lokakuuta 07, 2018

♥ Minnie The Dog 13 vuotta ♥


Lokakuun 3. meillä vietettiin Minnien synttäreitä perinteiseen tapaan "koirakakulla". Kolmetoista vuotta sitten Sipoon Söderkullassa syntyivät nämä viisi suloista russelinpentua. Minttu emo hoivasi niitä hellästi ruokkien ja pitäen ne puhtaina. Kolme urospentua ja kaksi narttua. Vain yksi oli saanut valkoruskean värityksen kuten isänsä kaikki muut olivat tulleet valkomustaan emoonsa.

Minnie ensimmäinen pentu vasemmalla


Minähän menin "vain katsomaan russelinpentuja" mutta kuinkas sitten kävikään... Minusta tuli ensimmäistä kertaa elämässäni koiran omistaja! Minnie muutti meille joulukuun alkupuolella sillä voiko kukaan vastustaa näin ihania pieniä karvapalleroita. Olin halunnut sitä paitsi itselleni koiraa jo pitkään. Muistan kuinka parikin tuttuani kehotti  harkitsemaan "koska ei jackrusselia kannata missään tapauksessa ottaa ensimmäiseksi koiraksi". Mutta minä otin kuitenkin jackrussellin pentu Minnien ja päivääkään en ole katunut!

Mustion Linnan puistossa

Mustion Linnan puistossa

Muistan vieläkin elävästi ne joulukuun päivät kun kaikki oli todella niin uutta ja ihmeellistä pienen koiranpennun kanssa. Totta kai juuri tuona talvena tuli luntakin joten pennun totuttaminen ulkoiluun oli haastavaa. Parikin kertaa juuri herännyt Minnie pissasi minun päälläni kun kannoin sitä pihalle tarpeilleen. Kaikki matot oli kääritty syrjään ja minä kuljin usein rätti ja puhdistusainepullo kädessä ympäri asuntoa. Aina kun ei löydetty tai ehditty sinne sanomalehdille...
Minnie on luonteeltaan hyvin aktiivinen jo rotunsa takia joten se on liikkunut kanssasi todella paljon. Olen joskus kutsunut sitä leikkisästi "kulttuurikoiraksi" sillä niin monen patsaan ja taideteoksen kanssa Minnie on poseerannut elämänsä aikana. Totutin sen jo pentuna olemaan valokuvissa ja pakko myöntää, että tästä russelitytöstä tuli kyllä varsinainen linssilude. Jostain kumman syystä se tulee aina sinne missä valokuvataan ja tunkee hyvin usein itsensä mukaan valokuviin. Jos katsoitte tarkkaan oli Minnie mukana edellisessä hiuspostauksessakin... :)


Lonnan saaressa

Minnielle on tullut tutuksi todella monet kohteet ja se on aina yhtä innoissaan tutkimassa paikkoja minne sitten mennäänkään. Koska en itsekään ole mikään "sohvaperuna" tarvitsen juuri Minnien kaltaisen aktiivisen koiran. Olemme olleet yhdessä muutamia vuosia sitten Taiteiden yössä rakentamassa pahvilaatikoista isoa yhteisöllistä taideteosta. Minnielle on tullut tutuksi Suomenlinna, Lonna, Vallisaari, Laajasalon 468 öljysäiliö, Kruunuvuoren vanhat huvilat, Sannäsin kartano, Mustion linna, Verlan ja Fiskarsin/Billnäsin ruukkialueet ja lukemattomat muut paikat.

Lonnan saaressa

Vallisaaressa

Minniestä on tullut vähän komenteleva tyttö kun ikää on tullut mutta toistaiseksi valta on kuitenkin säilynyt minulla "laumajohtajana". Olen toki tottunut, että terrierin kanssa pitää kyllä tätä valtataistelua kuka on "kuningatar" kuka taas "prinsessa" käydä lähes päivittäin :) Terrierilla on kova ja periksiantamaton luonna sekä valtavan suuri ego!


Minä toivon meille vielä monia yhteisiä vuosia! Onneksi Minnie on hyvin terve tyttö. Hänellä on säännöllinen silmätippojen tiputtelu toiseen silmään glaukooman takia mutta sekin on hyvin hallinnassa. Vaikka ikää on jo 13 vuotta ei se tämän neidin vauhtia ole hidastanut. Voit seurata Minnien kuulumisia myös Facebookin puolella sen omalla sivulla.

♥  Onnea vielä kerran omalle russelipusseli Minnielle ♥ 


8 kommenttia:

 1. Onnea onnea Minsu! Eivät vuodet sua paina, ikinuori olet aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minnie kiittää onnitteluista ♥ Vaikea todella uskoa kun katsoo hänen menoaa, että ikää on jo todella 13v. Sama veto päällä kuin pentuja tai nuorempana. Kuonosta ja pään harmaudesta näkee kyllä iän :)

   Poista
 2. Hirmuisesti onnea Minnielle <3 Meidän Velmu-russelilla on sama synttäripäivä, vuosia tuli tänä vuonna kahdeksan. Tosin taisimme unohtaa koko synttärit, kun tuo uusi perheenjäsen Kielo-kisuli on vienyt touhuillaan huomiomme. Russelilla on kyllä mahtava ego. Velmua ei haittaa ponin kokoiset koirat vaan menee intopiukeena tekemään tuttavuutta. Onko sitten sitä vanhuutta vai mitä, mutta Velmusta on tullut lenkillä räksyttävä rakki muita koiria kohtaan. Ei onneksi mitenkään vihamielisesti, mutta silti moni karttaa meidän seuraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuijs ♥ Ja hurjasti onnenrapsutuksia myös Velmulle ♥

   Kyllä Velmua täytyy juhlia Kielo-kisulista huolimatta. Russeli tulee helposti mustasukkaiseksi joten nyt Velmulle tänään vaikka erikoisherkkuja iltasella.

   Minnien mielestä "hyökkäys on paras puolustus" eli jos vastaan tulee hänelle vieras tyyppi tai liian lähellä meidän taloa niin haukkuu. Mutta seuraavaksi heiluttaa jo häntää. Haluaa näyttää, että hänessä on voimaa kuin pienessä kylässä joten "turha luulla, että pienikokoisuus olisi heikkous".

   Ehkä Velmukin vain haluaa osoittaa egoaa tuolla haukkumisella jos ei kuitenkaan ole vihamielinen.

   Poista
 3. Hän on kyllä valloittava persoona <3 Myöhästyneet onnittelut neidille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ♥ Minnie osaa kyllä ottaa tilan kuin tilan haltuunsa eli ego on kohdallaan :D

   Poista
 4. Onnea, Minnie ♥ Paljon olette yhdessä nähneet ja kokeneet ja hän todellakin osaa poseerata valokuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse ♥ Me olemme kyllä minusta hyvä kaksikko vaikka joskus vähän onkin erimielisyyksiä mutta yhtä köyttä kyllä vedetään. Minnie on linssilude :D

   Poista