lokakuuta 13, 2018

Linnanmäen Valokarnevaalia juhlitaan 11.-21.10.2018


Hip-hip-hurraa! Eilen starttasivat Linnanmäen Valokarnevaalit tuomaan valoa ja iloa lokakuun pimeisiin iltoihin. Marjon matka suuntasi totta kai heti torstai iltana kohden Linnanmäen tuttuja kallioita ja lukemattomia upeilla väreillä valaistuja laitteita. Tätä tapahtumaa en todellakaan jätä väliin vaikka taivaalta sataisi lunta! Jos ihan tarkkoja ollaan niin minäpä kävin jo Linnanmäen portin takana keskiviikko iltana. Innokas "sisäinen lapseni" oli nimittäin ihan varma, että valokarnevaali starttaisi jo keskiviikko iltana. Saapuessani aivan tyhjälle parkkipaikalle huomasin olleeni päivää liian aikaisin liikkeellä - no, elämässä sattuu ja tapahtuu kun on innoissaan :)



Tänä syksynä Linnanmäellä on pääosassa valo, jolla puisto on muutettu hyvin värikkääksi. Sun Effects on valaissut itse laitteiden lisäksi myös puita, pensaita ja jopa ruohikkoon on saatu aikaiseksi hauskat seepran raidat. Liikkuessani Linnanmäellä tuntui siltä, että aina silmieni eteen tuli yhä upeampia valoteoksia joten kameraa käytettiin kyllä ahkerasti. Käytin torstai illan vain paikan kuvaamisen joten meidän perinteinen kummityttö/kummitäti vierailu on vasta ensi viikolla. Ja mikä parasta koulujen syyslomat ovat pääkaupunkiseudulla alkaneet tänään. Tiedossa on siis kivaa!



Linnanmäellä voi tänä vuonna myös kokea aika uniikkeja tähtihetkiä. Ensimmäistä kertaa Valokarnevaaleissa yhdistetään muotia, valoa ja musiikkia. Erikoisohjelman Linnanmäelle ovat suunnitelleet Ivana Helsingin Paola ja Pirjo Suhonen. Kun mukana on Ivana Helsinki on tiedossa ihan varmasti aika huikea juttu! Tämä täytyy aivan ehdottomasti kokea yhdessä kummitytön kanssa koska me molemmat rakastamme muotia ja kauniita vaatteita. IIK!


Linnanmäen kohteista viisi on tänä vuonna ns. tähtikohteita. Ehdinkin torstaina käydä kurkistamassa kahteen niistä. Taikasirkus, Autorata, Vesitorni, Keidas ja Hurjakuru on valaistu aika jännästi. Upean valaistuksen lisäksi näissä kohteissa voi myös nauttia musiikista sillä kohteissa on eri artisteja esiintymässä.

Onnistun näkemään osan Autoradan "vaaleanpunaisesta" esityksestä. Katja Tukiaisen "Katja´s Illuminative Girls" -teos on hyvin tyttömäinen eli varsinainen purkkapopmaailma. Voit ajella siis tässä pinkissä unelmassa autolla ja kuunnella vaihtuvia esiintyjiä.

Keidas terassiravintolassa puolestaan on discopalloja, hopeisia takkeja ja välkettä yllin kyllin. Kuuntelin hetken musisointia ja nautin lämpimän juoman. Nyt viikonlopuksi on luvattu niin "helteisiä" kelejä, että terassilla voi hyvin myös ruokailla. Keidas ravintolamaailma kannattaa ehdottomasti testata sillä sieltä löytyy ihan jokaiselle jotain herkkuja syötäväksi. Ja totta kai myös niitä perinteisiä Linnanmäen vohveleita, joita voi myös tuunata.



Ketjukaruselli tuo mieleen aina ihania Linnanmäki muistoja lapsuudesta Vanhan Karusellin lisäksi. Lapsenahan sitä pystyi oikein hyvin pyörimään vaikka koko päivän jossain härvelissä eikä tullut yhtään paha olo tai alkanut pyörryttämään. Onhan se aika outo juttu kun näin vähän vanhempana menee välillä pää pyörälle pelkästään vain laitteiden pyörimistä katsellessa.



Vesitornissa on ennakkoinfon perusteella ihan pakko päästä pistäytymään. Vierailijoita nimittäin odottaa Twin Peaks -tyylinen maailma, jossa kuulemma on myös mahdollista ihailla sulka- ja höyhendekoraatioita. Tämähän kuulostaa sekä jännältä että äärimmäisen mielenkiintoiselta. Menee meidän kummi-illan "must to visit" -listalle ehdottomasti.



Hurjakurussa ei enää virtaa vesi vaan siellä on nyt valovirta Valokarnevaalien kunniaksi. Jännästi valonauhat "luikertelivat" pitkin Hurjakurua ja saivat sen elämään myös musiikin tahdissa. Tässä kohteessa on myös mahdollista kuulla pop up -artisteja esiintymässä valojen lisäksi. Arkisin esityksiä on kolmea ja viikonloppuisin viisi.



Linnamäen alueella on mahdollista myös 18-22 välillä törmätä liikkuvaan valoteokseen nimeltään Ikaros. Belenos Group Of Art liikkuu alueella ja jos hyvä tuuri käy voi heidät kohdata. Itse onnistuin näkemään tämän ryhmän vähän kauempaa joten hyvä valokuva jäi nyt ottamatta. Aika hauskan ja valoisan näköinen ryhmä!



Myös Taikasirkuksessa ollaan rosoisen ruusuisessa haavemaailmassa, jossa todellisuus muuttuu vähän toisenlaiseksi. Luvassa täälläkin muotia, valoa ja pop up -musiikkiesityksiä. Valokohteisiin pääsee joko rannekkeella tai yhdellä laitelipulla. Osa kohteista on maksuttomia ja ne kannattaa tarkistaa Linnanmäen Valokarnevaalit sivulta.



Myös Estradilla tapahtuu paljon kivaa Linnanmäen Valokarnevaalien aikana. Lauantaina 13.10. siis huomenna nähdään klo 19.00 Vekkula-dokumentti, joka kestää noin 50 minuuttia. Ohjaaja Mika Koivusalo pyysi minuakin elokuvaa tehdessään mukaan muistelemaan omia Vekkula-kokemuksia mutta valitettavasti en pystynyt osallistumaan dokumentin tekoon. Itselläni ehkä hauskimmat kokemukset Vekkulasta liittyvät siihen matolla laskemiseen ja "sikin-sokin huoneeseen", jossa kulkeminen oli äärimmäisen vaikeaa.


Linnanmäen Valokarnevaali huipentuu suureen ilotulitukseen 21.10. illalla, jonka jälkeen Linnanmäki siirtyy ansaitulle talvilevolle herätäkseen taas kevään koittaessa vappuna. Ja ensi vuonna onkin sitten uusia laitteitakin taas huvipuistossa.

Kehotan kaikkia vapauttamaan "sisäinen lapsensa" ja suuntaamaan Linnanmäelle Valokarnevaaliin viihtymään! 



20 kommenttia:

  1. Linnanmäen Valokarnevaali vaikuttaa todella hienolta. Ha haa, mä niin sieluni silmin näen sinut tyhjällä parkkipaikalla... Noh, onneksi pääsit kokemaan valoiloittelua sitten seuraavana päivänä. Mukavaa viikonloppua Sinulle, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin tutkimassa vain vähän ennakkoon, että kaikki on kunnossa seuraavaa päivää varten😁 Ja parkkipaikka ei ollut tyhjä vaan siellä oli se uuden Vekkulan tilalle tulevan laitteen osia. Kävin"tarkistamassa" niitä jo ennakkoon 😁

      Sinun pitää tulla piipahtamaan Valokarnevaaleilla jos vain ehdit. Pitäisit ihan varmasti tästä värikkyydestä. Auton nokka kohden Helsinkiä😘

      Hyvää viikonloppua Krisse❤

      Poista
  2. Kuviesi peristeella valaistus on mahtava. En ole ikinä käynyt Lintsillä kesäkauden ulkopuolella, joskus pitäisi ehtiä valo- tai talvikarnevaaleille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yrittäkää ehtiä mukaan tähän Valokarnevaaliin! Ihan huippu elämys ja kivasti myös laiteitakin auki kaiken ikäisille. Talvella Linnanmäellä ei järjestä mitään koska laitteita huolletaan ja paikkoja kunnostetaan muutenkin seuraavaa sesonkia varten. Kesän jälkeen on ensin iiK!WEEK syyskuussa ja nyt sitten kauden päättävä Valokarnevaali lokakuussa.

      Mukavaa viikonloppua Rva Kepponen ❤

      Poista
  3. Valokarnevaali on upea, täynnä valoteoksia, siis minun mielestäni.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi, ensi viikolla menette perheen kanssa kyllä Lintsille. Jos ilmatkin ovat näin hyvät kuin tänään niin elämyksenäkin nämä valot on sinun koettava. Ja hei, tarjolla myös hattaraa ja popcornijätskiä....tacoja...hampurilaisia...omnomnom...

      Mukavaa viikonloppua Outi ❤

      Poista
  4. Tuolla olisi niin ihana päästä käymään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt pakkaat Mira perheen autoon ja huristatte Helsinkiin! Ihana tapahtuma ja varmasti teidän pikkuinenkin jo viihtyisiä. Aurinkoista päivää ❤

      Poista
  5. Vau! Harmi, kun ei tule mitään asiaa Helsinkiin lähiaikoina, näyttää nimittäin aivan todella upealta! :o Mahtavia kuvia olet saanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Reetta😃 Valokarnevaali Linnanmäellä on kiva perinne päättää kesäkausi upeisiin valoihin. Ehkä ensi vuonna sinäkin olet mukana. Kivaa uutta viikkoa!

      Poista
  6. Kiva kun Linnanmäelläkin on kautta jatkavaa tapahtumaa ja vähän erilainen fiilisikin kuin kesällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä😃 Valokarnevaali on jo perinne ja järjestetty usean vuoden ajan. Kööpenhaminan Tivolissakin olen ollut joulukuussa joulumarkkinoilla ja nauttimassa kuumaa glögiä. Huvipuistoissa on aika mukava tunnelma.

      Poista
  7. Onpa upean näköistä! Välillä harmittaa ettei asu lähempänä pääkaupunkia, tuolla olisi ihana käydä tunnelmoimassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari 😃 Ehkä jonain vuonna teet reissun pääkaupunkiseudulle lokakuussa ja pääset kokemaan Linnanmäen Valokarnevaalin. Kivaa uutta viikkoa!

      Poista
  8. Aivan ihania tunnelmia ja kuvia. <3

    Mukavaa uutta viikkoa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia <3 Lintsillä tykkäsin käydä lapsena ja sama meno jatkuu edelleen.
      Mukavaa loppuviikkoa Tiia!

      Poista
  9. Jane / Yhtä kuin - blogi15. lokakuuta 2018 klo 22.37

    Ihanan näköistä! Aina halunnut itsekin tuonne, mutta aina se jää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän toki, että muualta Suomesta voi olla hankalampaa lähteä Linnanmäellä viikolla mutta Valokarnevaali osuu aina myös kahteen viikonloppuun. Sinun pitää merkitä se kalenteriin jo ennakkoon niin et unohda. Kivaa viikonjatkoa Jane :)

      Poista
  10. Ihana tunnelma Linnanmäellä ja taas niin upeita kuvia. Pitääpä katsoa ehtisikö viikonloppuna siellä käymään vaikkapa juurikin ilotulituksen aikaan. Värikästä syksyä Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tinsku <3 Kuvaajia Valokarnevaalien aikana Linnanmäellä on aina hurjasti. Uskon, että sinne tullaan myös ihan vain ottamaan kauniita valoaiheisia valokuvia. Minä ja pieni kalustoni kalpenee ammattikuvaajien rinnalla siinä jonossa, jossa seistään kuvaamassa Kehrähän ja Rinkelin yhtä aikaisesta liikkumista. Sinne vaan aina rohkeasti jounkon jatkoksi oman Sonyn kanssa :D

      Poista