia. Itse vähän vierastan erilaisia tuoksuja sekä niiden kakofoniaan kodissa. Hyvin monista ja voimakkaista hajuista saan myös helposti päänsäryn. Jos on taas tuoksujen ystävä löytyy lukematon määrä erilaisia vaihtoehtoja valittavaksi.


Olen kokeillut omaa Lampe Berger tuoksulamppua nyt reilut kolme viikkoa.* Kuten jo kerroin postauksen alussa olin skeptinen mahtaako tällainen pieni hetkeksi sytytettävä lamppu edes poistaa mitään hajuja kuten lupaa. Minun on pakko rehellisesti todeta, että kyllä toimii!

Paistan keittiössä sipulia ja kalaa, joista tulee todella herkullinen ateria mutta sen jälkeen asuntoon leviää myös ikävä ruoantuoksu. Käytän kyllä liesituuletinta säännöllisesti mutta silti haistan kalan vielä monta tuntia ruokailun jälkeen. Olen nyt käyttänyt lamppua puhdistamaan ikävää "ruoanhajua" kodistani. Meillä asuu myös russeliriiviö Minnie ja mietin ensin reagoiko hän "tähän lamppuun"? Koska oma lamppuni on tuoksuton ei mitään ongelmaa ole ollut. Ehkä joskus tulevaisuudessa voisin kokeilla jotain hyvin mietoa tuoksua kuten vaikka laventelia koeluontoisesti.


Yksi pieni Hannan antama vinkki minulta unohtui heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Taisin olla niin innoissani, että unohdin laittaa käytön jälkeen pulloon sen sulkevan korkin. Seuraavana aamuna huomasin, että lampusta oli haihtunut nestettä kuten kuvasta näkyy. Onneksi Lampe Berger tuotteita löytyy useista sisustusliikkeistä (mm. Country White, Lugnet Life & Living, Cobello, Mosa Interiors) ja Stockmannilta.

Lampe Berger on kiva tuliainen ja lahjakin näin vuodenvaihteen lähestyessä. 
Onko tuote sinulle tuttu entuudestaan? 
Tai oletko kenties jo käyttänyt "tätä lamppua"? 

*Lampe Berger saatu pr-tilaisuudessa.


10 kommenttia:

 1. Olenkin lukenut näistä Bergerin lampuista aiemminkin, keittiössä olisi kyllä kätevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä juttu, että minä kuulin näistä todella vasta saatuani tuon kutsun. Kävin ennakkoon katsomassa pikaisesti netistä. Ihan lopullisesti lampun salat ja voimat aukenivat minulle vasta käytön myötä. Älyttömän kätevä ja kaunis esine, joka myös toimii luvatulla tavalla.

   Poista
 2. Onpa kauniita lamppuja ja muistan näistä kuulleeni aikaisemminkin. Olohuoneeseen olisi ihana saada oma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulevan joulukokoelman lamput olivat myös kauniita. Muistuttivat vähän tätä minun lamppuani. Jostain syystä tuo Lolita Lempickan suunnittelma sininen ihanuus alkoi myös kiinnostamaan minua.
   Kivaa keskiviikkoa Outi <3

   Poista
 3. Totta on, minulla ollut jo monta vuotta aivan täydellinen❤��

  VastaaPoista
 4. Kiitos Leena kommentista :) Ja kiva kuulla, että lisää tyytyväisiä käyttäjiä löytyy.

  VastaaPoista
 5. Tämä ihanuus ollut käytössä jo parisen vuotta, erittäin hyväksi havaittu, eikä ärsytä astmaatikkoakaan��. Onneksi meillä on Haminassa erinomainen Sisustus Laventeli, josta tämänkin bongasin. T. Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että on sinulle tuttu tuote Susanna :) Itse olen hyvin herkkä hajuille mutta tämä tuoksuttomana ei häiritse minua ja upea, että myös astmaatikkona voit suositella Lampe Berergiä.
   Sisustus Laventeli on ihana kauppa. Olen käynyt siellä useita kertoja ja siitä on syntynyt blogipostaustakin tänne
   https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/2017/06/haminan-ympyrakaupungissa-seikkailemassa.html?_sm_au_=iVVH2F0dVnRP1RdM

   Kivaa syksyn jatkoa ja ehkä taas ensi kesänä minä tulen taas Haminaa :)

   Poista
 6. Hei, vaikuttaapa hyvältä tuotteelta. Kysyisin vielä, että miten riittoisia nuo nesteet ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Minna, näen kommenttisi vasta nyt joten siksi vastaaminen kestänyt - pahoittelut. Riippuu paljon toki siitä kuinka usein käyttää Lampe Bergeriä. Löysiä tällaista faktatietoa tuotteesta.

   Lampe Berger nesteiden kulutus:
   180 ml pullo: Riittää 20 minuutin kertakäytöllä noin 20 käyttökertaa
   500 ml pullo : Riittää 20 minuutin kertakäytöllä noin 60 käyttökertaa.
   (aine vaikuttaa ilmassa, puhdistaa ja tuoksuttaa noin 4 tunnin ajan/ käyttökerta.)

   Poista